'Toplu Taşıma Yolu' ihlaline ceza yağdı

İstanbul'da Pazartesi günü uygulamaya geçen 'Toplu Taşıma Yolu'nda şerit ihlali yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık 852 araca ceza kesildi

'Toplu Taşıma Yolu' ihlaline ceza yağdı
'Toplu Taşıma Yolu' ihlaline ceza yağdı
GİRİŞ 04.09.2012 16:07 GÜNCELLEME 04.09.2012 17:18

Aksaray Millet Caddesi'ndeki pilot bölge uygulamasında EDS kameralarının yanı sıra, yaya ve motorlu trafik polisleri de görev yaptı.

Millet Caddesi üzerinde 5 trafik ekibi, 32 yaya resmi trafik polisi, 15 çekici ve 4 motosikletli trafik polisi usulsüz parkları önlemek ve yolu açık tutmak için görev yaptı.

Uygulamanın ilk günü olduğu için yaya trafik polislerince vatandaşların Toplu Taşıma Yolu şeridini kullanmamaları için uyarıldığı ancak tüm uyarılara rağmen şerit ihlali ve parklanma yapan 52 araca trafik polislerince trafik cezası uygulandı. Millet Caddesi boyunca bulunan 8 EDS kamerası tarafından şerit ihlali yaptığı belirlenen aklaşık 800 araca da cezai işlem uygulandı. Cezalar, araç sürücülerinin adreslerine postalandı.

Gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla diğer pilot bölgelerinde de uygulamaların başlatılacağını belirten emniyet yetkilileri, sürücüleri, belirtilen saatler arasında şerit ihlalı ve park yapmamaları konusunda uyardı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale