Dışişleri Bakanlığından İsrail’e Filistin tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin topraklarında yasa dışı şekilde 2 bin konutun inşa edilmesinin onayına ilişkin, "İsrail’in hukuk tanımayan, pervasız yaklaşımının son örneğidir" açıklamasında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e Filistin tepkisi
Dışişleri Bakanlığından İsrail’e Filistin tepkisi
GİRİŞ 08.01.2020 21:34 GÜNCELLEME 08.01.2020 22:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde 2000’e yakın yeni konutun inşa edilmesine onay vermesi, İsrail’in hukuk tanımayan, pervasız yaklaşımının son örneğidir.'' açıklamasında bulundu.

 

 

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in uluslararası toplumun hassasiyetlerini hiçe saydığını belirterek, ''Filistin konusunda uluslararası toplumun hassasiyetlerini hiçe saymayı alışkanlık haline getiren İsrail, gayrımeşru uygulamalarıyla Filistin halkının haklarını gasp etmeye hız kesmeden devam etmektedir. Ucuz iç siyasi hesaplarla Filistin’de işlediği suçlara her gün yenisini eklemektedir. İsrail’in, iki devletli çözüm perspektifinin önündeki en büyük engeli teşkil eden yasadışı yerleşimlerin genişletilmesi politikasının bir an önce sonlandırılması sağlanmalıdır" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Murat Kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    BU İSRAİL SADECE KUVVETTEN ANLAR! Aman ne büyük tepkiiii! İnanın gözlerim yaşardı.. İsrail de hem cevap verir şimdi "yok yok! bu son örnek değil, daha yapmaya devam edeceğiz!" der!!! Bir sonraki "tepkide" buluşmak üzere!!!
    Cevapla
  • Cihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Diye diye diye, ne filistin kaldı ne bişey. Allah sonumuzu hayretsin. Elimiz kolumuz bağlı izliyoruz.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin nesi mesru ki zaten?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!