Kesici, CHP'de ikinci adam oluyor
Baykal, 22 Temmuz seçimleri sonrası kamuoyuna açıkladığı revizyonu kurultay sonrası yapacak. Eski Anavatan'lı, Demirel ailesinin damadı Kesici'ye önemli görev verilecek.

Ezelhan Üstünkaya'nın haberi
Baykal, 22 Temmuz seçimleri sonrası kamuoyuna açıkladığı revizyonu kurultay sonrası yapacak. Eski Anavatan'lı, Demirel ailesinin damadı Kesici'nin genel başkan yardımcılığı görevine kesin gözüyle bakılıyor.
Kurultay sürecindeki CHP'de, Genel Başkan Deniz Baykal'ın 22 Temmuz seçimleri sonrası kamuoyuna açıkladığı revizyonun, kurultay sonrası yapılacağı kesinlik kazandı. Ancak Baykal, parti yönetiminde radikal revizyon yapmayacak. Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) kısmi değişiklik bekleniyor. Kurultay sonrası MYK'ya girecek en önemli isim eski Anavatan'lı, Demirel ailesinin damadı İlhan Kesici. İstanbul Milletvekili ilhan Kesici'nin genel başkan yardımcılığı görevine kesin gözüyle bakılıyor. Kesici, bir süre önce istifa eden Eşref Erdem'den boşalan ikinci adamlık koltuğuna oturacak.
Kesici'nin, son olarak merhum İsmail Cem'in yürüttüğü genel başkan başdanışmanlığı görevine de getirilmesi bekleniyor. Baykal, Kesici ile ilgili ilk somut işareti, bütçe kapanışı sırasında verdi. CHP lideri, kendisi yerine parti grubu adına Kesici'nin konuşmasını istedi. Konuşmanın ardından Kesici ile Baykal arasında telefon konuşması da gerçekleşti. Antalya'da bulunan Baykal, Kesici'yi telefonla arayarak tebrik etti. Kesici de Baykal, 'Sizin sayenizde efendim' diye teşekkür etti.
GENÇ MUHALİF MANEVRASI
Kesici dışında Baykal'ın 18 yıl özel kalem müdürlüğünü yapan, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ile eski Hazine Müsteşarı, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'ın da MYK'ya girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Baytok'un adı kulislerde genel başkan yardımcılığı için geçiyor. Baykal'ın parti yönetimine bazı muhalif genç isimleri alarak sürpriz yapabileceği de konuşuluyor. Kulislerde, bu isimler arasında Baykal'a karşı bayrak açan Haluk Koç ekibi ile yakınlaşan Örsan Öymen ve partinin enerji uzmanı Necdet Pamir'in adı geçiyor. MYK'dan gidecek kesin isimler arasında geçtiğimiz günlerde Kadın Kolları Başkanlığı görevinden alınan Güldal Okuducu geliyor. Geçen yasama dönemi milletvekili de olan Okuducu, Baykal tarafından tekrar aday gösterilmemiş, Okuducu özellikle İstanbul'da kurultay öncesi görevden almalara tepki göstererek dikkat çekmişti. MYK'dan gideceği iddia edilen isimler arasında Şerif Ertuğrul, Fuat Çay, Zekeriya Akıncı da bulunuyor. Bu isimler Eşref Erdem'e yakınlığı ile biliniyor.
-
cevdet kış 17 yıl önce Şikayet EtAl Birini Çal Ötekine. Sağ partide iken çok iyi bir halt yaptıda şimdi çhp de ikinci adam oluyormuşş.kaç para eder.Beğen
-
ERDEM ESİN 17 yıl önce Şikayet EtCHP NİN BAŞINA YAKIŞIR:). Ama ondan önce Tuğba Özay var:) CHP laiktir laik kalacak! o kadar:)Beğen