TSK'dan Aziz Yıldırım açıklamaması

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerliğini yapıp yapmadığını Milli Savunma Bakanlığı'na soran Sabah'tan Hıncal Uluç mantığını altüst eden bir cevap aldı.

TSK'dan Aziz Yıldırım açıklamaması
TSK'dan Aziz Yıldırım açıklamaması
GİRİŞ 25.01.2007 09:00 GÜNCELLEME 25.01.2007 09:00

Hıncal Uluç'un yazısından


Aziz Yıldırım'ın askerliği..

GEÇEN hafta yazmıştık. Yer darlığına kurban gitti. Ama konu önemli. Aktüalitesi de sürüyor. Biz de sürdüreceğiz.

Biz Genelkurmay'a sorduk. Askere alma işlerini yöneten Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama, daha doğrusu 'Açıklamama' geldi.
'Aziz Yıldırım Askerlik Yasası içinde yükümlülüğünü yerine getirmiş, ya da getirmemiştir. Daha fazlasını açıklayamayız..'
Niye açıklayamazlarmış?..
Kişisel haklarına tecavüz olurmuş da ondan..
Bu ülkede 'Vatan görevi' denen bir mükelleflik yasalarla düzenlenmiş, bundan muaf olmanın yolları da gene yasa ile belirlenmişse, yasal bir durumu açıklamak niçin kişisel hakların ihlali oluyor, açıklamak güç.. Hele, dedikodunun bini bir para iken, asıl açıklamamak daha kötü ihlal değil mi?
'Yaptı' denirse, ne kaybeder Aziz Yıldırım.. 'Yapmadı, yasalarda kayıtlı şu sebeple çürüğe çıktı' denirse, hangi hakkı ihlal edilir, anlamak mümkün değil.
Aziz Yıldırım özelinde hele, askerlik yasası karşısındaki durumu kesinlikle açıklanmalı..
Bir kişi, orduya inşaat yaparak, orduya silah ve araç satarak, su gibi harcadığı milyonlarca dolar kazanıyorsa, çeşitli vesilelerle Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile çok samimi pozları televizyonlarda yayınlanıyorsa, açıklama kaçınılmazdır.. Açıklanmazsa asıl, fısıltı gazetesine kalacak meydan, hem Aziz Yıldırım'ı, hem de ulusun gözbebeği kurumları zedeler.
Okur diyor ki..
'Hıncal Uluç, hâlâ anlamadın mı?.. Aziz Yıldırım askerlik yapmadı. Yapsa kendisi anında belgeleri ile açıklar, seni sustururdu. O yapmadı, bir vatandaş çıkar, sana yazardı 'Ben falan tarihte falan kıtada, karargâhta Aziz Yıldırım'la beraber askerlik yaptım' diye.. Kimse çıktı mı?. Demek Aziz Yıldırım askerlik yapmadı..'
Mantık öyle diyor, ama kamuoyu gene de gerçeği resmen istiyor..
'Yaptı mı?.. Yapmadı ise niçin?.'
Bu arada bir komiklik daha.. Fenerbahçe kulübü adına bir açıklama yapıldı..
'Hıncal Uluç'un iddialarını ciddiye almıyoruz, yanıt vermeyeceğiz..'
Yahu ağalar, paşalar, ben hangi iddiada bulundum söyler misiniz?.
İddialar, hem de en çirkin şekillerde fısıltı gazetesinde dolaşıyor, siz de duydunuz mutlak.. Ben bu fısıltıları sona erdirecek soruyu sordum sadece, hâlâ da soruyorum. Hatta ben sormadım. Sordular, ben tekrar ettim sadece..
'Aziz Yıldırım askerlik yaptı mı?. Nerde?.. Nasıl?.. Yapmadıysa niçin?.'
Alnı açık birinin yanıt veremeyeceği bir soru mu bu, Allah için söyleyin!.