İstanbul'da ele geçirildi! Tam 7 yüzyıllık...

İstanbul'da Kaçakçılık polisi tarafından yapılan 4 ayrı operasyonda 15. yüzyıla ait el yazması 2 adet Kur'an-ı Kerim ile sikke ve takı setleri ele geçirildi.

GİRİŞ 28.08.2018 11:13 GÜNCELLEME 28.08.2018 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik olarak çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri, Türkiye'nin değişik bölgelerinde kaçak kazı ve hırsızlık gibi yöntemlerle tarihi eser elde eden 4 ayrı şebekeyi tespit edip takibe aldı.

4 AYRI ŞEBEKE

 

Teknik ve fiziki takibe alınan şebeke mensuplarının yasadışı yöntemlerle topladığı eserleri yurt dışına kaçırıp, oralarda satışa sunduğu tespit edildi. Şebeke üyelerinin ev, iş yeri ve depo olarak kullandığı adreslerde yapılan aramalarda 2 adet el yazması Kuran-ı Kerim, 4 adet takı seti ve 700 adetin üzerinde sikke ele geçirildi.

Operasyonda aralarında şebeke elebaşlarının da bulunduğu 12 kaçakçıyı gözaltına alıp emniyete götüren ekiplerin,

Tarihi eserler üzerinde yapılan incelemede Kur'an-ı Kerimlerin el yazması olup 15. yüzyıla ait olduğu ve Türk İslam eserleri arasında nadide bir yere sahip oldukları ortaya çıktı. Diğer eserlerin ise yedi yüzyıllık tarihe sahip Türk İslam eserleri arasında yer aldığı öğrenildi.

Osmanlı ve Memlük dönemlerine ait eserlerin, incelemelerin ardından Türk-İslam eserleri müzesine teslim edileceği öğrenildi.

Operasyon kapsamında yakalanan  12 kaçakçıdan 4'üne adli kontrol hükmü uygulanırken 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUMLAR 1
  • Cihad 5 yıl önce Şikayet Et
    Lailahe İllallah Muhammeden Rasulullah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
KDV hilesiyle büyük soygun