Meteoroloji'den 5 aylık hava tahmini

Meteoroloji, planlama amaçlı hazırlanan uzun vadeli mevsimsel hava tahmin verilerini açıkladı. Türkiye'yi sonbahar-kış döneminde nasıl bir hava bekliyor? İşte rapor:

Meteoroloji'den 5 aylık hava tahmini
Meteoroloji'den 5 aylık hava tahmini
GİRİŞ 16.10.2007 17:20 GÜNCELLEME 16.10.2007 17:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye ve çevresinin, ekim ve kasım aylarında ılık ve yağışlı, aralık-ocak-şubat döneminde kuzey ve iç kesimlerin mevsim normallerine göre daha soğuk, iç ve batı kesimlerin ise mevsim normallerine göre az yağışlı havanın etkisi altında olacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, planlama amaçlı hazırlanan uzun vadeli mevsimsel hava tahmin verilerinin analizleri doğrultusunda, sıcaklığın, kasım ayında Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında, aralık-ocak döneminde kuzey bölgelerde mevsim normallerinden 0.5-1 derece daha düşük, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olacağı öngörülüyor.

Yağışların, kasım ayında Türkiye ve çevresi için mevsim normalleri civarında, aralık ayında güney ve iç kesimlerde, ocak-şubat döneminde iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Kasım ayında Atlas Okyanusu üzerinden gelerek Kuzey ve Orta Avrupa genelini etkisi altına alan yüksek basınç sisteminin, tahmin periyodu süresince hakimiyetini koruyacağı, Türkiye ve Güney Akdeniz havzasının ise alçak basınç alanının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

Türkiye ve çevresinin, ekim ve kasım aylarında ılık ve yağışlı, aralık-ocak-şubat döneminde ise kuzey ve iç kesimlerin mevsim normallerine göre daha soğuk, iç ve batı kesimlerin ise mevsim normallerine göre az yağışlı havanın etkisi altında olması bekleniyor.

Aralık ve ocak aylarında, sıcaklık değerlerinin kuzey kesimlerinde daha düşük seyretmesi, dağlık alanlar için kar yağışı bekleniyor.

YORUMLAR 10
  • GÖKSU BİLMİŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    Meteorolojinin sitesi. Meteoroloji gerçekten çok güvenilir bir kurum ama haber kanalları konuları saptırıyor hep.. bi de sitesinde çoğu zaman sorunları var..
    Cevapla
  • Bekir Özeren 16 yıl önce Şikayet Et
    karsta bile çalıştım ama... dün ilk kez parmaklarım soğuktan uyuştu. ben bunu bilirim..
    Cevapla
  • Mirza Budarnayev 16 yıl önce Şikayet Et
    En güvenilir kurum. Bana göre meteoroloji genel müdürlüğü :) adamlara güveniyorum...
    Cevapla
  • hacer yardım 16 yıl önce Şikayet Et
    . ee bende bir yorum yapayım bariiii şöyle bence bu sene çok soğuk olacak:::((((
    Cevapla
  • ali talha öztürk 16 yıl önce Şikayet Et
    sayın adil olalıma. lutfen dedigimiz gibi adil olalım herkesin hakkını vermek lazım devlet meteoroloji işleri cok ileri teknoloji kullanarak bu tahminleri yapmaktadır hatta suan dunya standartlarını en iyi uygulayan birimlerden biridir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!