Esenler'de mangal oylaması cevabını buluyor

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde mangal yapılıp yapılması için düzenlenen halk oylamasında sandıklar açılıyor. Çıkacak oylara göre ya "mangala tamam" ya da "mangala devam" denilecek.

Esenler'de mangal oylaması cevabını buluyor
Esenler'de mangal oylaması cevabını buluyor
GİRİŞ 17.04.2019 12:09 GÜNCELLEME 17.04.2019 12:09

16 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi, havaların ısınması ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle hafta sonları sadece Esenler değil, çevre ilçelerden de gelen vatandaşlarla tıklım tıklım dolan 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne gösterilen ilgi, ilginç bir sıkıntıyı da beraberinde getirdi. Millet bahçesinin müdavimlerinden bazıları mangal yapılmasına karşı çıkarken bazıları da şu anda devam eden mangal yapma uygulamasının devam etmesini istiyorlar. 

Bu konuda belediyeye gelen talepleri değerlendiren Esenler Belediyesi de katılımcı belediyecilik anlayışından hareketle, daha önce bir çok projenin uygulanıp uygulanmamasında olduğu gibi kararı yine halkın vermesini istedi.

15 Temmuz Millet Bahçesi'nin girişine konulan  sandıkla vatandaşın fikri soruldu. Ziyaretçiler, 13 Nisan 2019 Cumartesi gününden bu yana kullandıkları oylarla 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde mangal yapılıp yapılmamasına karar verdiler. Halk oylamasının sonucu, 17 Nisan 2019 Çarşamba günü Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacak.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!