Kaçırılan uçakla ilgili şok itiraflar

Atlas Jet uçağını kaçıran Talikh, polise müthiş itiraflarda bulundu: 'Beni İngiliz istihbara-tı yetiştirdi. Müslümanlar'a karşı kullanacaklardı. Kurtulmamın tek yolu uçak kaçırmaktı'

Kaçırılan uçakla ilgili şok itiraflar
Kaçırılan uçakla ilgili şok itiraflar
GİRİŞ 20.04.2008 11:45 GÜNCELLEME 08.10.2018 17:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atlas Jet uçağını Kıbrıs’tan Tahran’a kaçırmaya kalkışan hava korsanı El Mugir-Şovalye lakaplı Momena Abdulaziz Gouma Talikh, müthiş itiraflarda bulundu. 2 bin 97 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Talikh, İngiliz istihbaratınca eğitildiğini iddia ederek, “Müslümanlar'a karşı kullanacaklarını anladım. Kıbrıs’tan çıkmanın ve kurtulmanın tek yolu uçak kaçırmaktı' dedi.

EL KAİDE İLE TANIŞMA

Uçak kaçırma olayının ardından gözaltına alındığı Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadelerde Talikh, bu yolculuğu tüm ayrıntılarına kadar anlattı. Filistin uyruklu öğretmen bir baba ve Mısır uyruklu bir annenin 8 çocuğundan biri olan 34 yaşındaki Talikh, Türkiye'deki sorgulamasında 5 yıl önce Cidde’de Islah Hareketi isimli bir grubun protesto gösterisine katılıp tutuklandığını, cezaevinde El Kaide ile tanışıp silah ve bomba eğitimi aldığını anlattı. 'El Kaide örgütü ile güvenlik görevlileri arasında çatışmalar vardı, endişelendim' diyen Talikh, örgütten kaçtığını, ailesinin isteğiyle Nisan 2006’da kardeşinin okuduğu KKTC’deki Girne Amerikan Üniversitesi’ne girdiğini söyledi.

YALAN MAKİNESİ

Kıbrıs’ta önce Rum, ardından İngiliz ıstihbaratıyla bağlantı kurduğunu anlatan Talikh, şunları söyledi: “İngilizler, El Kaide adına faaliyet yürüttüğünü ve örgütten kaçtığımı söyledim. İfademi alıp yalan makinesinden geçirdiler. Bundan sonra Mısır ve Umman’la ilgili bazı istihbarı görevler verdiler. Takip, takipten kurtulma, tanımadığın kişiyle mülakat yapma, bilgi toplama, haberleşme, şifreli görüşmeler, rapor yazma, buluşacağın kişiyi güvenli olarak araca alma gibi konularda eğittiler. Daha sonra verdikleri görevleri yerine getirseydim, Müslümanlara zarar verecek durum meydana gelebilirdi, tekliflerini kabul etmedim, kızdılar.' Talikh, İngiliz istihbaratının baskıları sürünce, Kıbrıs’tan kolay çıkmak için uçak kaçırmaya karar verdiğini iddia etti.

OYUN HAMURLU KORSANLAR

KKTC'deki Ercan Havaalanı'ndan İstanbul'a giden Atlas Jet'e ait yolcu uçağı 6 mürettebat ve 136 yolcusuyla birlikte geçtiğimiz ağustos ayında kaçırılmıştı. İki hava korsanı, uçağın İran'ın başkenti Tahran'a indirilmesini istemişti ancak yeterli yakıt olmadığı gerekçesiyle uçak Antalya'ya indirilmişti. Uçuş ekibi kokpit camından uçağı terk ederken, yolcuların büyük kısmı acil çıkış kapılarını açarak atlamıştı. İki korsanın 'bomba' dediği paketten ise oyun hamuru çıkmıştı.

Talikh ile suç ortağı kardeşinin arkadaşı Mehmet Raşit Özlü, hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak, uçak kaçırma, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle silahla hürriyeti tahdit suçlamasıyla; uçaktaki 139 kişi için ayrı ayrı 15’er yıl hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar önümüzde ay İzmir’de hakim karşısında ifade verecek.

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • Uçak kaçıranlara terörist suçlaması
    Antalya Cumhuriyet Savcılığı, 18 Ağustosta Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran Filistin uyruklu hava korsanı Momnen Abdül Aziz Talikh ile Mehmet Reşat Özlü hakkında fezleke hazırladı.
    2007-09-06 20:35:00
 
  • Korsanlar ifadelerinde neler söyledi?
    Atlas Jet uçağını kaçıran iki hava korsanı, tutuklanmaları öncesinde savcıya verdikleri ifadelerinde İran’a gitselerdi Hamas ve Hizbullah’ın kendilerine yardım edeceğini söyledi.
    2007-08-24 01:19:00
 
 
  • Hava korsanları tutuklandı
    Lefkoşa-İstanbul seferini yapan uçağı kaçıran korsanlar Mommen Abdül Aziz Talikh ile Mehmet Reşat Özlü, sevkedildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    2007-08-22 02:05:00
 
  • 11 Eylül sendromu
    Kaçırılan Atlasjet uçağından atlamalarıyla tartışma konusu olan pilotlardan Baş Pilot Çağımlı'nın, uçaktan atlamayı kendi inisiyatifiyle kararlaştırdığını söyledi.
    2007-08-21 09:25:00
 
  • Uçak kaçırma uluslararası boyutta genişletildi
    Lefkoşa-İstanbul seferi yapan Atlasjet uçağını kaçıran ve gözaltında bulunan hava korsanlarıyla ilgili soruşturma, savcılık ve emniyet görevlilerince uluslararası boyutta genişletildi.
    2007-08-20 20:54:00
 
  • Korsan, El Kaide'de eğitim almış
    Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran hava korsanlarından Mommen Abdül Aziz Talikh'in, El Kaide terör örgütünün kamplarında eğitim aldığı bildirildi.
    2007-08-19 20:44:00
 
  • Hava korsanlarının sorgusu sürüyor
    142 yolcu ve mürettebatıyla Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran iki hava korsanının, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları sürüyor.
    2007-08-19 17:15:00
 
  • Eylemcilerden biri Türk biri Arap
    İçişleri Bakanı Osman Güneş, AtlasJet uçağını kaçıran hava korsanlarından birinin Türk vatandaşı olduğunu, diğerinin ise Suriye pasaportu taşıdığını bildirdi
    2007-08-18 15:07:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • bahar ılgaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazacaktım ama baktımki 10000 kişi okumuş. ama tek satır yorum yok.Hayrola sayın editörler neden yayınlamadınız yorumları.Mutlaka yorum yazanlar olmuştur.İngiliz korkusu değildir inşallah bu zira iman edenler ondan bundan korkmamalı.Umarım yazdıklarıma kızmassınız genel olarak sizleri takdir ediyorum;tarafsız ve adil davranıyorsunuz ama burada hiç yorum bulamamak beni şaşırttı doğrusu.Mesajımı yayınlamasanız da olur.Yine de kolaylıklar diliyorum size.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!