Ankara'da 23 Nisan programı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, başkentte düzenlenecek etkinliklerle yaşatılacak. Kutlamalar Bakan Çubukçu başkanlığındaki heyetin Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başlayacak.

Ankara'da 23 Nisan programı
Ankara'da 23 Nisan programı
GİRİŞ 22.04.2010 12:21 GÜNCELLEME 22.04.2010 12:21

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla yarın resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılacak.

Kutlamalar, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyetin, Anıtkabir'e çelenk koymasıyla başlayacak.

Ulus Atatürk, Sıhhiye Zafer ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Atatürk anıtlarına da çelenk konulmasının ardından kutlama coşkusu, 19 Mayıs Stadyumu'na taşınacak.

Resmi kutlama programının yanı sıra bazı üniversite, belediye ve sivil toplum örgütleri de düzenleyecekleri etkinliklerle Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacak.

Türk Hava Kurumu, İstanbul, Ankara, Antalya, Muş, Aydın, Manisa, Denizli, Bursa ve Karadeniz Ereğli'de düzenleyeceği motorlu yamaç paraşütü, paraşüt, radyo kontrollü model uçak gösterileri ve halk uçuşlarıyla 23 Nisan coşkusuna ortak olacak.

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu da 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda konser verecek.

Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi (VEKAM), 23 Nisan Cuma Günü İstanbul ve Eskişehir'den gelecek öğrencilere Anıtkabir ve Birinci Meclis binasını gezdirecek. Serebral Palsili Çocuklar Derneği, 23 Nisan günü ve hafta boyunca bazı etkinlikler düzenleyecek.

Başkent Üniversitesi tarafından da ''5. Geleneksel 23 Nisan Transplantasyonlu Çocuklar Balosu'' 24 Nisan Cumartesi günü üniversitenin Bağlıca kampüsünde yapılacak.

-23 NİSAN KORTEJİ-

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 90'ıncı yılı dönümünü başkent caddelerinde kutlayacak.

Belediyenin kutlamaları, 24 Nisan Cumartesi günü, masal ve çizgi film kahramanlarından oluşan araçların yer aldığı kortejin geçişiyle başlayacak. Altınpark'tan başlayacak kortej Kızılay'da son bulacak. Kortejin geçişi sırasında çocuklara binlerce top dağıtılacak.

Kortejin ardından, Kızılay'da Ferhat Göçer ve Gülşen, konser verecek.

Kutlamalar çerçevesinde yapılacak havai fişek gösterileriyle Kızılay meydanı ışıl ışıl olacak.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROGRAMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 24 Nisanda düzenlenecek programla kutlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek kortej, havai fişek gösterisi, konser ve çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bayramların halkla birlikte caddelerde, meydanlarda yan yana kutlanmasını arzu ettiğini belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 90'ıncı yılı dolayısıyla kutlamaların daha coşkulu olacağını kaydetti.

Kutlama programının, 24 Nisan Cumartesi günü saat 18.00'de başlayacağını bildiren Gökçek, açıklamada şunları kaydetti:

''Kutlamalar, çocukların sevdiği masal ve çizgi film kahramanlarından oluşan araçların yer aldığı kortej geçişiyle başlayacak. Altınpark'tan başlayacak kortej Kızılay'da son bulacak. Kortejin geçişi sırasında çocuklara binlerce top dağıtılacak. Kortejin ardından, Kızılay'da TBMM'nin de katkılarıyla hazırlanan eğlence programında Ferhat Göçer ve Gülşen'in yer alacağı muhteşem bir konser gerçekleştirilecek. Kutlamalarda, havai fişek gösterileri ile Kızılay meydanı ışıl ışıl olacak.''

-111 ARAÇLIK MASAL DÜNYASI

Ankara Büyükşehir Belediyesince bu şekilde ilki 2000 yılında gerçekleştirilen ve 2005 ile 2008 yıllarında tekrarlanan kutlama programının, Ankaralıların büyük beğenisini kazandığı belirtilen açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde oluşturulan kortejde, masal ve çizgi film kahramanlarının bulunduğu 111 aracın yer alacağı bildirildi.

Seymenler, ejderha, King Kong, taş devri karakterleri, Red Kit, Örümcek Adam, Nasrettin Hoca, Superman, Şirinler, korsan gemisi, Ayı Yogi, Batman, Jaws, ateşli ejderha, Barbie bebek ve benzeri kahramanların maketlerinin yer aldığı araçların da sesli ve ışıklı gösterileriyle Kızılay'a kadar geleceği ifade edilen açıklamada, kortejin önünde büyük Atatürk dorsesi, onun ardında ise ilk Meclis binası ve bayrak dorsesinin yer alacağı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!