Dr. Telater, Rize'ye gelmek isteyenlere seslendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Telatar, Rize’de görülen korona virüs vakalarının il dışı temaslı olduğunu dile getirerek, “Bir yangını söndürmeye çalışırken kimse önce ben kendi tarlamı söndüreyim diyemez” dedi.

Dr. Telater, Rize'ye gelmek isteyenlere seslendi
Dr. Telater, Rize'ye gelmek isteyenlere seslendi
GİRİŞ 23.04.2020 18:19 GÜNCELLEME 23.04.2020 18:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rize dışında yaşayan çay müstahsillerinin kente gelişleri yasaklandığı için sosyal medya üzerinden gösterdikleri tepkilere değinen Dr. Telatar, “Mayıs çayının yaklaşmasıyla birlikte çoğunluğu İstanbul olmak üzere bu dönemde Rize’ye gelmekle ilgili problemlerinin olduğunu biliyoruz. Şuana kadar ilimizde mevcut salgın hastalık idarenin aldığı tedbirler sağlık personellerinin canları pahasına sürdürdükleri hizmetler ve Rize’deki vatandaşlarımızın bugüne kadar gösterdikleri büyük özverileriyle kurallara uymalarıyla kontrol altında tutulabilmiştir. İlimizde görülen korona virüs vakalarının tamamına yakını il dışından Rize’ye gelmiş kişiler ve onların temas ettiği kişilerden oluşmaktadır. Bir yangını söndürmeye çalışırken kimse önce ben kendi tarlamı söndüreyim diyemez. Eğer yangını söndürmezsek geriye ne tarla kalır nede başka bir şey. Yangın tam sönmeden mücadeleyi sonlandırırsak en ufak rüzgarda alevler tekrar etrafımızı sarar ve hem bugüne kadarki çalışmalarımız boşa gitmiş olur hem de memleketimize büyük zararlar vermiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Çay müstahsillerinin fedakarlık yapması gerektiğini sözlerine ekleyen Telatar, “Salgın hastalığa bağlı olarak içinde bulunduğumuz koşullar göz önüne alındığında bu sene birçok hemşehrimiz Mayıs ayı çayını biçmek için sorunlar yaşayabilir. Ancak bu fedakarlık Rize için ve Rize’de yaşayan vatandaşlar için yapılmak zorundadır. Hiçbir Rizeli hemşehrimiz çay uğruna binlerce insanın yoğun bakımlarda yatması ya da Allah korusun ölmesinin vebalini alacak kadar düşüncesiz değildir. Bu dönemde herkesin üzerine düşen fedakarlığı yapacağından hiç birimizin şüphesi bulunmamaktadır. Şimdiden herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • Kemal Özer 4 yıl önce Şikayet Et
    Korana ile mücadeleye devam ancak Üretimin mutlaka sürmesi, ekonomik çarkların dönmesi gerekir.
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gidisle koronadan değil açlıktan v s ölecek insanlar ama bu kez ölülerin çoğu yasli olmaz bu bilesiniz
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk Sağlığı sadece Beden sağlığı mıdır;İnsanı ekmeğinden mahrum bırakırsan RUH SAĞLIĞI ne olacak.Size kalırsa önümüzdeki yıl TÜRKİYE ÇAY İçmeyecek.Elbette alternatif İTHALAT yapılabilir tabiki damak tadı tutmaz.Bu akıl İTHAL Sermayenin konuşabileceği sözlerdir.
    Cevapla
  • Taha 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Doktor bilmiyorsan anlatayım;Yılda 3 defa çay toplanır ve En Kaliteli olan İlk toplanan Mayıs Çayıdır....Cevap yazmıyorum yahuuu neresinden düzeltelim o kadar geniş bir konuyu nasıl bu kadar küçük bir mantığa sığdırmışsın anlamıyorum.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    REDDEDİYORUZ bu görüşleri;Bunca Fabrika,Çalışanlar,Müstahsiller ile zincirleme Çayın tüketildiği tüm ülkedeki noktalarda geçimi çaya bağlı Milyonlar ve MilyarlarcaTL lik bir ZİNCİRİ kırmak kimsenin HADDİ DEĞİLDİR.Reis Tarıma gerekli desteği sağlayın talimatını vermiş siz kim oluyorsunuz.Varsa bir görevinin gerekli tedbirleri alırsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar