PKK neden ormanları yakıyor? Örgütün amacı hakkında çarpıcı sözler!

Orman yangınlarını PKK terör örgütünün üstlenmesiyle ilgili Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, oldukça çarpıcı noktalara işaret etti. Güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ, PKK'nın bu yönteme başvurmasının, artık örgütün tamamen yok olma aşamasında olduğuna delalet ettiğini belirtirken Abdullah Ağar da, PKK'nın bu eylemlerde seçtiği kurnazca ve alçakça yönteme işaret etti.

PKK neden ormanları yakıyor? Örgütün amacı hakkında çarpıcı sözler!
PKK neden ormanları yakıyor? Örgütün amacı hakkında çarpıcı sözler!
GİRİŞ 26.08.2019 23:17 GÜNCELLEME 27.08.2019 13:43
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Haber7.com - ÖZEL HABER

 

 

Türkiye’de son zamanlarda sıklıkla meydana gelen orman yangınlarını, PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” isimli örgüt üstlendi. Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen bir internet sitesi üzerinden açıklama yapan terör örgütü, orman yangınlarını kendileri tarafından çıkartıldığını itiraf etti. 

TERÖRLE MÜCADELEYİ SEBEP GÖSTERDİLER

TSK'nın başarılı operasyonları sonucunda giderek köşeye sıkışan terör örgütü PKK yaptığı açıklama ile de bunu itiraf etti. Terör örgütü, orman yangınlarına doğuda terörle mücadeleyi bahane olarak öne sürdü. 

Haber7.com’a konuşan güvenlik uzmanları ise, PKK’nın bu terör eylemi biçimiyle ve bu eylemin sebepleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 

 

COŞKUN BAŞBUĞ

Güvenlik ve terör uzmanı Emekli Albay Coşkun Başbuğ, bu eylemlerin, Türkiye ekonomisine zarar vermek, toplumsal gerginlik çıkarmak gibi amaçları olduğunu vurgularken, önemli bir noktanın da altını çizdi.

Başbuğ, PKK’nın artık bitme noktasına geldiğini, bunu dünya kamuoyu ve hatta örgütün kendi içindeki teröristler tarafından da kabullenildiğini belirterek, bu tarz nisbeten gerçekleştirilmesi daha kolay eylemlerle propaganda ve motivasyon arayışında olduğunu söyledi. 

Coşkun Başbuğ şu ifadeleri kullandı: 

Terör, hedefe koyduğu kimse, ona her alanda, maddi manevi her türlü zararı vermek için elinden geleni yapar. Ve yapıldı bu. Dünyanın bütün coğrafyalarında bu, bu şekildedir.

"ÖRGÜT ARTIK TAMAMEN BİTİYOR VE PROPAGANDAYA İHTİYAÇLARI VAR"

Terör örgütü, ormanları farklı sebeplerle yakar. Birincisi,  sizi her türlü ekonomik kayba uğratmak.

Diğer sebep de şu olabilir. Örgütün isim ve etiket anlamında son zamanlarda çok ciddi kayıpları oldu. Artık PKK tükeniyor, bitiyor. Buna dünya kamuoyu ve örgütün kendi içindeki yapı da inandı. Ki, örgütteki dağılmanın, çözülmenin sebebi de bu zaten. Ve bunu durdurmak için örgütün acil propagandaya ihtiyacı var.

"YUNAN'IN İZMİR'DEN DENİZE DÖKÜLÜRKEN YAPTIĞI GİBİ YAKARAK YIKARAK SON SAFHAYI YAŞIYORLAR"

Çöküntüyü durdurmak için algı operasyonları yapıyorlar. Kayyum olaylarını da bu çerçevede kullanıyorlar. Orman yangınlarını da bu şekilde kullanıyorlar.

Bunlar, can çekişen kuduz vakasının son safhaları. Bunlar şimdi, Yunan’ın İzmir’den denize dökülürken veya Anadolu’yu terk ederken yaptığı mantıkla, ‘bana yar olmadı, sana da yar etmem’ mantığıyla yıkarak, yakarak kuduzun son safhasını yaşıyorlar.

"ACABA DAĞILMA SÜRECİNİ DURDURABİLİR MİYİM, SON BİR MORAL OLUR MU" DÜŞÜNCESİ

Diğer bir etken de, ‘acaba, örgüte son bir gayret, son bir moral verebilir miyim, dağılma sürecini durdurabilir miyim’ arayışı.

EN KOLAY EYLEM ORMAN YANGINI! TESPİTİ ZOR, YAKALANMASI ZOR

Bir diğer sebep de, devleti ve topraklarını düşman gördüğü için ‘ne kadar zarar verebilirsem o kadar kâr’ mantığıyla önüne geleni yakıp yıkıyor. En kolay yol da orman yangını. Tespiti zor, yakalanman zor. Bu eylemlerle beraber nefes almak için bir boşluk, bir delik arayan bir örgüt var karşımızda.

TAMAMEN HESAPLI, PLANLI: RÜZGARIN DURUMU, METEOROLOJİK VERİLER...

Ki ben bu yangınlar konuşulurken, zamanlaması, rüzgarın meteorolojik durumu, bunların hepsinin hesabı yapılarak ve birkaç noktada birden başlamasının tesadüf olmadığını, bir anız yangını veya bir kişisel köylü hatası olmadığını, bunların arkasında farklı güçlerin olması gerektiğini ifade etmiştim.

"RÜZGARIN EN KUVVETLİ OLDUĞU GÜN YAKIYORLAR"

Aynı bölgede 4-5 yerde yangın çıkıyor. Rüzgarın en kuvvetli olduğu gün maalesef durdurulamayan söndürülemeyen bir yangın!

Son günlerde tartışılan bazı konular var. Uçakların kalkmadığı gibi... Orada bile acaba kripto FETÖ’nün de bu işte PKK ile paslaşması mı var diye aklıma gelmiyor değil. 

Bütün bunları bir arada değerlendirdiğinizde, Türkiye’nin son aylarda yaşadığı yangınların hiçbirinin tesadüf olmadığını, tarihte hiç görülmediği kadar sıklıkta ve çoklukta olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. 

ABDULLAH AĞAR

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise, PKK’nın orman yangınlarında direkt kendi ismini değil de türev örgütleri kullanmasına işaret ederek, bunun amacının uluslararası arenada zor duruma düşmemek ve toplumsal baskıdan kurtulmak olduğunu belirtti.

Abdullah Ağar şöyle konuştu: 

Yeni yeni isimler kullanıyorlar. Aslında örgüt uluslararası arenada zorda kalınca ‘ben yapmadım, onlar yaptı’ demek istiyor.

"TÜREV ÖRGÜT KULLANIP ALÇAKÇA, KURNAZCA TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDİYORLAR"

Muğla, İstanbul ve Tokat’taki orman yangınlarını HBİM’in çıkarttığını söylüyorlar. HBİM, sözde Halkların Birleşik İntikam Milisleri. Yani alçakça, kurnazca bu örgüt üzerinden tehdit ediyorlar. HBİM adındaki bu türedi örgüt, PKK’nın yasadışı silahlı sol terör örgütleriyle iş birliği yaparak kurduğu HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) adındaki birleşik terörün türevi gibi duruyor.

"DAHA ÖNCE DE, TAK ÖRGÜTÜ ÜZERİNDEN BOMBALI ARAÇLARLA, CANLI BOMBALARLA İNSANLARI KATLETMİŞLERDİ"

PKK, Türkiye’de TAK ve sözde Ölümsüzler Taburu üzerinden de bir terör taktiği benimsemişti. İnsanları bombalı araçlar, canlı bombalar, tuzaklı patlayıcılar üzerinden katletmiş, sonra da suçu bu türedi örgütlerinin üzerine atmıştı.

"BUNUN BİR AMACI VAR"

Bu, temelde kendisini kullanan küresel ve bölgesel partnerlerinin sözde insan hakları ve terör hassasiyetleriyle ve PKK’nın uluslararası platformlarda ‘sözde’ devlet dışı aktör olma gailesi ve girişimleriyle ilgili bir mesele.

Türedi örgütlerle hem terörünü icra ediyor, hem terör üzerinden hedeflerine ulaşmaya çalışıyor, hem de insancıl(!) görünmeye, insanlar, kurumlar ve devletler indinde meşrulaşmaya sempati toplamaya çalışıyor.

Sonuçta PKK bu orman yangınlarını, terör konsepti çerçevesinde, Türkiye üzerinde baskı uygulama niyet ve maksadıyla yapıyor. Türkiye’ye zarar vermek, Türkiye’de gerginlik çıkarmak, toplumsal katmanları birbirine düşürmek gibi niyet ve maksatları var.

Bu aslında, PKK’nın diğer alanlarda sıkıştığında başvurmuş olduğu bir metod. Bugün kayyumları gerekçe gösteriyor, yarın başka bir şeyi gerekçe gösterir. Bunu yaparken de türev örgütleri kullanıyor ki, başı sıkıştığı zaman ana örgütün sözde imajına zarar gelmesin. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 88
  • Kötü Cadı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Cehennem herkes gireyecek
    Cevapla
  • nalına mıhına 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani bir zamanlar; "PKK lılar iyi çocuktur, yerlere izmarit bile atmıyorlar" diye savunan CHP li vekiller , çevreciler artisler neredesiniz, gözleriniz körmüüüüüü, bişeyler desenizeeee, dilinizmi tutuldu
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah belalarını versin hepsinin. pkk sının da, hdp sinin de, onlara destek veren sözde bir ağaç için ortalığı ayağa kaldıran ama pkk nın yaktığı ormanlar için sesi çıkmayan gezicisinin de chp lisinin de.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    EN BÜYÜK SORUNUMUZ İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ NAPACAĞIZ?? ATASÖZÜ : "-- Aynı ağaçtan camiye DİREK'de, ahıra KÜREK'de olur" !!!Ne biçim mantık bu..Azıcık yağmur yağsa, yağmur çiselese "NEDEN ŞEMSİYEMİ ALMADIM Kİ?" deyip hayıflanırlar "ÜLKENİN HAVA SAVUNMA ŞEMSİYESİ BİR AN ÖNCE OLMALI" diye milletçe çabalarken, "HÖT" diyen ABD'ye " al sana "DUT !" yarışına girerler..
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazdağları ve Murat Dağı için ortalığı birbirine katan kaz kafalılardan neden ses yok. Yoksa ormanları yakan PKK'ya destek için mi susuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar