Erbakan bu kez cehennem bileti kesti

Flash TV’de ‘Seçim Kulübü’ programında AK Parti hükümetine ağır eleştir yönelten Necmettin Erbakan, ‘AKP’ye oy vermek, cehenneme bilet almak demektir’ dedi.

Erbakan bu kez cehennem bileti kesti
Erbakan bu kez cehennem bileti kesti
GİRİŞ 02.07.2007 01:00 GÜNCELLEME 02.07.2007 01:00
Bu Habere 602 Yorum Yapılmış

 Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, "Bundan önceki seçimlerde daha iyi mi yönetileceğiz, daha kötü mü yönetileceğiz seçimi vardı, bu seçim ise var mı olacağız, yok mu olacağız seçimidir" dedi. Erbakan, Flash TV'deki Seçim Kulübü programına katılarak, soruları yanıtladı.

Erbakan, "1990'larda 20. haçlı seferinin başlatıldığını, artık sağın solun kıymeti kalmayarak 'milli görüşçü müsün, ırkçı emperyalizmin işbirlikçisi misin' ayrımının önemli olduğunu" görüşünü savundu. Erbakan, 22 Temmuz'daki seçimlerin "rastgele seçimlerden bir tanesi" olmadığını anlatan Erbakan, "Bundan önceki seçimlerde 'daha iyi mi yönetileceğiz, daha kötü mü' yönetileceğiz seçimi var idi. Bu seçim ise 'var mı olacağız, yok mu olacağız' seçimidir" diye konuştu.

 "Amerika'nın 28 Şubat sürecinde etkisi olduğunu" iddia eden Erbakan, "25 Ocak'ta ABD'de toplantı yapıldı. 'Biz, Refah Partisi'ni iktidardan indirmekle kalmamalıyız, bölmeliyiz, gençlik fikriyatından istifade etmeliyiz' dediler. Amerika'nın planı bu. Elimizde bu plan... Bizim bu evlatlarımızı böylece raydan çıkarttılar, şimdi uçurumdan aşağı yuvarlanıyorlar" görüşünü dile getirdi.

Refahyol döneminde, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in kendisiyle görüşerek, "tasfiye yapacağını ve seçimle 3 ay için Başbakan olacağını anlattığını" belirten Erbakan, "291 imza topladıklarını, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bu imzaları sunduklarını, '3 ayda seçime gidelim, Çiller başbakan olsun' dediklerini, ancak Demirel'in görevi Mesut Yılmaz'a verdiğini" söyledi.

Necmettin Erbakan, "İlk önce bizim arkamızdan iş birlikçileri iş başına getirdiler, ANAP'tı, şuydu buydu... Türkiye'de bir altyapı kurdular, işbirlikçi partiler vasıtasıyla. Arkasından bu sefer AKP'yi kuvvetli bir destekle iktidara getirdiler. AKP'nin haberi bile yok, onlar getirdiler. AKP ne biliyor musun? Ondan önce kurulanın muslukçu başısı. Onlar emrediyor, onlar musluğu açıyor..." diye konuştu.

-"30 SENE ANLATTIK, ANLAMAMIŞLAR"-

Erbakan, "Refah Partisi'nden ayrılanların 'bizi hoca kurdurdu, hoca öyle dahi ki iki koldan çalışıyor, bizim kuruluş gayemiz hocayı Cumhurbaşkanı yapmak' dediklerini" iddia ederek, "Millet bir defa aldanır iki defa aldanmaz, şimdi aynı şeyi yapıyorlar ama olmuyor" dedi.

Necmettin Erbakan, Ak Parti'ye yönelik iddialarda bulunarak, "O paralardan biraz da biz istifade edelim dediler, AKP'li öğrenciler... AKP demek arka kapıdan kaçanlar demek. Biz bunlara 30 sene anlattık. maalesef anlamamışlar, tam tersini yapıyorlar, sandalye hırsından dolayı" dedi. "AKP gelir gelmez memleketin idaresini IMF'ye teslim etti. IMF ne yaptı, gelir gelmez yeni bir devlet kurdu, üst kurul, bunlara hükümet karışamaz. Devlet içinde devlet kurdu IMF" diyen Erbakan, en büyük tahribatın bu dönemde yapıldığını, "ekonomik yıkım, manevi tahribat, dış politika faciası" yaşandığını iddia etti.

 -"SAĞ, SOL KALMADI"-

 Erbakan, emperyalistlerin Türkiye'yi almak istediğini, bu nedenle 22 Temmuz'daki seçimlerin Çanakkale Savaşı'ndan çok daha önemli olduğunu savunarak, şöyle konuştu: "Seçimde harakiri yapma. Seçimde AKP ve CHP'ye oy vermek kendini bıçaklamak demektir. AKP'ye oy vermek, cehenneme bilet almak gibidir. 3 Kasım'da gittin AKP'ye oy verdin. Yaptığın iş ne? Sırtına birer hortum bağladı. Hortumu AKP'ye teslim ettin, o da rantiyecilere verdi. Sağ, sol kalmadı. İşbirlikçi mi milli görüşçü mü? 3 Kasım'da aldığın biletle sen kendin geldin buraya arkadaş. 'Yapma' dediğim halde, bu bileti aldın ve bu narkoz odasına düştün. Bundan sonra ne yapacaksınız? Milli görüş çadırından başka kurtuluşun yok." Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da, "Sizin eğilip bükülecek haliniz yok ki, yerdeki solucana benzediniz. Cumhurbaşkanını seçemedi, Abdullah Gül'ü seçtiremedi, halka seçtirmek istedi, yapamadı" dedi.

Bugün Türkiye'de 6 milyon işsiz, 15 milyon aç, 50 milyon fakirle Türkiye'nin perişan hale geldiğini savunan Erbakan, "IMF, atın jokeyidir. AKP at yarışı spikeridir" diye konuştu. "TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti'de farklı bir çizgi çizdiği, milli görüşe yakın olup olmadığı" sorusu üzerine, Erbakan, "Bizim kapımız Bülent Arınç'a açıktır" karşılığını verdi.

YORUMLAR 602
  • hasan uzun 16 yıl önce Şikayet Et
    evet çok doğru. Erbakan hocanın böyle bi laf söylediği iddia ediliyo ben ağzından duymadım ama söylemiş olduğunu varsayalım ya da söylemediğini varsayalım farketmez ben kendi düşüncemi söylüyorum : Bir insan (büyük) günah işliyorsa bu günahın her türlüsü bi insana cehenneme bilet aldırır.. bilet almak lafını iyi anlayalım. bilet almak bir adım daha yaklaşmak manasında. somut düşünecek olursak ben burdan düzce\'ye otobüs bileti alıyorum diyelim.. bileti aldım. ne yapmış oldum ? düzceye gitmek için bi adım atmış oldum..
    Cevapla
  • mucahid berber 16 yıl önce Şikayet Et
    ya yeter artık ama. Bak hoca diyor ki ben istiyorum ki ağzınız burnunuz kanamadan gelin. BU millet tutturmuş yok hocam biz illaki ağızımızı burnumuzu kafamızı kanatacaz canımız acıyacak, o zaman feryat ede ede geleceğiz... Hoca 40 senedir ne diyor ALLAH aşkına. Hiç mi anlamadık. NEDİR BU CIMBIZLA LAF ÇEKMELER... Hoca hangi konuşmasında Siyonizm tarihini anlatmadan doğrudan bugünün meselelerini anlatmıştır.. KAÇ KERE bizlere \"bak bugünün meselelerini anlamak için geçmişi bilmek bu siyonizmi bilmek gerekir\" demiş ve ardında
    Cevapla
  • mustafa kuru 16 yıl önce Şikayet Et
    HEP AYNI LAFLAR. ben aslında ne akp yi nede saadet partisini destekliyorum.ama erbakanın söylemlerine baktıkça akp yi destekleyesim geliyor bir insan bu kadar iki yüzlü olamaz.Daha dün erbakan değilmiydi biz iktidara geldiğimizde başörtülülerin karşısında rektörler selam duracak diyen.refaha oy vermeyen cehennemliktir diyen.bu memlekette başörtü sorunu varsa bulunku bunun baş müsebbibi erbakandır.
    Cevapla
  • güngör yıldırım 16 yıl önce Şikayet Et
    güngör ben. EDİTÖR’ÜN NOTU: Sayın yorumcumuz Belirli zamanlarda yoğun yorum trafiği olmaktadır. Bu nedenle yorumlar geç yayınlanmaktadır. Özür dileriz. Eğer yorumunuz hiç yayınlanmamışsa lütfen aşağıdaki linke bakınız.. Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 Selamlar…
    Cevapla
  • public interest 16 yıl önce Şikayet Et
    . EDİTÖR’ÜN NOTU: Lütfen bakınız Haber7 yorumları için genel bir ikaz http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=177965 selamlar…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma