Listedeki 30 isim terör bağlantılı

CHP ve İyi Parti’nin İzmir’de terör örgütleriyle ittifakı dikkat çekiyor. 30’a yakın ismin kendisi ya da birinci derece akrabası örgüt bağlantılı. Selvi Kılıçdaroğlu’nun Bayraklı adayı olan yeğeni Serdal Sandal’ın listesindeki Yeşim Tekoğlu’nun kardeşi MLKP’li. Gönül Güngör THKP-C’nin gençlik yapılanmasında yer aldı. Medeni Erdem’in kardeşi ise PKK’ya yardım ve yataklıktan sabıkalı.

Listedeki 30 isim terör bağlantılı
Listedeki 30 isim terör bağlantılı
GİRİŞ 20.03.2019 07:31 GÜNCELLEME 20.03.2019 07:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Soylu’nun “CHP’nin Bayraklı listesinde terör örgütleri ile bağlantısı olanlar var” dediği isimlerin Kılıçdaroğlu’nun eşinin yeğeni Serdar Sandal’ın listesindeki isimler olduğu ortaya çıktı. Listede birinci sıradaki Yeşim Tekoğlu’nun kardeşi MLKP ile irtibatlı. 11. sıradaki Gönül Güngör de THKP-C’nin gençlik yapılanmasından. Medeni Erdem’in kardeşinin de PKK’dan kaydı var.

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “CHP’nin Bayraklı listesinde terör örgütleri ile bağlantısı olanlar var” açıklamasının ardından listedeki PKK’lılar belli oldu. Terör örgütleriyle yaptığı seçim ittifakını ısrarla inkar eden CHP ve İYİ Parti yine yakalandı. CHP, belediye meclis üyelikleri listelerini terör örgütleri ile irtibatlı olan ve haklarında yasadışı gösterilere katılmaktan işlem yapılmış isimlerle doldurdu.

30’A YAKIN İSİM VAR

 

 

İl genelinde meclis üyeliği listelerinde bulunan 30’a yakın ismin ya bizzat kendisinin ya da birinci dereceden yakınının PKK, THKP-C, TKP, DHKP-C gibi partiler ile irtibatı olduğu öğrenildi. Terörle bağlantılı en dikkat çekici listelerden birisi CHP’nin Bayraklı’dan aday gösterdiği Serdar Sandal’ın listesi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun yeğeni olduğu iddia edilen Sandal’ın listesinde terör örgütleri ile doğrudan veya dolayla irtibatı olan 3 isim bulunuyor.


SÖZDE GENÇLİK YAPILANMASINDA

Yeğen Sandal’ın listesinde birinci sıradan aday gösterilen Yeşim Tekoğlu’nun kardeşi Faysal Tekoğlu terör örgütü MLKP ile irtibatlı. Tekoğlu, örgütün bir çok eyleminde yer aldı. Listede 11. sırada yer alan Gönül Güngör de terör örgütü THKP-C’nin sözde gençlik yapılanmasında yer aldı. Güngör, örgütün gösteri ve eylemlerine katıldı. Listedeki diğer tartışmalı isim ise Medeni Erdem. Erdem’in kardeşinin ise terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık suçundan kaydı mevcut.

BAYRAKLI’DA İSTİFA DEPREMİ

Soylu’nun “CHP’nin Bayraklı listesinde terör örgütleri ile bağlantısı var” açıklaması partide deprem etkisi yarattı. CHP’li belediye meclis üyeleri Şeref Balbay, Mustafa Karaman ve Ali Şenay istifa etti. Açıklama yapan Şeref Balbay şunları kaydetti: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mitingde CHP listelerinde PKK adına para toplamış, içeride yatmış isimler olduğunu söyledi. PKK ile iş birliği yapılıyor iddiasına karşılık ne ilçe başkanı, ne il başkanı ne de belediye başkan adayı cevap verdi. Biz de buna tepki olsun diye partiden istifa ettik. Bizi istifa ettikten sonra arayanlar oldu. Ancak bizi aramaları değil, iddialara kamuoyu önünde cevap vermeleri gerekirdi.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 23
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da bir parti skandala karışacak, önceleri nekadar oyu olursa olsun birgünde dibi görür. Türkiye de futbol takımı tutar gibi parti tutanlar var, siyaset ne için yapıldığını anlamış değiller. Bu bir tesadüfmü yoksa insanlar bu yönde eğitildiler mi?
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    kabahat bunlarda değil. ikincisi teröre bir şekilde bulaşmışların siyasetle ne işi var, siayset, kamudan yararlanma, ticaret yapmaları ömür boyu yasaklanmalı hatta gezme dolaşma konuşma ve nefes almaları bile kısıtlanmalı.
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    3 aydir takip ediyorum ortaya tek ve net bir sonuc cikiyor chp izmir i teror orgutu yandaslarina teslim ediyor izmir in imkanlarindan faydalanip izmirde teror yandaslarina arka cikacaklar baskan adayi soyer teror orgutu sempatizani biz soylemiyoruz kendi aciklamalari ve paylasimlari ispatliyor belediye meclis uyeleri de ayni sekilde yakin akrabalari teror orgutleriyle yakin iliskiler icerisinde sonuc chp kazanirsa teror orgutleri kazanmis olacak izmir teror orgutleri eliyle yonetilecek yada izmir in imkanlarinda teror orgutleri faydasiyla yararlanacak kaybeden izmir olacak.
    Cevapla
  • kadir baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunları GBT yapılmıyırmu acaba nedeb bu kadar kişi aklanmıştır.
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Chdp ve ip liler terör bağlantılı kişilerin partilerinden aday olduğunu bile bile Tayyip beye olan düşmanlıklarından ötürü oy veriyorlar. Şehitlerin kanı, Milletimizin ahı yerde kalmayacak, hepsi seçimden sonra darmadağın olacaklar. Hep beraber izlemeye devam ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza