'Emeklilikte yaşa takılanlar'dan protesto

Kadıköy'de İskele meydanında toplanan bir grup, emeklilik yaşıyla ilgili düzenlemeyi protesto etti.

'Emeklilikte yaşa takılanlar'dan protesto
'Emeklilikte yaşa takılanlar'dan protesto
GİRİŞ 27.01.2013 14:20 GÜNCELLEME 27.01.2013 14:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sosyal medya üzerinden ''Emeklilikte yaşa takılanlar'' platformu oluşturan grup, İskele Meydanı'nda biraraya geldi. Burada, ''İş yok, aş yok, ilaç yok'', ''Hükümet sesimizi duy'', ''Emeklilik hakkımız'' sloganları atıldı. Gruba, CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu ve Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi.

Grup adına konuşan Serpil Şahin, yaş düzenlemesi nedeniyle mağdur olduklarını savunarak, ''Bizler 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe giren çalışanlarız. Haksız bir yasayla elimizden alınan, mezarda emeklilik yasasından etkilenen yaş mağdurlarıyız. Emeklilik hakkımızın geri verilmesini istiyoruz'' dedi.

Eylemde, milletvekilleri de birer konuşma yaptı. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı. avrupa insanı ile türk insanın sağlık durumu bir mi... avrupalının çalıştığı işyerlerinde her türlü sağlık önlemi,güvenlik var,sağlık bakımı süper,pazarında ,marketinde sağlığa zararlı ürün yok.her şeyleri organik. ya bizde,,, kimyasal işte çalışan işçisinden 1 toz maskesini,1 bardak ayranı esirgeyen işverenler,hormonla beslenip bir an önce büyütülüp kesilen hayanlar,gıdaya katılan koruyucu raf ömrü uzatan maddeler.daha bir sürü sağlığazararlı şey.vwe düşük ,krizde olan yunanistan dan bile yarı yarıya az bir asgari ücret.yani bir insanı erken yaşlandıracak,yıpratacak her şey var. 45 yaşında emekli oldum ama,46 yaşında osteporoz a-kemik erimesi- ne yakalandım,şeker hastasıyım da üstelik.osteporoz hastalığım yüzünden sokakta yürürken bile dikkatli olmam,düşüp bir yerimi kırmamam lazım,bu şartta nasıl bir işe girip çalışacam.
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş hükümetlerin kepazelikleri.... bu memlekette 99 öncesi sigortalı olarak işe başlıyorsunuz bir yasa çıkarılıyor size deniyor ki geçmişte kazandığınız hakları kaybettiniz emeklilik yaşınızı uzattık,,,askere gidiyorsunuz 15 ay diye tam teskere almak üzereyim diyorlar ki vatan tehlikede sizin askerliğinizi 4 ay daha uzatıyoruz tam 4 ay bitiriyorsunuz 19 ay da teskere alacaksınız diyorlar ki siz askere geldiğinizde bayram araya girdi sizin askerliğinizi 20 gün daha uzattık...geçmişte böyle uygulamalar ne yazık ki sosyal bir hukuk devletiyle bağdaşmayacak şekilde uygulanmıştır ancak ben burada bir art niyet de seziyorum o vakti zamanında neden bu insanlar meydanlarda değildiler.. bu olayı avrupa insan hakları mahkemesine dahi götüremediler anayasa mahkemesi karar aldı deyip geçiştirdiler o zaman nerede idiler..günümüz iktidarı geçmişin kepazeliklerini kucaklarında buldu ancak şimdi bir daha uzatırlarsa ilk tepkiyi ben veririm...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!