CHP'yi şok eden anket gündem oldu

SONAR araştırma şirketi tarafından hazırlanan ve içeriği bugün seçim olursa partilerin oy oranları, terör ve Kürt meselesi İskele Sancak'ta masaya yatırıldı.

CHP'yi şok eden anket gündem oldu
CHP'yi şok eden anket gündem oldu
GİRİŞ 22.06.2012 23:30 GÜNCELLEME 23.06.2012 01:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Erhan Çelik'in sunumuyla ekranlara gelen İskele Sancak'ta bu hafta SONAR Araştırma Şirketi tarafından hazırlanan Siyasi Eğilimler ve Gündem Araştırması'nın sonuçları değerlendiriliyor.

Programa Gazeteci-Yazarlar Barış Yarkadaş, Abdülkadir Selvi, Mehmet Ocaktan ve SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı konuk oldu.

İskele Sancak'ta bu hafta SONAR araştırma şirketi tarafından hazırlanan ve içeriği bugün seçim olursa partilerin oy oranları, terör ve Kürt meselesi, ekonomik durum ve kurumlara güven başlıklarından oluşan anketin sonuçları masaya yatırıldı.

Program konukları ile anketten çıkan sonuçların nasıl okunması gerektiği üzerine değerlendirmelerde bulunuyor.

Program konuklarından Abdulkadir Selvi, ankette CHP'nin oyları düşerken MHP'nin oylarının yükselmesini sağlayan bir siyasi yapı bulunmadığını ileri sürdü. Selvi, MHP'nin oyunu yükseltecek hiçbir argüman bulunmadığını CHP ve MHP tabanında farklı yönlere savrulmanın bu dönem için mümkün olmadığını söyledi.

İbrahim Selvi, CHP'nin son dönemlerde Kürt açılımına yönelik tavrının partide oy kaybına yol açağı iddialarını kabul etmediğini söyledi.

Sonar adına konuşan Hakan Bayrakçı Sonar'ın CHP ile ilgili iddialarına cevap verirken CHP'nin oylarını son 20 yıldır milimetrik bulduğunu dile getirirken Sonar'ın 24 senelik bir şirket olduğunu kendisinin de 24 yıllık araştırma yaptığını anlattı. CHP seçmeninin sol ağırlıklı olmadığını anlatan Bayrakçı,  CHP'nin bugün aldığı yüzde 25'lik oyunun geçmişte ANAP'a oy verenler olduğunu belirtirken "CHP'nin gerçek oy oranı yüzde 8'ler dolayıdır. Bunun en belirgin örneği de İzmir'dir. İzmir sağ seçmendir. İzmir CHP'ye oy veriyorsa bunun nedeni sol seçmen olduğundan dolayı değildir. CHP'de oy kaybının nedeni CHP'deki iç çatışmadan ziyade Tayyip Erdoğan ve Bahçeli'ye baktığını o tablodan da bu çıktığını Kılıçdaroğlu'nun kifayet etmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin oy oranı boyutunda tek başına oy aldığını savunan Bayrakçı, Bahçeli'nin de böyle bir gücü bulunduğunu ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun böyle bir tablo ortaya koyamadığını savundu.

CHP'nin yüzde 30'u geçememesine rağmen AK Parti'nin yüzde 50'ler düzeyde olamamasına değinen Barış Yarkadaş ise CHP'de büyük bir huzursuzluk hakim olduğunu vurgularken İzmir'in 7 ilçesinde AK parti'nin CHP'yi geride bıraktığını belirtti. Yarkadaş: " CHP tabanı kemal kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi yönetebileceğine inanamıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadroları da bu güveni veremiyor.

Hakan Bayrakçı ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar 5-6 arkadaşını yolda bıraktığını bu yolda bırakma yüzünden örgütte kırılmaların ve dağılmaların yaşandığını söyledi.

CHP'li tabana sorulan Kılıçdaroğlu yerine kim gelsin sorusuna Berhan Şimşek'in adının ön plana çıkarken Gürsel Tekin'in 6. sırada yer alması ise programa katılımcılar açısından hayli manidar bulundu.

Program konuklarından Abdulkadir Selvi, Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili son dakika haberine değerlendirmesinde Türkiye'nin öncelikle olayı detaylı araştıracağını, olayda kasıt unsurunun olup olmadığının araştırıldığını, karadan havaya olan sistemler vasıtası ile uçağın düşürüldüğünü, pilotların Suriyelilerin elinde olduğuna ilişkin haberler olduğunu ancak bunu teyid edemediğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    oy verme. ne yazık ki vatandaşın çoğu oy verirken ,vatandan çok kendi çıkarını düşünüyor. çoğu oy veren için mühim olan vatanın ve devletin geleceğinden çok... hangi parti başa geçerse bir yakınıma iş ayarlayabilirim,hangi parti vergi affı çıkarır,hangi partinin belediyesi kaçak yapıma izin verir,hangi parti bana kömür,erzak ,para,yeşil kart verir vs... oy verirken kalkıpda hangi parti vatanın geleceğini düşünür,türkiye nin bölünmesine karşı çıkar diyen yok.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    tamamen duygusal. a. selvi mhp'nin oylarının yükseldiğine ve chp'nin oylarının ise (kk'nın kürt açılımı hevesine kapılmasıyla) düştüğüne inanmadığını söylüyor. aslında inanmak istemiyor desek daha doğru söylemiş oluruz. akp'yi başta gösteren bütün anket sonuçlarına inanan ve şimdiye kadar anketlerden şikayet etmeyen abdulkadir bey bu sonuca neden inanmıyor acaba? bizim insanımızın abdülkadir selvi gibi alimleri de benim gibi cahilleri de işlerine gelmeyen rakamları görünce yan çizmeyi çok iyi biliyorlar. a. selvi'nin, akp'yi birinci gösteren anket şirketlerini topa tutan mhp ve chp'lilerden ne farkı var? chp kk'nın bu kürt açılımhevesi açılımı yüzünden çok oy kaybeder. chp seçmeni kk'nın hakkari'de türk bayraksız mitingini,kck'lılara hitap etmesini, demokratik özerklik ve genel af sözlerini hazmedememişken son zamanlardaki tutumunu hiç kabullenemezler.
    Cevapla
  • ekrem kehribar 11 yıl önce Şikayet Et
    ahlaksızlığa dur. diyen oyumuzu alması lazım madde önemli olsaydı hz muhammed mustafa sav uhudu altına çevirttirir ordan tasattuk ederdi.nolur bu ülkenin yüzde 99 müslüman bırakalım şu küfür sisteminin getirdiği partileri bizleri bir birimize düşürüyorlar kardeşler uyanık olalım müslüman yılanın deliğinden bir defa sokulur.
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    uyannında balığa gidelim. ey muhalefetler yahu niye ak partinin oyu artıyor veya düşmüyor diye araştırıcana bre gafiller basit ucuz siyasetin peşinde . siz demirel kadar sanslı deyilsiniz.vatandaşın gözü açıldı kandırmak kolay deyil artık.
    Cevapla
  • Hasan 11 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik krizi iyi yoneten oyumu alir..... hangi parti olursa olsun, ekonomik krizle bosuna bir dunyada biz kriz yasamiyorsak bu super yonetiliyoruz anlamina gelir! onun icin hukumetimiz cok basarilidir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak