"Evren'i Mamak'a atsınlar, bedava gardiyanlık yapayım"

12 Eylül 1980 askeri darbesinde cezaevlerinde sağ ve sol kesimden binlerce insan işkenceden geçirildi.

"Evren'i Mamak'a atsınlar, bedava gardiyanlık yapayım"
"Evren'i Mamak'a atsınlar, bedava gardiyanlık yapayım"
GİRİŞ 23.01.2012 12:53 GÜNCELLEME 23.01.2012 12:53

Bunlardan biri de dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan. 12 Eylül davasına müdahil dilekçesi vereceğini açıklayan Okuyan, "Kenan Evren'i Mamak Cezaevi'ne atsınlar, ben de gardiyan olayım. Bedava gardiyanlık yapayım, son bir hizmetim olsun." dedi.

Ankara Mamak'ta 29 gün hücrede kalan Okuyan,  İlk duruşmanın olacağı 4 Nisan 2012 tarihinde mahkemeye müdahillik için dilekçe vereceklerini dile getiren Okuyan, nasıl bir sonuç çıkacağını bilmediğini ifade etti. Hala zaman aşımı konusunda tartışmaların devam ettiğini hatırlatan Okuyan, darbenin iki kişiden ibaret olmadığını vurguladı. Dönemin bürokratları hakkında da soruşturma açıldığını öğrendiklerini belirten Okuyan, işin esasına girilmeden gerçeklerin ortaya çıkamayacağını söyledi.

"Kamuoyunu tatmin etmeye yönelik, yargısal operasyon algılaması var. 'Bu böyledir' diye iddia etmiyorum." diyen Okuyan, "Ama her şeye rağmen böyle bir şeyin yapılması iyi tabi, isabetli. İnsanlar bilmeli ki aradan 50 senede geçse, bunun hesabı sorulur, bu açıdan iyi." diye konuştu.

Davanın iki kişiye açılmasını eleştiren Okuyan, şöyle devam ediyor: "Savcı ayağına gidiyor; niye diyor? 'Efendim yaşlı', ne yaşlısı. Darağacına gönderilen 17 yaşında Erdal Eren... Mustafa Pehlivanoğlu, yüzde yüz suçsuz olduğu halde, suçsuzluğu Sıkı Yönetim Mahkemesi tarafından tescil edildiği halde 'boş ver, şimdi geri dönemeyiz, asın' diyen adamın ayağına savcı gönderilir mi?"

"4 Nisan'da gelsin, gelmese polis zoruyla getirilecek" dendiğini hatırlatan Okuyan, alıp getirilmesi gerektiğini belirtti. Okuyan, "At içeri. Mamak'a atsınlar, ben de gardiyan olayım. Evren'e bir de gardiyanlık yapayım, bedava. Buda son bir hizmetim olsun." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!