İzmit'te tarihi camiyi kundakladılar

İzmit'in en eski camilerinden olan tarihi Yeni Cuma Camii dün gece kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından ateşe verildi. Bu saldırı aynı camiye 1ay içinde yapılan ikinci kundaklama...

İzmit'te tarihi camiyi kundakladılar
İzmit'te tarihi camiyi kundakladılar
GİRİŞ 14.02.2008 14:55 GÜNCELLEME 14.02.2008 14:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ersin ÇELİK'in haberi

Kocaeli-İzmit’in en eski camilerinden tarihi Yeni Cuma Camii yakılarak ateşe verildi. Önceki gece saat 24.00 civarlarında meydana gelen kundaklama eylemeni yoldan geçen vatandaşlar fark etti.


İzmit’in en eski camilerinden olan,  99 depreminde gördüğü hasardan sonra tadilat edilerek tekrar ibadete açılan Yeni Cuma Camii'nin, camını kırarak içine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler camiyi ateşe verdi.


Bayanların namaz kıldığı bölüme giren kundakçılar, yerdeki halı ve kilimleri tutuşturduktan sonra, raflarda duran Kuran-ı Kerim ve tesbihleri de yakarak olay yerinden kaçtı.

MİMAR SİNAN'IN CAMİSİ


Çevreden geçen vatandaşların caminin içinden gelen dumanları fark etmesi üzerine, Kocaeli İtfaiye ekiplerinin çok büyümeden söndürdüğü yangın ile ilgili olay yerinde inceleme yapan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, akli dengesi bozuk kişilerden şüphelendiklerini söylerken, kundaklamayı yapan kişilerin, caminin duvarına, 'hadi adli tıp beni bulun' şeklinde yazılar yazıldığına dikkat çekti.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Mimar Sinan’ın 1568’de inşa ettiği Tarihi Yeni Cuma Camii son bir aydır ikinci kere kundaklanıyor. Yeni Cuma Camii ocak ayının ilk günlerinde de, kimliği belirsiz kişilerce kundaklanmıştı.

"BİRİLERİ DÜĞMEYE Mİ BASTI?"


Yeni Cuma Camii'ne düzenlenen çirkin saldırıyla ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyen Mazlumder Başkanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu olayı profesyonel provokatif bir saldırı olarak değerlendirdi.


Ankara da yapılan başörtüsü karşıtı miting öncesi bir camide bomba bulunmasına dikkat çeken Gergerlioğlu yapılan darbe çağrıları ile de Türkiye’nin Demokratikleşmesi sürecinin engellendiğini belirtti.


“Ulusal basında başörtüsüne özgürlük getirilmesi ile toplumda kaos, bölünme, çatışma çıkacağı yönünde haberler çıktı. Yoksa biriler kaos senaryosu yazıp, çeteler veya illegal güçler bunu yazıp sahneye mi koyuyor.” Diyen Mazlumder Başkanı,  hadisenin bir içinde kez dikkat çekerek, “Emniyet Müdürü ikinci kez tekrar eden hadiseyi önleyememişse İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.” dedi.

ALLAH'A VE PEYGAMBERE HAKARET!


Yapılan çirkin saldırıların aydınlanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Mazlumder Kocaeli Şube Başkanı Nigar Gümrükçüoğlu da, saldırının bir ay içinde ikinci kez tekrarlanmasına dikkat çekerek, bu olayın basit bir tinerci vakası olmadığını söyledi.


Saldırıda caminin duvarlarında, Allah’a, İslam Dinine, Peygambere ağır hakaret ve küfür içerikli yazıların Türkçe ve İngilizce yazıldığını belirten Gümrükçüoğlu, “Devletin koruması altında bulunan ibadet yerlerinin güvenliği açısından son derece kaygı verici” bir durum dedi.



MEDYA NEDEN SUSKUN?


Yeni Cuma Camii’ne yapılan ilk saldırıda Kocaeli Emniyeti’nin, polisin bu tip provokatif eylem ve saldırılara yönelik olağan üstü tedbir aldığına dair bilgisinin geldiğini belirten Gümrükçüoğlu, “Ancak saldırının daha ağır ve çirkin bir şekilde gerçekleştirilmesi, bizlere Kocaeli Emniyeti’nin bu konuda ki aczi yetini gösteriyor.” Diye konuştu.

Başörtüsü tartışmalarıyla birlikte medyanın son dönemdeki tutumuna da değinen Gümrükçüoğlu, "Müslümanları karalayıcı nitelikte çarşaf çarşaf haberler yapan bir kısım medyaının, camiye yapılan bu çirkin saldırya kayıtısız kalması şaşkınlık verici bir durum" dedi.

Haber 7












KONUYLA İLİŞKİLİ HABER



Kocaeli'nde camiye iğrenç saldırı
İzmit merkezdeki tarihi Yeni Cuma Camisi'ne, önceki gece geç saatlerde gelen kimliği belirsiz kişiler caminin duvarlarına çirkin yazılar yazıp Kuran'ı Kerimleri parçaladılar.


YORUMLAR 12
  • bahtiyar acar 16 yıl önce Şikayet Et
    böyle pislik olmaz.. bunları yapanlara hapis cezası az.asmak lazım.anca öyle akıllanırlar
    Cevapla
  • bahar ılgaz 16 yıl önce Şikayet Et
    IRAK DAKİ TEZGAH BİZE KURULMAYA ÇALIŞILINIYOR!!!. Türban (meğer mezhep kavgalarına dönüşmesi içinmiş) tartışmalarının ve laiklik feryatlarının (tehlikede olsa biz de yaygara koparırdık) ortaya çıkması ve bu olaylar bana Irak ı hatırlattı birden!!Bu bitecek DTP kürt alevileri başlayacak!29 ülkenin sınırını değiştireceğiz diyerek yola çıkanlar aynı tezgahı bize de düşünmeden edememişler!!!Ne dersiniz?--BU MİLLETİN TÜM EVLADI inanan inanmayan alevi sunni kürdü türkü hatta ermenisi yahudisi bu vatanı seviyor ve kan gölüne dönmesini istemiyorsa AKILLI OLMALI!!
    Cevapla
  • Kadir Atalay 16 yıl önce Şikayet Et
    Yuh. Provakatörler iş başında.. Bukadarınada pes artık.
    Cevapla
  • Ferhat ŞENMEMİŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun... Maalesef provekatörler işbaşında, Yazıklar olsun Allahın evinden ne istiyonuz be vicdansızlar. Hiçmi kalbinizde yüreğinizde Allah korkusu yok, nasıl insansınız siz, Tek kelimeyle yazıklar olsun sizlere ama bu konu da kısa sürede emniyetin bu işi halledeceğine şüphemiz yok...
    Cevapla
  • Can Demirciyan 16 yıl önce Şikayet Et
    Aman millet sakin!. Bu tür provakatif eylemler gelebilir önümüz günlerde. Sakin ve soğukkanlı olmak gerekiyor. \"Allah\'ımızı onlardan kurtarmalıyız\" diyen Allahsızlara dikkat! 80 ve öncesinden ders çıkartıp soğukkanlı olmak gerekir. Aman dikkat!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale Savaşları'ndan kalma 109 yıllık batıklar görüntülendi
Konya'da sokak köpekleri çocuğa saldırdı! Okula giden çocuk ölümden böyle kurtuldu