Karga bile olsa ana yüreği taşıyor

İlginç bir karga haberi de Muş'tan. Sunay Mahallesi'nde bu sabah bir karga feryadı figan ederek bir mahalleyi ayağa kaldırdı. Atılan canhıraş çığlıklar amacına ulaştı ve..

Karga bile olsa ana yüreği taşıyor
Karga bile olsa ana yüreği taşıyor
GİRİŞ 28.06.2005 12:45 GÜNCELLEME 28.06.2005 12:45

Muş'ta yavrusunu arayan anne karga, çığırtkanlıklarıyla mahalleyi ayağa kaldırdı.
Muş merkez Sunay Mahallesi'nde uçamaması nedeniyle bir bahçede kanala düşen yavru kargayı bulmak isteyen anne karga, sabahın erken saatlerinde mahalleliyi ayağı kaldırdı.

Yavru karganın düştüğünü kimse görmeyince anne karga yavrusunun düştüğü bir apartman bahçesinde yavrusunu aramaya başladı. Yavruyu bulamayan anne karga, bahçede sağa sola uçarak ötmeye başladı.

Karganın çığlıklarına diğer kargalarda gelirken, anne karga bir apartmanın bodrum katında kalan Faruk Bozdağı'ın camını gagalayarak yataktan uyandırdı. Bahçeye çıkan Faruk Bozdağ anne karga ile beraber diğer kargaların çığlık atmalarına bir anlam vermediğini, daha sonra anne karganın bahçe duvarının altında dolaşması ile yavrusunu kaybettiğini anladığını söyledi.

Bahçe duvarının altında bulunan kanaldaki yavruyu bulup çıkaran Faruk Bozdağ'a bu kez de kargalar saldırdı. Faruk Bozdağ önce yavruyu duvarın üzerine bıraktı, uçamayan yavru karga oradan aşağı düşünce bu kez almaya gitti. Bunun üzerine kargalar tekrar saldırınca Bozdağ, elindeki yavru kargayı çatının üzerine çıkardı.

Anne karga ve yanındaki kargalar yerlerinde duramayarak, elektrik tellerinden bahçu duvarı, bahçe duvarından pencere kenarlarına durmadan gezinerek yavru kargaya ulaşmak için çaba gösterdi. Neye uğradığına şaşıran Faruk Bozdağ, sabah uyurken, evin camının tıklandığını duyup kalktığında cama bir karganın vurduğunu söyleyerek, 'Dışarı çıktım. Yavru kargayı bulup kanaldan çıkardıktan sonra kargaların saldırısına uğradım. Ama herşeye değdi. En sonunda yavru karga annesine kavuştu.' dedi.

Anne karga yavrusunu kaybetmenin telaşı ile yüksek sesler çıkararak yardımına diğer kargaları çağırırken, apartman sakinlerinin bir kısmı da olayı balkon ve pencerelerden izledi.

Annelik duygusunun ne demek olduğunu mahallelilere gösteren anne karga, zaman zaman havadan pike yaparak yavrusunun bulunduğu yerdeki insanlara saldırması görenleri hayrete düşürdü.

Çatıya yakın bir ağaç dalının üzerine konan yavru karga, annesinin seslerle yanına çağırması sonrası birkaç denemeden sonra annesinin yanına uçmayı başardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Günü mesajı: Her alanda vakit çoktan geldi
Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahminini açıkladı