Operasyon bilgisi önce Kandil'e uçuyormuş!

Operasyonda yakalanan PKK'nın Amanos Sorumlusu Özgür Murat kod adlı Barış K. adlı terörist sorgusunda şok iddialarda bulundu.

Operasyon bilgisi önce Kandil'e uçuyormuş!
Operasyon bilgisi önce Kandil'e uçuyormuş!
GİRİŞ 17.05.2012 11:44 GÜNCELLEME 17.05.2012 12:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Zafer Kütük - Engin Öztürk'ün haberi

Antalya'dan  Amanos kırsalına geçiş yaptıkları sırada yakalanan PKK'nın Amanos Sorumlusu Özgür Murat kod adlı Barış K. adlı teröristin sorgusunda önemli açıklamalar yaptığı ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda MİT, Terörle Mücadele ve Genelkurmay'dan gelen uzman bir ekip tarafından sorgulanan  Barış K. şunları anlattı: "Biz Kandil'e düzenlenecek birçok operasyonun haberini önceden alıyorduk. Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı ile Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkacak uçakların tekerlekleri dönmeden Kandil'in haberi olurdu. Bizler sadece emirlere uyarız. Yönetim bize mağaralara girmemiz konusunda uyarıda bulunur. Biz de buna uyarız."

Öte yandan  bu ifade üzerine Diyarbakır Başsavcılığı'nın başlattığı incelemede PKK'nın hava harekâtlarından önceden haberdar olmak için Diyarbakır ve Malatya'daki askeri üslerin yakınlarına 'Kadro' diye nitelediği elamanlarını yerleştirdiği ortaya çıktı.

Örgüt mensuplarının uçakların kalkışını internet üzerinden Kandil'e 'Kuşlar havalandı' parolasıyla bildirdiği ortaya çıktı.

STAR GAZETESİ

YORUMLAR 15
  • murtaza pekuz 11 yıl önce Şikayet Et
    haberi okumadan yorum yapan zavallılar. şu haberlerin altına vatan hainleri diye yorum yapan zavallılara ne demeli peki ? haberin son paragrafını okumuyor musunuz okumak mı istemiyorsunuz?
    Cevapla
  • Ahmet Asilsoy 11 yıl önce Şikayet Et
    ben bir konuyu savundum.. bence doğru olan idamın geri getirilmesidir. bunların üç beş tanesini sallandıracaksın, bakbakalım bidaha çıkıyolarmı ortalığa.
    Cevapla
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    vatana ihanet cezasız kalmaz.. ya ölüm ya istiklal.
    Cevapla
  • metin sadık 11 yıl önce Şikayet Et
    mynet. ne kadar saçma bir listeleme tarzınız var. yorumları listelerken yeniler altta gizli kalıyor eskisi görünüyor.. sanırım beğenilme durumuna göre yapıyonuz. ama bazen yorumları hızla yayınlayamayınca belli yorumların beğenilme sayısı istemeden de olsa artıyor hep önde kalıyor. çok saçma bir uygulama.
    Cevapla
  • Tahir Keskin 11 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar basit mi?. yok "kadro" adında eleman yerleştiriyorlarmış üssün yakınlarına bilmem ne? bu gayet kolay elde edilebilen bir istihbarat bu sayede jetlerin tekerlekleri dönmeden önlem almak mümkün değil zannımca. jet kalksa da nereye gidecek kimi vuracak? böylesi bir istihbarat için daha çok içeriden bilgi edinmeleri lazım ki son bir yılda çıkan haberlerle içimizde hainlerin olduğundan şüphe etmez hale geldim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!