Komser parmağı ısırmaya 9 yıl hapis

Üsküdar'da 2010 yılında Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı özel bir hastane açılışında düzenlenen eyleme müdahale eden başkomiserin el serçe parmağını ısıran DHKP/C üyesi Ali Ekber Kalender'in yargılandığı davada karar açıklandı.

Komser parmağı ısırmaya 9 yıl hapis
Komser parmağı ısırmaya 9 yıl hapis
GİRİŞ 14.12.2012 13:53 GÜNCELLEME 14.12.2012 13:53

Üsküdar'da 2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı özel bir hastane açılışında düzenlenen eyleme müdahale eden başkomiserin el serçe parmağını ısıran DHKP/C terör örgütünün üyesi Ali Ekber Kalender, ''terör örgütü üyesi olma'' ve ''kasten yaralama'' suçlarından 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davada, 5 sanık da 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar katılmadı. Duruşmada, sanıkların avukatı Barkın Timtik hazır bulundu.

Avukat Timtik, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini talep ederek, ''Mahkeme aksi görüşteyse davanın veya verilecek cezanın ertelenmesini istiyoruz'' dedi.

Mahkeme heyeti, davayı karara bağladı.

Sanık Ali Ekber Kalender, suç tarihinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser müşteki Turan Çelik'e yönelik eylemiyle ''kasten yaralama'' suçunu işlemekten 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sanıklar Ali Ekber Kalender ile Celal Önkoyun, Müslüm Gönül, Murat Sur, Sevinç Bozdağ ve Sezgin Dereli ''terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Böylece sanık Ali Ekber Kalender, toplamda 9 yıl 7 ay hapis cezasına mahkum oldu.

-İddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar tarafından hazırlanan ve DHKP/C terör örgütünün kuruluş sürecinin detaylı şekilde anlatıldığı iddianamede, Başbakan Erdoğan'ın, 7 Şubat 2010'da Üsküdar'da özel bir hastanenin açılışını yapmak üzere geldiği sırada çeşitli sloganlar içeren pankart ile dövizler taşıyan DHKP/C'nin çatı örgütlenmesi kabul edilen ''Halk Cephesi''ne üye 8 kişilik grubun yolu trafiğe kapattığı, olay yerindeki güvenlik kuvvetlerinin uyarıları ve dağılmaları yönündeki ısrarcı tutumlarına rağmen dağılmadıkları anlatılmıştı.

Güvenlik kuvvetlerince yapılan müdahaleye aktif mukavemette bulunan 8 kişinin gözaltına alındığı aktarılan iddianamede, şüphelilerden Ali Ekber Kalender'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Turan Çelik'in el serçe parmağını ısırdığı kaydedilmişti.

Şüphelilerin, DHKP/C terör örgütünün alt yapılanması olan ''Halk Cephesi'' ve ''Gençlik Federasyonu'' adlı oluşumların düzenlediği birden fazla eyleme katıldıkları ve DHKP/C terör örgütünün üyesi oldukları belirtilen iddianamede, Ali Ekber Kalender'in, ''terör örgütü üyesi olmak'', ''kanuna aykırı toplantılara katılmak'', ''kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralamak'' ve ''örgüt propagandası yapmak'' suçlarından 9 ila 25 yıl, diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan 6,5 ila 37,5 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istenmişti.

Davanın sanıkları arasındaki 18 yaşından küçük S.E. ve F.S.T'nin dosyası ise ayrılarak, çocuk mahkemesine gönderilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
KDV hilesiyle büyük soygun