Başkan Erdoğan açıkladı! Esed rejimine ağır darbe!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan, hain İdilib saldırısı sonrası 76 civarında rejim mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Başkan Erdoğan açıkladı! Esed rejimine ağır darbe!
Başkan Erdoğan açıkladı! Esed rejimine ağır darbe!
GİRİŞ 04.02.2020 18:19 GÜNCELLEME 04.02.2020 18:19
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü gazetecilere İdlib'deki hain saldırıyla ilgili önemli açıklamlarda bulundu.

Başkan Erdoğan, Suriye rejiminin İdlib'deki saldırısına ilişkin, "Bu İdlib mutabakatının açık bir ihlalidir. Rejim için tabi ki bunun sonuçları da olacaktır. Derhal karşılık verdik ve 'bundan sonra gereği neyse yapılacak' dedik. Bu attığımız adımın ardından da orada 76 civarında rejim mensubunu etkisiz hale getirdik" dedi.

Erdoğan, Suriye rejiminin İdlib'deki saldırısında 7 asker ile bir sivilin şehit olduğunu söyleyerek, "Bu İdlib mutabakatının açık bir ihlalidir. Rejim için tabi ki bunun sonuçları da olacaktır.  Dün derhal karşılık verdik ve 'bundan sonra gereği neyse yapılacak' dedik. Bu attığımız adımın ardından da orada 76 civarında rejim mensubunu etkisiz hale getirdik. Bunların büyük bir kısmı ölmüş durumda, belli bir kısmı yaralı. Fakat Rus tarafına da bunun bütün bilgilerini de koordinatları ile birlikte arkadaşlarımız verdiler" dedi.

 

 

'İCRAAT İSTİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmak üzere Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının yaralı askerleri hastanelerde ziyaret ettiğini belirterek, "Askeri gözlem noktalarımız tabi ki orada hayati rol oynuyor ve yerlerinde kalacaklar. Gerekli tahkimatlar da bunun için yapılıyor. İdlib'de yeni bir savaşa, sivil katliamına ve göç dalgasına müsaade edemeyeceğimizi de onlara bildirdik. Bugün de Dışişleri Bakanımız, Rus mevkidaşı Lavrov'la bir görüşme yaptı. Hem sahada hem de masada gerekli adımları atıyoruz. İdlib konusunda uluslararası toplumun da sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Türkiye'yi takdir etmek yeterli değil, biz somut adımlar da görmek istiyoruz. Hakikaten 'Bu kadar insanı yediriyorsunuz, içiriyorsunuz, giydiriyorsunuz, sağlığıyla ilgileniyorsunuz. Türkiye çok büyük işler yapıyor’ gibi bizi takdir kelamları artık yetmiyor. İcraat istiyoruz. Aksi takdirde diğer adımları atma girişimine de başlayacağız" diye konuştu.

'İDLİB OPERASYONUNUN İLK AYAĞI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de şehitlerimiz var ve operasyonlar devam ediyor. Acaba bu operasyon da daha önce yapılan üç operasyon gibi kapsamı, derinliği olan dördüncü bir operasyona dönüşür mü? Gereğini yaparız derken neyi kastediyorsunuz? Milli Savunma Bakanımız söz etmişti bir güvenli bölgeden. Güvenli bölge derken bunun bir sınırı çizilmiş mi?" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Dün sabahki olayı müteakiben biz yola çıktık ve ardından arkadaşlarımız hemen adımları attılar ve havan topları ve fırtına obüsleriyle tamamen alana girdiler ve kısa sürede de netice almaya başladılar. Hatta SİHA'lar da devredeydi. 76 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Bunlar tabi tespit edilenler. Milli Savunma Bakanımız tespit edilemeyenlerin de olduğunu söyledi. Bunlar daha çok telsiz konuşmalarıyla tespit ediliyor. 'Şu kadar kişi kaybettik' filan diyorlar. Bir telsizden farklı bir rakam, bir telsizden daha farklı bir rakam gelebiliyor. Onun için telsiz takibinde aldığımız bu tür rakamlarla şu anda bize ulaşanlar bunlar. Bu süreci tabi devam ettireceğiz. Çünkü Suriye şu anda İdlib'deki o masum, mahzun insanları sınırlarımıza doğru sürerek, orada alan kazanmaya çalışıyor. Biz de Suriye'ye burada alan kazanma fırsatı vermeyeceğiz, çünkü şu anda bu bizim yükümüzü artırıyor. İdlib operasyonunun bu şimdi ilk ayağı. Bunu biliyorsunuz cuma günü söyledim. Şimdi bu operasyon yapıldı ama bunlar demek ki şaka yaptığımızı zannediyorlar ama bugün yapılan operasyonların bunlara ciddi bir ders olduğu kanaatindeyim ama durmayacağız aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz."

YORUMLAR 47
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    bu rus köpekleri çok olmaya başladılar bunun karşılığı libyada vağnerlerden alınmalı
    Cevapla
  • Amiiin 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed cok oldu birinin bu katile dur deme vakti geldş ve geciyor karsisinda silahsiz sivileri cani istdiyi zaman olduren katile destek c Cişkan sozde devletler bunlar hpisi terorus musluman dusmnlari insanlikla alakslari yok turkiye cesaretini toplayıpta bu kafirlere dur demesse muslumanlari yok edene kadar durmazlar cok gec olmadsn esedin uzayan burnunu kirmak laxim dedtekcilerinede hadi ordan demek lazim Allahim yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • Lacivert 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimize ve Ordumuza sonuna kadar güveniyorum . Gereken neyse yapılıyor ve daha da yapılacaktır .
    Cevapla
  • Efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet dedigin boyle olur iste. Aninda tokadi yapistiracak kadar hazirlikli olacak. Bu herkes icin gecerli olmali, hem kapidaki 'komsuya', hem uzklardaki 'dostlarimiza'.
    Cevapla
  • Orhan01 4 yıl önce Şikayet Et
    6 aydir saldiri oluyor ve 1800 kisi idlibde anlasmadan sonra hayatini kaybetti..birsuru taciz atislari yaptilar..yani saldiri geliyorum demisti ama malesef geç kaldik bu operasyonu yapmakta..cunku kendi isimizi rusyaya birakip seyredip durup zaman kaybettik..sonra da olan oldu..köpek esed zaman kazanip cesarete geldi..Ruslar zaten surekli bizi arkadan vurdu..
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka 76 lar duymak istiyoruzzz!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!