Ömer Hoca'dan CHP'li ismi utandıracak sözler!

Geçtiğimiz günlerde TBMM'de çocukların camiye gitmesini teşvik eden etkinliğe karşı çıkan ve küstah sözler sarf eden CHP'nin Manisa milletvekili Bekir Başevirgen'in tutumunu, Haber7 olarak ilahiyatçı ve yazar Ömer Döngeloğlu ile konuştuk.

GİRİŞ 14.01.2019 11:07 GÜNCELLEME 14.01.2019 18:25
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından başlatılan 6-13 yaş aralığındaki çocuklarla gerçekleştirilecek "Haydi Çocuklar Camiye" etkinliği CHP'nin Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'i çok rahatsız etmiş ve soru önergesi vermişti.

 

 

Çocukların camiye gitmesini hazmedemeyen CHP'li vekilin tutumunu, Haber7 olarak ilahiyatçı ve yazar Ömer Döngeloğlu ile konuştuk.

İşte o özel röportaj;

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığımıza canı gönülden teşekkür ederim. Hakikatten, yıllar önce başörtüsü yasağına bile ses çıkaramayan bir duruma gelmişti hocalarımız. Diyanet İşleri de öyle.. Ancak Diyanet'in en zayıf olduğu o dönemlerde, siyasi baskıların olduğu zamanlarda bile hiçbir zaman aleyhte bir fetva çıkmamıştı. Fakat Diyanet son yıllarda fabrika ayarlarına dönüyor, asli işini yapıyor. Diyanet İşleri adı üstünde "dinle ilgili işler" demektir. Osmanlı'dan sonra Cumhuriyet kurulunca Şeriye ve Evkaf Vekaleti'nin karşılığında Diyanet İşleri Bakanlığı kuruluyor. Kahir ekseriyeti itibariyle yüzde 95'inin yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir milletin, çocuklarının da din eğitimini küçük yaşlarda aldırması hem ebeveynlerin vicdani sorumluluğu hem de peygamberimizin bizden isteği. Peygamberimiz buyuruyor ki, çocuklarınızı yedi yaşına geldiğinde namaza alıştırın... Şimdi sömestr tatilinde, elbette herkes kendi tatil planlarını yapacak ama bunların arasında çocuklarını camiye yaklaştırmak isteyen, bu konuda daha hassasiyet sahibi olan insanlarında, bu memlekette anayasal hak ve hürriyetlerden faydalanması lazım. Peygamberimizin de böyle bir tavsiyesi olunca, Diyanet, Server Gençlik ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla birlikte ortaklaşa güzel bir kampanya sunmuş halkımıza. Ben bunun çok yerinde hatta geç kalınmış buluyorum. En azından ne kadar olursa, hani camilerimizde çocuklarımız sabah namazına annesiyle gelirse şu kadar puan, anne ve babasıyla gelirse şu kadar puan… Böyle güzel uygulamalar olan, teşvik edici, güncel güzel bir davranış ve güzel bir kampanya. Ben bu sebepten ötürü hem Diyanet İşleri Başkanlığımıza hem Milli Eğitim Bakanlığımıza hem de Server Gençliği tebrik ediyorum. Çocuklarınıza namazı sevdirmemiz lazım. Elbette ahlakıyla da ilgileneceğiz, diğer insani, islami, ahlaki, hukuki ve sosyal alanlardaki davranışlarıyla da ilgileneceğiz. Ama en önemlisi, biz ahirette çocuklarımızdan sorumluyuz, dolayısıyla onlara en azından bulûğ çağına kadar dinle ilgili biraz uygulamalı biraz bilgiye dayalı analık babalık görevimizi yerine getirmeliyiz. Ben bu uygulamayı bu yönde atılmış bir adım olarak görüyorum.

CHP'Lİ VEKİLE DERS GİBİ SÖZLER

CHP'li vekilimizin bunu sanki yanlış buluyormuş gibi soru önergesi vermesine çok üzüldüm. Çünkü yıllardır bize dediler ki; sen hocasın siyaset yapma, Diyanet bu işe karışmasın, hakimler, polisler, hocalar, askerler siyasete bulaşmasın. Tamam doğru, haklı yönleri de var. Peki siyasetçi din ile ilgili, kimseyi baskı altına almayan, zorlama olmayan, anne ve babaların tamamen kendi vicdani kararlarıyla yapacağı bu kampanyadan niye rahatsız oluyor? Mesela Ramazan ayında şortlu kızımıza saldırı oldu hepimiz rahatsız olduk. Bundan kıyamet koparıp, ortalığı velveleye verenler... Avrupa'da çocuklar 4 yaşında kiliseye götürülüyor! Çocuklar 4 yaşında okul öncesi eğitimle kilisenin şurası nedir, burası nedir bunu öğreniyorlar. Bakınız internetteki videoları görüyorum ben. Camilerimizdeki, kürsünün, mihrabın, minberin ne olduğunu bilmiyorlar. Bırakın onu İslam'ın beş şartını bilmiyorlar. Gusül abdestini bilmeyen binlerce gencimiz var.

Bu millet Müslümandır, İslam'da bizim ruhumuzdur. İslam'ı çocuklarına yaşatmak istemeyenler kendi demokratik özgürlükleriyle yapmasınlar. CHP'li milletvekilimiz Bekir Bey kendi çocuklarını göndermesin, eyvallah... Ama anayasanın 24. maddesini hiç mi okumuyor sayın vekilimiz. Allah aşkına, orada (anayasanın 24 maddesinde) anayasanın 14. maddesine aykırı olmamak şartıyla yani, dine dayalı baskı kurmamak şartıyla, "anne ve babalar resmi velayet sahipleri, çocuklarının dini eğitim ve öğretimini aldırmakta serbesttir" diyor. Küçücük çocuk bale kursuna gidince, tenis kursuna gidince birazda başarılı olunca "NE DEHA ÇOCUK" diyorlar, ama camiye gidince Kur-an okuyunca "O DAHA ÇOCUK" diyorlar. Bu bir çelişkidir ve milletimizi üzmektedir. Ben tüm siyasi partilerimizi, CHP'li kardeşlerimizi de bu konuda, halkımızın dinine karşı, dini yaşantısına karşı daha saygılı daha anlayışlı olmaya davet ediyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Din siyasete, Siyasette dine karışmayacak demiş, o kadar
    Cevapla
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp öteden beri din düşmanı diyilmi . Herçekten öteden beri din düşmanı. Hiç deyişmiyor hep aynı. Laiklik düşmanı chp hep dini siyasete alet ediyor
    Cevapla
  • vuslat 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP İslam düşmanı.İşe bakınki müslümanım diyenler oy veriyor.Garip değilmi.
    Cevapla
  • bitlisli 13 5 yıl önce Şikayet Et
    5 yaşındaki çocuk kiliseye gitse bu çağdaşlık oluyor sanane olum çocuk benim çocuğum camiye gönderecemde hafızda olacakta iñşellah sanane ahlaksız hainler
    Cevapla
  • Ders Siiaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    Hatta. Avrupa Tehtidine karsi. Hindistan tehtidine karsi. Hatta Cin devleti tehtidine karsi Ortak hareket edebiliriz.IC DUSMANA KARSIDA BIR LIK TE...HAREKET EDEBILIRIZ.Ayrica Etrafimizdaki Kucuk Devletleri. GONULLU OLARAK BU ITTIFAKA KATABILIRIZ.AL SA NA AVRASYA TURK ISLAM IMPARATORLUGU. Veya Turan. Yada KIZILELMA IMPARATORLUGU.BU GUN ICIN HAYAL OLABILIR.Gelecekte olmasi Kacinilmaz bir VAKADIR. INSALLAH.KURAN IMPARATORLUGU neden olmasin.Hacli Imparatorlugu varda. Bizim Neden KURAN IMPARATORLUGU OLMASIN.NEDEN.BAL GIBIDE OLUR.HEMDE SAPINA KADAR. OLUR INSALLAH. amin.Umarim Rabbim yanlis bir sey demedim. Umarim.Rahmetini Umarim.amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar