Başbakan: Asıl oyumuz yüzde 55.4

Başbakan Erdoğan seçimlere yüzde 84 oranında katılım olduğunu ve AKP’nin oyların yüzde 47’sini aldığını belirterek, seçim sonuçları ile ilgili farklı bir hesap yaptı.

Başbakan: Asıl oyumuz yüzde 55.4
Başbakan: Asıl oyumuz yüzde 55.4
GİRİŞ 03.08.2007 20:45 GÜNCELLEME 03.08.2007 20:45
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz’da seçilen AKP milletvekilleri ile bir araya geldi. AKP Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinde Türkiye’nin önemli bir sınav verdiğini ve demokrasisinin ulaştığı seviyeyi tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Erdoğan, milletvekillerine parti teşkilatına ve tüm partililere teşekkür etti.

Seçimlerde yüksek bir katlım oranı olduğunu belirten Erdoğan, “22 Temmuz seçimleri, Türkiye’nin zamanını çalan enerjisinin büyük kısmını heba eden birçok tartışmayı ortadan kaldırmıştır' dedi. Milletvekillerinden sadece AKP’ye oy verenlerin değil 70 milyon vatandaşın temsilcileri olmalarını isteyen Erdoğan, “Türkiye’yi bu büyüklük içinde düşünerek, siyaset yapacağız ve hiçbir zaman taassupla, tarafgirlikle, hizipçilikle, siyaseti o dar koridorlara mahkum etmeyeceğiz' şeklinde konuştu.

80 İLDEN MİLLETVEKTİLİ ÇIKARDIK
Erdoğan, AKP’nin seçimlerde Türkiye’nin hemen her ilinden ve ilçesinden oy alabilen tek parti olduğunu kaydederek, sadece bir ilden (Tunceli) milletvekili çıkaramadıklarını belirtti. Tunceli’de de AKP’nin yerel yönetimler aracılığıyla temsil edildiğini ifade eden Erdoğan, 81 ile de “aynı şuurla' yaklaşacaklarını belirtti.

Seçim sonuçlarıyla ilgili birçok yorum yapıldığını da hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Siyasete yıllarını vermiş, siyasette ter dökmüş birçok insan AKP’yi yüzde 47’ye sıkıştırıp, ‘yüzde ’ü ne yapacaksınız’ diye yeni bazı yorumlar getirmeye başladılar. Maalesef bunlar hesap da bilmiyor. Türkiye’de bir defa insanların şunu bilmesi lazım, kendinizi fazla zorlamayın bu seçimlerde yüzde 84 oy kullanılmıştır, AKP yüzde 84 oranında kullanılan oyun yüzde 47’sini almıştır.

Eğer yüzde 100 üzerinden bu hesabı yapacak olursanız, AKP’nin aldığı oy yüzde 55.4’tür. Kusura bakmasınlar, bu hesapları biz de biliyoruz, bunların içinde biz de piştik.ö Başbakan Erdoğan AKP olarak, siyasete kalite kazandırmak için yeni bir sayfa açtıklarını da söyleyerek, milli iradeye saygı duyan ve anayasal düzene uygun hareket eden her siyasi partiye kapılarının açık olduğunu kaydetti.

Sandıktan çıkan sonuçları herkesin kendi cephesinden yorumlayabileceğini ifade eden Erdoğan, “bazları kendi k-hatalarından ders almadan millete kızma hakkını kendilerinde görebilir ama bizim çıkaracağımız sonuç milletin bize yüklediği sorumluluğu hissetmektir dedi. Kendirlerine oy veren ve vermeyen herkesin hissiyatını anladıklarını belirten Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hiçbir vatandaşımızın politik tercihine mantıksız, anlaşılmaz, şaşkınlık verici bulmuyoruz. Milletimiz reşit olmayan, olayların iç yüzünü anlamayan, bunları göremeyecek bir kitle olarak görenler bir kez daha yanılmıştır. Türk toplumunun, olaylara karşı sağduyusu, basireti, değerlendirme kabiliyeti en yüksek derecede tecelli etmiştir. Bu gerçekleri okumak tüm siyasilerin görevidir.ö Erdoğan, konuşmasını Şeyh Edebali’nin oğluna yazdığı vasiyeti okuyarak bitirdi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

YORUMLAR 55
  • ali kaman 16 yıl önce Şikayet Et
    BURÇİN TOPRAK HALAMA SUAL. burçin hala size hala diyorum çünkü ben sadece 40 yaşındayım TR de yaşamadıgınızı söylüyorsunuz ama nerde yaşadıgınızı yazmamıssınız ama savundugunuz yaşam ve inanç tarzına göre galiba ya israil ya ermenistan veya ugandadasınız yahu bırak artık manukyan fikiri olmayı manukyanın yanında çalışanlar bile bu kadar islam düşmanı diiller ha bu arada bi yakınınız sizin ataistligi savundugunuzu ve o yönde misyonerlik yaptıgınızı söyledi eger öleisenizde yinede size saygılıyım sizden ricam bunları açıklayın
    Cevapla
  • hasandemir 16 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan... Önemli olan %55 oya sahip olmak değildir.Cumhurbaşkanlığı seçiminde % 54 oya sahip bir parti gibi davranabilmektir.Bu tavrı gösteremezseniz %25 oya düşersiniz.Üstelik marjinal bir parti diyenleri haklı çıkardığıız için koalisyon ortağı bile olamazsınız! Dolayısıyla Sn. Gül\'e sahip çıkın!Ona sahip çıkmayana bu millet sahip çıkmaz!
    Cevapla
  • selim.ceylan 16 yıl önce Şikayet Et
    . bu halka cahil diye aşağılıyan güruh.sizin mantığınıza göre halkı kandıramadığınız için siz cahilliğin zirvesisiniz.bu arada sayın abdullah gül cumhurbaşkanlığına aday olduğunu cuma namazı çıkışı ifade etti.BURÇİN hanıma duyrulur
    Cevapla
  • burak derin 16 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla... chp ye oy daimi oy verenlerden bazı kesimin sandığa tepki olsun diye gitmediklerni biliyoruz..tarım işçilerini biliyoruz..sağ kesime hitap eden yerlerdeki tatilcileri biliyoruz...giresunda yüzde 57 çıktı ak parti..fındık toplayamaya giden işçilerin veremedegi oylarıda biliyoruz..fazla mı demiş 54 demiş..başbakanın ne zmn yalan soledıgını bu milleti kandırdıgını gordunuz..onun bu millete sevdası var..atıp dutmayın...eşsiz lidere laf etmeyin..her zmn yanındayız..her zmn..başbakanım..ölene dek
    Cevapla
  • ahmet cem 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Oktay çıkmaz\'a. Önceki yorumumun devamı. Üstelik Erbakan hükümeti zamanında anayasa mahkemesinin 1996/15 sayılı kararı ile iptal edilen tck nın 441 nolu zina suçu maddesi ile ilgili mahmeke hükümete bir yıl yeniden düzenleme yetkisi verdiği halde o zamanki Erbakan hükümeti zina maddesi ile ilgili hiçbir çalışma yapmamıştır. Lütfen zinzyı suç olmaktan çıkarttılar diye devamlı akp hükümetini suçlamayın. tck nın zina ilgili 5 maddesinin hepside akp hükümetinden önceki hükümetler döneminde anayasa mahkemesince iptal edilmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti