Devlet yurdunda sanılan çocuk kayıp

Eski eşini dövdüğü için cezaevine giren Fuat Uçan çıktığında hayatının en acı sürpriziyle karşılaştı. Samsun’daki bir yurda yerleştirilen iki çocuğundan 13 yaşındaki Hanefi’yi hiçbir yerde bulamayan baba Uçan, 5 aydır çalmadık kapı bırakmadı

Devlet yurdunda sanılan çocuk kayıp
Devlet yurdunda sanılan çocuk kayıp
GİRİŞ 21.05.2008 14:56 GÜNCELLEME 21.05.2008 14:56

Mete Yılmaz'ın haberi


Çocuk Esirgeme Kurumları’nda yaşanan skandallara bir yenisi eklendi. İki çocuğunun velayeti için tartıştığı eşini ve araya girmeye çalışan polis memurunu darp edince ocak ayında tutuklanan ve 3 ay cezaevinde yatan baba Fuat Uçan, cezaevi çıkışında hayatının trajedisiyle karşılaştı. Tam 3 ay 19 gün cezaevinde kalan Fuat Uçan cezaevinden çıkınca soluğu hemen çocuklarının yanında aldı. Önce 9 yaşındaki kızı Büşra’nın bulunduğu Çocuk Esirgeme Kurumu’na giden Fuat Uçan burada kızıyla hasret giderdi. Uçan daha sonra oğlunu görmek için Yaşar Doğu Çocuk Esirgeme Kurumu’na gitti. Ancak burada yetkililerden aldığı cevap karşısında şoke oldu. Kurumun müdürü Uçan’a, çocuğun Ankara 50. Yıl Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderildiğini söyledi. Çocuğunun neden kendisine haber verilmeden başka bir yurda nakledildiğini soran Uçan’a yetkililer, Ankara Genel Müdürlük’ten bu yönde bir yazı geldiğini söylediler.

BURAYA HİÇ GELMEDİ

Olanlara bir anlam veremeyen Fuat Uçan çocuğunu görebilmek için hemen Ankara’ya gitti. Ancak Ankara’da aldığı cevap karşısında ikinci şaşkınlığı yaşadı. Ankara

50. Yıl Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri Uçan’a çocuğunun yurda hiç gelmediğini sadece dosyasının geldiğini söyledi. Ne yapacağını şaşıran Fuat Uçan, TBMM’ye giderek milletvekilleriyle görüştü. Buradan bir sonuç alamayan Uçan Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İnsan Hakları Komisyonu’na oğlunun nerede olduğunun kendisine bildirilmesi yönünde dilekçeler yazdı. Ancak her yerden aldığı cevap aynıydı. “Gerekli inceleme yapıldıktan sonra yazılı bilgi vereceğiz”. Tam 5 aydır çalmadığı kapı kalmayan Fuat Uçan’a hâlâ mantıklı bir açıklama yapılmadı.

POLİSİN DE HABERİ YOK

Samsun Sanayi Ticaret İlköğretim Okulu 6. sınıfta okuyan oğlu Hanefi’nin izini bulabilmek için tekrar Samsun’a dönen çaresiz baba, Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne giderek oğluyla ilgili bir kayıp başvurusunun olup olmadığını da kontrol etti. Burada da oğluyla ilgili bir başvurunun olmadığı öğrenen Uçan devletin himayesinde olan bir çocuğun nasıl ortadan kaybolduğuna hâlâ bir anlam veremiyor.

HAYATTA MI BİLMİYORUM

Çocuğunun hayatından endişe ettiğini ve korktuğunu söyleyen Uçan, “Çocuklarımın velayetini bendeydi. Bir kurumun müdürü ‘Ankara’ya gitti’, diğer kurumun müdürü ‘Buraya hiç gelmedi’ diyor. Çocuğumun bulunmasını istiyorum” dedi.

Çocuğunun ortadan kaybolduğu gün kimliğini belirtmeyen bir kişinin kızını da kaçırmak istediğini öğrendiğini anlatan Fuat Uçan, “Kızımı görmeye gittiğimde kaldığı kurumun müdürü, bana ‘Kızını birileri kaçırmaya çalıştı. Ben engel oldum’ dedi. Kızım da her gün ‘Baba ne olur ağabeyimi getir’ diyor. Ne yapacağımı şaşırdım çaresizim” diyerek gözyaşı döktü.


(Akşam)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nihat Nasır yazdı: Aynı yılan deliğinden ikinci kez ısırılmayız inşallah!
Ankara'da sıcak gelişme: 3 sivil ile bir komiser daha gözaltına alındı!