Uçakta helallik: Sen hakkını helal et

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçakta çocukları ve yakınları yer aldı. Uçakta Kur'an-ı Kerim dağıtıldı. Hellallik istendi. Uçakta duygusal anlar yaşandı.

Uçakta helallik: Sen hakkını helal et
Uçakta helallik: Sen hakkını helal et
GİRİŞ 01.03.2011 10:37 GÜNCELLEME 01.03.2011 10:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak üzere, Ankara'dan kalabalık bir grup, THY'den kiralanan ''Ardahan'' adlı uçak ile İstanbul'a gitti.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde bu sabah kılınan cenaze namazının ardından, aralarında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak, 165 yolcusuyla saat 08.20'de İstanbul'a hareket etti.

Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçağın kalkışından kısa bir süre sonra, yolcularına Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Uçakta, Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından, ''Erbakan Hoca'ya hakkınızı helal ediyor musunuz?'' sözleri, uçaktakilere duygu dolu anlar yaşattığı ve bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Eski milletvekillerinden Yasin Hatipoğlu da ''Sen hakkını helal et'' sözleriyle duygularını dile getirdi.

Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçak, saat 09.10 dolayında İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Uçak indiği sırada Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ile damadı Mehmet Altınöz'ün, İstanbul'da kendilerini karşılayanlarla sarıldıkları sırada duygulandıkları görüldü.

Kalabalık bir grup tarafından karşılanan Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Atatürk Havalimanı'nda bekleyenler tarafından tekbir sesleriyle Fatih Camisi'ne götürülmek üzere ambulansa konularak, konvoy eşliğinde yola çıkarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • veysel can 13 yıl önce Şikayet Et
    Kanlımı olacak kansızmı iftirası.... Erbakan başbakanken, Refah Partisi Meclis Grubunda konuşuyor.Konuşmasının bir yerinde şöyle diyor:"Refah Partisini iktidardan uzaklaştırma konusunda anlaştılar, ama bu iş kanlı mı olacak kansız mı olacak onu tartışıyorlar." Cümle bu. Ama kamuoyuna yansıtılan sadece "Kanlı mı olacak kansız mı" bölümü ve bu bölüme yüklenen mana... Peki çarpıtılan, yanlış aksettirilen sözleri neden çıkıp düzeltemiyor siyasiler. Kartel medya ,ergenekon o kadar güçlü ki fırsat vermiyorlar.
    Cevapla
  • veysel can 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun Hocam.. Sayın Erbakan Hocam sizin yakanızı bırakmadılar ki bu memleket gerçek kişiliğinizi yapmak isdediklerinizi görsün. Bu memleketde en doğru siyaseti siz yaptınız , eğer yapmasaydınız şu an bir öğrenciniz Başbakan diğeri ise Cumhurbaşkanı olamazdı.Siz olmasaydınız çoktan memleketde cemaatler ,kuran kursları, v.b kuruluşlar kapanmıştı.Çocular dinden uzak yetiştirelecekti.Sizi yalnış tanıtan ve 28 şubatı başlatan kartel medya şimdi acaba ne yapıyor?İnş. daha kartel medya ve ergenekoncular güç bulmaz.
    Cevapla
  • umityldz 13 yıl önce Şikayet Et
    talha canlı.... kesin olan şu ki biz onu anlayamayacak kadar zeki değildik. olay bundan ibaret.
    Cevapla
  • asc 13 yıl önce Şikayet Et
    Yorum ve meydan... Yorum meydani genis.. sallayin bos keseden.. Sevseniz de sevmeseniz de bugun milyonlar rahmetliyi dualarla ugurladi. Oy veren de vermeyen de (mesela ben) dualarimizla ugurladik ve dualarimizla anacagiz. Begenmedigimiz yanlariyla begendimigiz yanlariyla yadedecegiz. Bir omur minnettariz rahmetliye. Buyuk cok buyuk adamdi. Giderken bile hizmet ederek gitti. 28 Subatcilara tokadini indirdi de gitti. Allah rahmeti ile muamele etsin insallah.
    Cevapla
  • Serhat AKINCI 13 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli.... Rahmetli Hoca ile ne alıp veremediğiniz vardı ben hala anlayamadım bazı yorumcular? Siyasi emelleriniz için Onu bari kullanmayın.İnsan ölünce arkasından kötü konuşulmaz...Ayıptır ve günahtır... Ben ömrüm boyunca Erbakana oy vermedim, ama gerçekleri de görmek lazım... Laubaliliğin de gereği yok... Tansu Çillerin Erbakan Hocanın arkasından söylediklerini bulun da Hocayı ona göre değerlendirin, bırakın bu siyasi emel peşinde koşmayı...vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!