Bakan Koca açıkladı: Her okulda olacak!

Okullardaki kazaların önüne geçmek için ortak proje başlatan Sağlık Bakanlığı ile MEB, her okulda bir sağlık personeli görevlendirecek. Olası bir durumda ilk müdahaleyi sağlık görevlisi yapacak.

Bakan Koca açıkladı: Her okulda olacak!
Bakan Koca açıkladı: Her okulda olacak!
GİRİŞ 08.11.2018 10:47 GÜNCELLEME 08.11.2018 10:51
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ile masaya oturarak, okullarda kazaya sebep olacak riskleri ortadan kaldıracak standartların belirlenmesi için ortak bir çalışma başlatmıştı. Öğrencilerin sağlık ve can güvenliğine yönelik ikinci adım ise Sağlık Bakanlığı’ndan geldi.

 

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM’de Akşam Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. 

81 ilde görevlendirilecek 

 

 

Sağlık Bakanlığı 81 ilde tüm okullara, kaza anlarında ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, durumu kontrol altına alarak, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini alarma geçirecek ve kazanın yaşandığı okula yönlendirecek sağlık personelleri görevlendirecek. Görevliler Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak ve her iki bakanlıkla da iletişim halinde olacak. Bakan Koca, kaza sonrası anında müdahale için okullarda sağlık personeli görevlendirmesi için planlama yaptıklarını belirterek, “Doktor değil ama okullarda bir sağlık personeli bulunması gerektiğine inanıyoruz ve planlıyoruz” dedi.

Şiddeti asla kabul etmeyiz

“Fedakarca gece gündüz gayret gösteren, sağlık personelimizin şiddete maruz kalıyor olmasını kabul edemeyiz” diyen Bakan Koca şöyle devam etti: Bakanlık olarak hekim ve hasta güvenliğini yeniden daha güçlü kazanabilir olmayı hedefliyoruz. Vatandaşın da hakkaniyetle kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini güvenilir bir şekilde alabildiği ortamı sağlamak istiyoruz. Ayrıca biz, kamu davası gibi bu tür saldırılarda bulunan kişilerin, şikayete bağlı olmadan kolluk kuvvetlerince yakalanabilir olmasını,  karakoldan değil savcılıktan salıverilecekse salıverilmesini arzuluyoruz. Temelde sağlıkta şiddeti sadece yasayla çözme imkanı olmadığını biliyoruz. Bu anlamda hekim ve hastaya yönelik bir bilinçlendirmenin de mutlak yapılması gerektiğine inanıyoruz.

YORUMLAR 23
  • ÖNCE SAĞLIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye EN FAZLA PARAYI SAĞLIK GETİRİYOR.sağlık olmasa TÜM MESLEKLER BOŞ GEZER...
    Cevapla
  • ZENGİN =FAKİR 5 yıl önce Şikayet Et
    ZENGİN VE FAKIR ÇOCUGA ESIT HIZMET SUNULMALI. ..çok isabetli. ..Özel Okullar bünyesinde bir hemşire bulunduruyor. ..
    Cevapla
  • Özel=devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    Özel okulda okul hemsiresi var ...Devlet okulunda neden olmasın. ..
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan doktor hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına da halkla ilşkiler eğitimi verecek misiniz? hastaneler bu milletin acz içinde bir derman umuduyla başvurdukları yerler. bu insanların azarlanması aşağılanması hatta doktorların bilinçli hastalara bile hiç olmadık tedavi yöntemleri uyguladıklarında nasıl tedbir alacaksınız. bazı doktorlardaki gereksiz egoyu millete hizmete nasıl çevireceksiniz.
    Cevapla
  • Kemal ERKAŞACI 5 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik Görevliside Lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar