Su işkencesinin şoke görüntüleri

Uluslararası Af Örgütü, ABD'nin istihbarat birimlerinde kullanılan 'su işkencesi'ni protesto etmek amacıyla bir kısa film çekti. İşte ABD'nin su işkencesinin şok eden görüntüleri...

Su işkencesinin şoke görüntüleri
Su işkencesinin şoke görüntüleri
GİRİŞ 25.04.2008 14:42 GÜNCELLEME 25.04.2008 14:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kökeni Engizisyon dönemindeki işkencelere kadar giden 'waterboarding' tekniğinin terkedilmesi için kampanya başlatan Uluslararası Af Örgütü, hazırladığı kısa ve şoke edici bir filmle uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

İnsanda boğulma hissi uyandıran su işkencesinin bir an önce terkedilmesini isteyen Af Örgütü'nün hazırladığı kısa film, yeni bir içecek reklamı olduğu izlenimi veren parlak su görüntüleriyle başlıyor. Ancak kameranının açısının genişlemesiyle suyun, işkence için masaya yatırılmış bir adamın yüzüne döküldüğü anlaşılıyor.

Af Örgütü'nün Londra Temsilcisi Kate Allen, 'Kısa filmimiz, CIA'nın, görmenizi istemediği şeyi size gösteriyor' dedi. Film hazırlanırken yapımcıların birkaç saniye için su işkencesini gerçekleştirdiğini belirterek, 'Birkaç saniye için de olsa bunu izlemek dehşet vericiydi. Gerçekte, -engel olacak kimsenin bulunmadığı gizli hapishanede- durum çok daha kötü' dedi.

İşte ABD'nin su işkencesinin şok eden görüntüler...



YORUMLAR 6
  • yalansavar 16 yıl önce Şikayet Et
    eksik_bilgi. cia iskence belgelerinin buyuk bi kısmını yok etti. geriye de fiziksel olarak zarar vermeyen bu gibi yontemleri acıklamak kaldı.kaidecilere yapsınlar, daha da fazlası fiziksel kalıcı zarar vermedigi surece yapılabilir ama asıl sorun şu. Irak da yıllardır ne tur işkenceler yapıldı ve hala yapılıyor. cia koyunları aldatsın.
    Cevapla
  • mevhibe inal 16 yıl önce Şikayet Et
    Barbarlar!. Demokrasi, ozgurluk palavralari ile, yalan gerekcelerle bir ulkeyi yikip, tarihini calip, insanlari iskenceden gecirmek sizce medenilik mi?
    Cevapla
  • veysi topal 16 yıl önce Şikayet Et
    ahmet bey haklı. bu işkence , türkiyede yıllarca uygulanan önceden yoğun şimdi az uygulanan işkenceden bin kat daha az şiddet içeriyor
    Cevapla
  • hakan ateş 16 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Yaşar Beyefendiye,. Ahmet Bey siz işkence görmemişsiniz demişsiniz, sizi tutalım bakalım görüntüdeki gibi suyun altına. Film sahnesindeki gibi yapmacık değil işkenceler. O zaman aynı sözleri söylermisiniz bakalım...
    Cevapla
  • mustafa gul 16 yıl önce Şikayet Et
    başlık bulamadım. bunlar insanmı ? Çünkü , bu yapılan işkenceleri hayvanlar bile yapmaz , bunlar birde bu işkenceleri yaparken zevkle yapıyorlar. Yazık bir de tutturmuş bunları dost edinmeye çalışıyoruz. Atalarımız boşuna dememiş \" gavurdan dost ,domuzdan post olmaz diye\" bizim bizden başka dostumuz yoktur bunu bilelim. Bunların bilmediğimiz daha nice işkence türleri vardır, ve bunlara maruz kalan masum insanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde restleşmeler! Davutoğlu'ndan ilginç çıkış: Şimdiden ilan etti
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!