Yargıtay'dan Büyükanıt'ı üzecek 2'inci haber

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, ikinci şok Yargıtay'dan geldi. Yargıtay itirazı reddederek, Dolmabahçe görüşmesini köşesinde yazan Fikri Sağlar lehine verilen kararı kesinleştirdi.

Yargıtay'dan Büyükanıt'ı üzecek 2'inci haber
Yargıtay'dan Büyükanıt'ı üzecek 2'inci haber
GİRİŞ 03.03.2013 14:29 GÜNCELLEME 03.03.2013 14:29

Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi Birgün Gazetesi'ndeki köşesine taşıyan Fikri Sağlar'a kişilik haklarına hakaret ettiği iddiasıyla 17 bin TL'lik tazminat davası açan, ancak davası reddedilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, ikinci şok Yargıtay'dan geldi. Habertürk'ten Hilal Öztürk'ün haberine göre; Yargıtay itirazı reddederek, Sağlar lehine verilen kararı kesinleştirdi.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen "basın özgürlüğü ve kamu yararı" gerekçeleriyle reddedilen tazminat davasında Mahkeme Hâkimi Yıldıray Sarıkaya basın özgürlüğü ile kişilik değerleri karşı karşıya geldiğinde, birinin diğerinden üstün tutulması gerektiğini belirtmişti.

Buradaki üstünlük ölçütünün kamu yararı olduğunu ifade eden Hâkim Sarıkaya, Dolmabahçe görüşmesiyle ilgili köşe yazısında da kamu yararı olduğunu belirterek "Dolmabahçe görüşmesine toplumsal ilgi artmıştır. Görüşmenin tarafları Genelkurmay Başkanı ve Başbakan'dır. Sağlar'ın köşe yazısının içeriğinde kamu yararı mevcuttur. Güncellik ve olay tarihinde beliren görünür duruma uygunluk unsurlarını da taşıyan yazıda kamuoyunu bilgilendirme amacı güdülmüştür" demişti.

Büyükanıt'ın açtığı tazminat davasında mahkeme iki kez Sağlar'ı mahkûm etmiş ancak, Yargıtay her iki kararı da bozarak soruşturmanın genişletilmesini istemiş, Ergenekon mahkemesinden dosya istenmesine kadar yayılan sürecin sonunda Büyükanıt hakkında hazırlanan ve kişisel bilgilerini içeren dosya kamuoyuna yansımıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!