Pitbull besleyene 7 bin 802 lira ceza

Başta pitbull olmak üzere tehlike arz eden 4 köpek ırkını dolaylı veya doğrudan bulunduranlara, 7 bin 802 lira para cezası uygulandığı bildirildi.

Pitbull besleyene 7 bin 802 lira ceza
Pitbull besleyene 7 bin 802 lira ceza
GİRİŞ 10.08.2019 09:56 GÜNCELLEME 10.08.2019 10:00
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Son günlerde artan pitbull saldırıları vatandaşların tepkisine neden olurken, bakılmasının dahi yasak olduğu Türkiye'de verilen net ceza belli oldu.

 

 

ÜRETİMİ, BAKIMI, SATIŞI, REKLAMI YASAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Bölge Müdürlüğü; pitbull terrier, japanese tosa, dogo argentino, fila crasilerio ve bu ırkların melezlerinin ülkeye girişinin, üretilmesinin, sahiplenilmesinin, satışının, reklamının yapılmasının, takas edilmesinin, sergilenmesinin ve bulundurulmasının yasak olduğunu hatırlattı.

 

 

7 BİN 802 TL PARA CEZASI

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yasaklandığı kaydedilen bu ırkları beslediği tespit edilenlerin, ilgili yasa gereği hayvan başına 7 bin 802 lira para cezasıyla cezalandırılacağı ve hayvanlara el konacağı vurgulandı.

YORUMLAR 74
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Gayet isabetli !!
    Cevapla
  • Selamı aydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetistiriciye bağlı yoksa bu hayvanlar çok uysal ve sadikdir insanlara karşı , Hayvan bestelemek ne zamandan beri suç oldu
    Cevapla
  • ALİ 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlara zarar verdiği günden beri.
    Cevapla
  • Kuscuh 4 yıl önce Şikayet Et
    kopegin irkiyla alakasi yok kopegi yetistiren hayvan..kopege saldirganligi ogrettigi icin saldirgan oluyor...
    Cevapla
  • Önemsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen hayvanın yetişme şekliyle alakalı bir durum bu. Hiç bir köpek durduk yere saldırmaz. Bunun ırkla bir ilgisi yok. Pitbullar doğaları gereği sert hayvanlardır ve birisine saldırmaya karar verirlerse asla pes etmezler. Onları haberlerde görme sebebimiz bu. Bu köpeklere düzgün bakılsa melekten bir farkı yok (her hayvan gibi). Hatta internetten çok kolay şekilde bulabilirsin, pitbullara dadı lakabı almış köpeklerdir. Yani demem o ki artık şu önyargılarınızdan kurtulun, cezayı hayvan beslemeyi bilmeyen ya da bilerek saldırgan yetiştiren insanlara kesin. KÖTÜ KÖPEK YOKTUR KÖTÜ SAHİP VARDIR!!!
    Cevapla
  • Köpek Sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç bir kurt köğeğinin,kangalın,dalmaçyalının,labradorun çocuğa,kadına saldırdığına haberlerde rastladın mı?Belli ki ısırılmadan ikna olamayacaksın,yada bu yasaklı ırktan bir köpeğe sahip olduğun için savunmadasın.
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence az olmuş, daha fazla ceza vermeli. Neden insanlara zarar verecek bir hayvan beselemeye izin veriliyor. Herkes kobra, timsah, leopar beslesin o zaman.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen bı köpeği nasıl egitirsen öyle yetişir tamaman yetiştirme yle alakalı KÖTÜ KÖPEK YOKTUR KÖTÜ SAHİP VARDIR
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben köpek bu ırk köpek beslemiyorum ama bu yazıları okuyan hayvan sahipleri bu cezalar yüzünden hayvanlarını sokağa bırakır ve daha büyük sorunlar ortaya çıkar Bence yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma