Ergenekon savcısı Öz'e şok tehdit

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Öz, tehdit edildi. Tehdit telefonunun biri dışardan diğeri ise 'kurum içinden' olması kafaları karıştırdı.

Ergenekon savcısı Öz'e şok tehdit
Ergenekon savcısı Öz'e şok tehdit
GİRİŞ 31.05.2008 08:15 GÜNCELLEME 31.05.2008 08:15
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz'ün telefonda ölümle tehdit edilmesi üzerine soruşturma açtı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen araştırma sonucunda, Zekeriye Öz'ün ölümle tehdit edildiği saatlerde, savcılığın, 'İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı' ile 'İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu'ndan arandığı tespit edildi.

Her iki kuruluşa da resmi yazı yazıp aramaların hangi dahili hattan yapıldığı ve bu hattı kimlerin kullandığına dair bilgi istemeyi planlayan savcılık, uluslararası bir skandala meydan vermemek için Dışişleri Bakanlığı'na danışma kararı aldı. 23 ve 29 Ocak 2008'de İstanbul Savcılığı'nı arayan şahısların, 'Veli Küçük'le uğraşmasın yoksa ölür' yönlü tehditler savurduğu iddia edildi.

23 Ocak'ta İstanbul Başsavcılığı'nın santralini arayan bir şahıs, savcı Öz ile görüşmek istediğini söyledi. Savcı Öz'ün telefonlarının bağlandığı zabıt katibesi Kerziban İpek'in yanıtladığı erkek şahıs, Öz'ün tehlikeli işlerle uğraştığını söyledi.

Savcının, AKP'nin yönlendirmesiyle, 'Veli Küçük ve askeriyede çalışan çok değerli askeriye mensupları ile uğraştığını' belirterek, 'Şemdinli olayındaki savcının sonu ne oldu biliyorsunuz. Aynı şeylerin başına gelmesini istiyor galiba' dedi. İpek'in kimliğini ve neden aradığını sorması üzerine arayan şahıs, 'Ben askeriyede üst düzey mevkide çalışan biriyim, ismimin önemi yok' dedikten sonra, 'daha önce bu tür soruşturmalar yapan savcıların başına gelenleri' anlattı ve 'ölmüş' bir savcının ismini verdi.

Bu savcının 'şu an mezarda olduğunu' ve 'ölü olduğunu' tekrar tekrar vurgulayan kimliği belirsiz şahsın konuşması, katibe İpek'in telefonu kapatmasıyla son buldu. Daha sonra İpek'in anlattıkları, tutanakla kayıt altına alındı. Fakat konuşmada 'mezardaki savcı' olarak nitelenen savcının ismi, katibe İpek'in konuşmadan sonra, heyecandan ismi unutması nedeniyle tutanağa yazılamadı.

TUTANAKLARA KAYDEDİLDİ

29 Ocak'da da savcılığı arayan kimliği belirsiz bir şahıs, savcı Zekeriya Öz'ün katibi ile görüşmek istediğini belirtti. Santral görevlisi Sezgin Ustabaş, telefonu zabıt katibinin dahili hattına aktardı. Ancak dahili hat açılmayınca Ustabaş telefona yeniden yanıt verdi.

Bu sırada telefonda konuşan kimliği belirsiz şahıs, Zekeriya Öz'ün ayağını denk alması gerektiğini, savcının bütün bilgilerinin kendilerinde olduğunu ve öldüreceklerini söyledi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan iki savcının da adını veren şahıs, 'Öz'ün onlar gibi kesin yargılı davranmaması gerektiğini' vurgulayarak telefonu kapattı. İkinci tehdit telefonu da tutanakla kaydedildi.

Arayanların kimliği için araştırma istendi

TEHDİTLERİN ardından savcılık, arayanların kimliğini belirlemek için araştırma başlattı ve İstanbul Terörle Mücadele'den, tehditlerin geldiği saatlerde savcılık santralinin hangi telefon numaralarından arandığının belirlenmesini istedi. Aramalardan ilkinin, İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu'na ait bir telefondan, diğerinin Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kullandığı telefonlardan yapıldığı belirlendi.

Şemdinli savcısı ihraç edilmişti

HÂKKARİ'NİN Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde bir kitabevinde patlayan bomba ile çıkan olaylarla ilgili, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya bir iddianame hazırlamıştı. Hazırladığı iddianamede, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da adını geçiren Ferhat Sarıkaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından 1'e karşı 6 oyla meslekten ihraç edilmişti.

Zırhlı aracı dökülüyor

SAVCI Öz'e talebi üzerine 1992 model Ford Taunus zırhlı araç gönderildi. Sık sık arıza yaptığı, belirtilen aracın koltuklarının yırtık olduğu dışardan bile görülüyor.

YORUMLAR 26
  • milletin ferdi 15 yıl önce Şikayet Et
    İşte Çetenin bir başka ispatı. Bunlar temizlenmeden ülke rahata eremez! Allah bu belanın ülkemizden defi için Başsavcı Öz’ün yardımcısı olsun. Hükümette her türlü korumayı sağlamalı!
    Cevapla
  • recep kara 15 yıl önce Şikayet Et
    sayın öz e koruma yetmez. böyle devrim niteliğindeki bir soruşturmanın savcısı tehdit olmasa bile üst düzey korunmalı ama sadece koruma yetmez. sayın savcının yaptığı işi her yönden kolaylaştırmak ve bu soruşturmayı sayın öz ün onayladığı savcılar kurulu ile topyekün yürütmek lazım. kötülerden daha cesur ve daha seri daha akıllı hareket etmek lazım. işte o zaman tehditler blöf den öteye geçemez
    Cevapla
  • II. Kılıcarslan 15 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN SAVCI ;. * Tehditlere aldırma, arkanda millet var.
    Cevapla
  • kemal türker 15 yıl önce Şikayet Et
    MHP = CHP = DİKTATÖRLÜK. CHP demokrasiden nasibini alamamış yegane partidir. CHP ve MHP el ele verdi AK partiyi kapatmak ve ergenekon davasını rafa kaldırtmak için çaba harcıyorlar. Baykal\'ın geçenlerde, Ergenekon terör örgütünün yöneticisi olmakla suçlanan İlhan Selçuk\'a yaptığı destek ziyaretini hatırlayın. Baykalın neyi desteklediği ortadadır.....
    Cevapla
  • osman kavi 15 yıl önce Şikayet Et
    KESİN CHP Lİ DİR ONLAR. CHP liler şimdi vargüçleri ile Ak Partiyi kapattırmaya çalışyor. Buna mani olacak her engeli de bertaraf etme çabasındalar.Aslında Ergenekon savcısı Yargıtay ve Danıştay Başkanlar Kurulu ile savcılarını vede CHP üst kademesini tutuklayıverse içerdekilerle birlikte Ergenekon çetesinin %90 yalanmış olur Geri kalanının bir kısmıda kartel medyasında onlarıda içeri aldınmı memleket düze çıkar vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı