PKK kamplarında en çok o izleniyor

Siirt'te yakalanan teröristlerden C.K. PKK kamplarında neler yaşandını anlattı. Kara harekatı yapılmasını çok istendiğini söyleyen CK, dağda en çok izlenen diziyi de söyledi:

PKK kamplarında en çok o izleniyor
PKK kamplarında en çok o izleniyor
GİRİŞ 07.03.2008 13:50 GÜNCELLEME 07.03.2008 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Siirt’in Pervari ilçesi kırsalındaki Herekol dağında yedi teröristin öldürüldüğü çatışmada yakalanan biri İran, biri Suriye uyruklu dört PKK’lı hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Teröristlerden üçü önemli itiraflarda bulunurken, örgütün sözde özel kuvvetler sorumlusu olan Z.Y. adlı kadın terörist jandarma, savcılık ve nöbetçi hakimliğine ifade vermeyip, tutanaklara imza atmadı. Sadece parmak izi alınan Z.Y. savunmasını mahkemede yapacağını söyledi.

Herekol Dağı'nda 29 Ağustos 2007 günü, Irak uyruklu PKK’lı bir teröristin teslim olduktan sonra verdiği bilgeler doğrultusunda düzenlenen operasyonda yedi terörist ölü ele geçirilirken, biri kadın dört terörist yakalandı. Kadın terörist Z.Y. ile C.K., İran uyruklu M.C.İ. ve Suriye uyruklu R.Ş. hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Yakalanan PKK’lılardan C.K., şu bilgileri verdi:

* * Ben Zap kampındayken, PKK’lılar güvenlik güçlerinin kara harekatı yapmasını çok istiyordu. Askerlerin çok kayıp vereceğini hesaplıyor ve buna göre tedbir alıyorlardı. Amerika, İsrail ve Irak menşeili çok sayıda silah ile Stinger marka füzeler Zap’ta mevcut.

* * Kuzey Irak’taki kamplarda yerin 7 metre altında savunma sığınakları var. Bunlar Kobra helikopterler ile uçakların bombalanmasına karşı yapıldı.

* * Örgüt yeni döneme ilişkin Siirt - Şırnak kırsalı olan Botan eyaletini iki cepheye ayırdı. Bunlar Mava ve Besta cepheleri.

FOTOĞRAF YASAĞI...

* * PKK’nın özel kuvvetler biriminde görev alanların hatıra fotoğrafı çektirmeleri yasaklandı. Faaliyetleri diğerlerinden ayrı ve gizli tutuluyor. Şehir merkezlerinde sabotaj, suikast eylemleri yaptıkları için deşifre olmamaları gerekiyor. Tümü profesyonel mayın ve patlayıcı uzmanı.

* * Yurt içindeki bölgelerde kış üslenmesi yapıldığında, güvenlik nedeniyle daireler çizdirerek sığınaklara giriyoruz. Bahara kadar çıkmak yasak.

* * Kış üstlenmesi yapılan yerlere güvenlik güçlerinin yapacağı operasyonları önceden haber alıyorduk. Pervari’nin Osyan köyü korucuları bölgeye geldiğinde ateş yakıp, havaya ateş açıyorlardı. Bir defasında korucu ile karşı karşıya kaldık. Elini ağzına götürüp 'sus' işareti yaptı. Yerimiz tespit edilmesin diye sustum, gittiler.

TERMAL KAMERAYA ÖNLEM...

* * Termal kameralardan korunmak için alüminyum bir sac levhayı alarak kameranın bulunduğu alana 50 metre yaklaştım. Silahımı çapraz şekilde asarak vücudumu ıslatıp termal kameranın bulunduğu tepeye yaklaştım, kimse fark etmedi. Bunu deneme amaçlı yaptım.

* * Askerlerin telsiz muhaberelerinde yoğunluk olunca, top atışları olacağını anlayıp ormanlık alana dağılıyorduk.

* * Siirt’in Şirvan ilçesinde asfalt yol daire şeklinde kesilerek, içine uzaktan kumandalı bomba yerleştirildi. Kesilen parça eski yerine yapıştırıldı, izleri dikkat çekmesin diye zift dökülerek mıcır ile desteklendi. Asfalt yol dikkat çekmeyecek duruma gelince, ‘Çekdar’ ve ‘Agir’ kod adlı teröristler bombayı patlattı. BTR aracında bulunan ikisi rütbeli, ikisi er dört güvenlik görevlisi öldü.

* * Sığınakta uyurken Kobra ve silah sesleriyle uyandık. Operasyon olduğunu anladım. Çatışma çıktı ve yedi kişi öldü, ben ve bir arkadaşım kayalıkların arasına saklandık, sabah teslim olduk.

* * Sürekli teslim olmak istiyordum, ancak karakola yaklaşmaya korkuyordum. Teslim olanların helikopterden atıldığı şeklinde propaganda yapılıyordu.

'KURTLAR VADİSİ' izleniyordu

* * Çatışmadan Roj TV muhabiri Halil Uysal kaçarak kurtuldu. Tunceli kırsalına gidecek gruptaydı. Örgütün film yönetmeni. Bizimle bulunma nedeni Karadeniz bölgesinde faaliyet yürüten gruplarla röportaj yaparak yaşamlarını belgesel haline getirmekti.

* * Kuzey Irak’taki kamplarda genellikle Türk kanalları izlenir. 'Kurtlar Vadisi' adlı dizi izleniyordu.

YORUMLAR 2
  • engin şengül 16 yıl önce Şikayet Et
    hayret. kusura bakmayın ama bildiğimiz kadarıyla sizin yazdığınız bu tür haberler çok gizli bişey olması gerek,ki öle olması lazım bence,siz bu haberleri ya sallıyorsunuz yada millete yol gösteriyorsunuz,ne iş bu kalkıp millete yola mayın nasıl döşenişini anlatıyorsunuz ?
    Cevapla
  • seniha kazancı 16 yıl önce Şikayet Et
    . pkk lılar en çok asker telsizlerini dinler u askerlerimizi sevdiği anlamına gelmez.PKK lılara göre kurtlar vadisi dizisi düşman kuvvetlerinin propoganda aracıdır, o yüzden izliyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı