'Ağrı Dağı benim size ne oluyor?'

Iğdırlı ve Ağrılıların paylaşamadığı Ağrı Dağı'nın gerçek sahibi ortaya çıktı. 32 köyün toprak ağası Ahmet Ağrılı kapı gibi tapusu olduğunu belirtiph, 'Dağ benim size ne oluyor' dedi.

'Ağrı Dağı benim size ne oluyor?'
'Ağrı Dağı benim size ne oluyor?'
GİRİŞ 25.03.2005 15:59 GÜNCELLEME 25.03.2005 15:59

32 köyün sahibi toprak ağası Ahmet Ağrılı, dağı 35 yıl önce koyun sürülerini satarak aldığını, tapusunun da elinde olduğunu söyledi. Dağın tapusunda, kuzey olarak Ağrı Dağı'nın zirvesinin gösterildiğine dikkat çeken 55 yaşındaki 5 çocuk babası Ağrılı, şunları anlattı:

'Dağı önce eski Sağlık Bakanı Yaşar Elmas'ın babasından Sabri Ceylan satın almış. Ben de Ceylan'dan bugünkü değeri ile 15 kilo altın karşılığı satın aldım. O zaman elimdeki 10 koyun sürüsünü sattım. Bu dağa benden başka kimse bugüne kadar çivi çakmadı. Kiraz, kestane ve değişik ağaç türlerinden 10 bin ağaç yetiştirdim.'

Kavga değil hizmet

Meclis'teki milletvekilleri arasındaki tartışmaya tepki gösteren ve 'şov' olarak değerlendiren Ağrılı, 'Kavga edeceklerine hizmet getirsinler' dedi. Dağa yatırım için herkesi davet ettiğini, turizme açmayı önerdiğini ancak kimsenin destek olmadığını belirten Ahmet Ağrılı, aksine 'benimdir, senindir' diye tartışıp durduklarını söyledi. Bu kavgalardan bıktığını söyleyen Ağrılı, şöyle devam etti:

Kızdım, satıyorum

'Beni çok kızdırıyorlar. Artık bıktım bunlardan. Dağı satılığa çıkarıyorum. Bu konuda da işadamı İhsan Kalkavan'la görüşüyorum. 1 ile 2 milyar dolar civarında parayı getiren herkese dağı satabilirim. Tapuda 54 dönüm görünen Ağrı Dağı, 1936 yılında yapılan tespitlerde 4 bin dönüm oldu. Bu sınırlar benim elimdeki tapuda belirtilmiş. Türkiye de bir hukuk devleti olduğuna göre ben tapulu malımı satmak istiyorum.'

Ağrı Dağı'nın kendi il sınırları içinde olduğunu iddia eden Iğdırlı ve Ağrılı milletvekillerinin tartışmasına da değinen Ahmet Ağrılı, dağın kesinlikle Ağrı'ya ait olduğunu savundu. Ağrılı, sözlerini şöyle tamamladı: 'Bu dağ coğrafya olarak Iğdır'da kalabilir. Ancak tarihe baktığımızda dağ Ağrı'nındır. Dağa sahip çıkan Iğdırlılar, iki yıl önce bu dağa hizmet götürmek isteyen Vali Mustafa Tamer'i niye merkeze atamak için bir sürü uğraştılar. Dağ Ağrı iline aittir. Ağrı Dağı da benimdir.

Afrodit'in de yeri var

Afrodit namıyla bilinen sinema sanatçısı Banu Alkan'ın da Ağrı Dağı'nda yeri var. Ahmet Ağrılı, katıldığı bir televizyon programında Banu Alkan'ın ev yaptırmak için İstanbul'da yer bulamaması üzerine dağdan yer verdiğini söyledi. Ağrılı, 'Daha sonra Emine Kalkancı, Fadime Şahin ve Nurseli İdiz'e de yer verdim. Ancak gelip yerlerini almadılar. Hala sözüm söz' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor