Emekli binbaşı İstanbul'da sorgulanacak

Ümraniye'deki patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturmada adları geçen kişilerle bağlantısı olduğu iddiasıyla Eskişehir'de gözaltına alınan emekli binbaşı F.E. de İstanbul'a getirildi.

Emekli binbaşı İstanbul'da sorgulanacak
Emekli binbaşı İstanbul'da sorgulanacak
GİRİŞ 27.06.2007 12:46 GÜNCELLEME 27.06.2007 12:46

Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri kadın 2 kişi, adliyeye sevk edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Çakmak Mahallesi Güngör Sokak'taki bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Gazi G. ile Ayşe Asuman Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şubeden çıkartılarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderilen bu kişiler, savcılığa çıkartılmadan önce adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.


EMEKLİ BİNBAŞI İSTANBUL'DA


Öte yandan, Ümraniye'deki patlayıcılara ilişkin yürütülen soruşturmada adları geçen kişilerle bağlantısı olduğu iddiasıyla Eskişehir Hayriye Mahallesi'nde oturan annesinin evinde gözaltına alınan emekli binbaşı F.E. de İstanbul'a getirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri süren F.E'nin gözaltına alındığı operasyonda, 1 kalaşnikof, kanas tüfek, kanas dürbünü, tüfek, 12 el bombası, 2 bıçak, 1 gaz bombası, TNT patlayıcı, tahrip kalıpları, saniyeli fitiller, 1 tabanca, tabancaya ait susturucu, demir muşta ve dizüstü bilgisayarın yanı sıra gizli belge ve bazı dokümanlar ile bilgisayar kayıtları ele geçirilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır