'Tarihi katleden adam olarak tarihe geçecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Fransa'nın Ermeni yasa teklifini kabul etmesi ile ilgili konuştu 'Sarkozy tarihi katleden adam olarak tarihe geçecektir'dedi.

'Tarihi katleden adam olarak tarihe geçecek'
'Tarihi katleden adam olarak tarihe geçecek'
GİRİŞ 24.01.2012 10:44 GÜNCELLEME 24.01.2012 10:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Fransa Senatosunun Ermeni yasa teklifini kabul etmesi ile ilgili olarak, ''Bu yasayı çıkaran Sayın Sarkozy, tarihi katleden adam olarak tarihe geçecektir'' dedi.

Çelik, HİZMET-İŞ Sendikası'nın 33. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İçkale Otel'deki etkinliğe gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Fransa Senatosunun Ermeni yasa teklifini kabul etmesiyle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Çelik, şunları söyledi:

''Bu yasa, 1789 Fransız Devrimi'ne karşı bir devrim yasasıdır. Fransa, bu yasa ile tarihini inkar ediyor anlamını taşımaktadır veya Fransa'nın gerçek kimliği gün yüzüne çıkmaktadır da diyebiliriz. Bu yasayı çıkaran Sayın Sarkozy ise tarihi katleden adam olarak tarihe geçecektir. Ayrıca bizim medeniyetimiz ihtişamlı bir medeniyettir. Birkaç istismarcının kirli parmakları ile bu medeniyeti kimse lekeleyemeyecektir. Bunu da önümüzdeki süreç bize gösterecektir.''

Çelik, kamuda toplu sözleşmeyi düzenleyen yasanın Meclise sevk edilmesinin ardından yaşanacak sürecin sorulması üzerine, yasanın yakın bir zamanda komisyonda ele alınacağını ve hızlı bir şekilde yasalaşmasını gerçekleştireceklerini söyledi.

Çelik, ''Önemli olan Meclise gitmesiydi, darısı işçi konfederasyonlarının 2821, 2822 ile ilgili yasaya diyorum'' şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar