İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal oldu

26 bin avukatın oy kullandığı İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerini Doç. Dr. Ümit Kocasakal kazandı. Kocasakal'ın ilk mesajı şöyle:

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal oldu
İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal oldu
GİRİŞ 08.11.2010 00:29 GÜNCELLEME 08.11.2010 00:29
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İstanbul Barosu seçimlerinde başkanlığa Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Doç. Dr. Ümit Kocasakal seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Barosu Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, 26 bin 97 avukattan 19 bin 816'sı oy kullandı.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun iki adayla katıldığı seçimlerde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi.

Sonuçların salonda bulunan ekranlarda  yansıtıldığı seçimlerde, Ümit Kocasakal 6 bin 80 oyla yeni Baro Başkanı oldu.

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun diğer adayı İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın ise 4 bin 520 oy alırken, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Satılmış Şahin 4 bin 55, Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Kemal Aytaç 3 bin 247, Katılımcı Avukatlar Grubu Adayı Mustafa Kemal Güngör 1.236, Özgürlükçü Hukuk Platformu adayı Feyzi Çelik 678 oy aldı. 

''BİR SİYASİ PARTİYE YANDAŞLIK YAPMADAN HUKUKUN YANINDA DİMDİK AYAKTA DURACAK''

İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Ümit Kocasakal, ''İstanbul Barosu, kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak'' dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan seçimlerde İstanbul Barosu başkanlığına seçilen Kocasakal, resmi sonucun açıklanması öncesinde basın mensuplarına değerlendirme yaptı.

İstanbul Barosunun 132 yıllık bir kurum olarak tarihi bir seçimini büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirdiğini belirten Kocasakal, kendisine oy veren vermeyen herkesin başkanı olmaya gayret edeceğini vurguladı.

Baronun, mesleki sorunları çözmek için kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini ve kendisinin de oy verenleri mahcup etmeyeceğini ifade eden Kocasakal, ''Bunu samimiyetle söylüyorum, Genel Kuruldan aldığımız bu teveccüh ile ilkelerimize, Cumhuriyete ve onun temel değerlerine, üniter bütünlüğümüze sahip çıkacağız. Mesleğimize, sorunlarımıza ve cübbemize sahip çıkacağız. İstanbul Barosu,  kendisine yüklediği görev nedeniyle bir siyasi partiye yandaşlık yapmadan hukukun yanında dimdik ayakta duracak'' diye konuştu.

Öte yandan, oy sayımı sırasında Özgürlükçü Hukuk Platformu üyelerinin Kürtçe sloganlar atması nedeniyle gergin anlar yaşandı.

YORUMLAR 60
  • haşoliköyü 13 yıl önce Şikayet Et
    oy oranı. soru şu istanbulda kaç kişi oy kulandı 26000 bunun kaçı sağcı avukat 16000 geriye kalıyor 10000 kişi nerede bu 16000 tane avukatın oyları veya nereye gitti varın siz hesap edin anlayacağınız bizim sağcı avukatlar kendi adamlarına oy vermemişler
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 13 yıl önce Şikayet Et
    26.000 avukatın 6.000 i bu şahsa oy vermiş.. Bu şahıs refrandumdan sonra tv kanalının birinde refranduma katılım oranından yola çıkarak aslında anayasa değişikliğinin %50 nin altında bir oy aldığını söylüyordu.Aklınca referandumun meşruiyetine gölge düşürmeye çalışıyordu.Kendisinin aldığı oy oranı belli.Acaba kendisinin de meşruiyetini sorgulayacak mı?
    Cevapla
  • anti darbeci 13 yıl önce Şikayet Et
    ist. barosu vitesi yükseltti. demekki yeni akp düşmalığı siyastinde ist. barosuna verilen görev büyük ki bu nedenle baro da vites büuültüp gaza basdılar.ama ne demiş ler hız felaket getirir. bunların sonu da belli.ne kadar yırtınırsanız yırtının devriniz kapandı fosil kafalı örümcek beyinliler.
    Cevapla
  • YUKSEL CALISKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    MUSTAFA AĞCA. İstanbul Barosuna başkan olacak kişi bence AV. MUstafa Ağca dır. Bilgisi becerisi ve dünya görüşü hakkaniyet ve adalet duygusu son derece gelişmiş ülkemizin yetiştirdiği ender hukukçulardan birisidir. İstanbul tüm hukukçular derneği başkanı AV. Mustafa Ağca inşallah em kısa zamanda böyle avukatlarımızı Barolarda başkan olarak görürüz.
    Cevapla
  • hamzax 13 yıl önce Şikayet Et
    danıştay barosu.... aynı tas aynı hamam..desenize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar