Rimi Rimi ley'e Hint makyajı

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Rimi Rimi Ley'i adam etmeye çalışan aranjör yorumunda Hint esintileri dikkat çekti. Ama parça bu haliyle de geçer not alamadı. Gülseren ise 5. oluruz iddiasında.

Rimi Rimi ley'e Hint makyajı
Rimi Rimi ley'e Hint makyajı
GİRİŞ 16.03.2005 10:15 GÜNCELLEME 16.03.2005 10:15

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan 'Rimi Rimi Ley' ne vatandaştan ne de müzik adamlarından geçer not aldı. Gülseren ve şarkısı eleştiri bombardımanına tutuldu. Ve herkes bir noktada birleşti: Şarkının düzenlemesinin yeniden yapılması gerekiyor. İşte bu eleştiriye kulak veren TRT, düzenleme için müzik piyasasının en ünlü isimlerinden Ozan Çolakoğlu ile anlaştı. Ozan Çolakoğlu'nun yaptığı yeni düzenlemeyle, şarkı dün medyanın huzuruna çıktı. Ama şarkı bu haliyle de dinleyenlerin içine sinmedi. Dahası, akıllara yeni sorular getirdi. Çünkü 'Rimi Rimi Ley' Hint şarkılarına benzemişti. Gülseren de kıyafetinden dansına, Hintli bir şarkıcı gibiydi.

Şarkının yeni halini dinletmek için düzenlenen basın toplantısında, gazeteciler, 'Yarışmada Hint ezgileri eşliğinde Hint figürleri ile dans eden bir Türk şarkıcısı mı görecek' diye sordu. Gülseren şarkısına güvendiğini söyledi. Ozan Çolakoğlu da şu yanıtı verdi: 'Müzik evrenseldir, biz de bu şekilde alıntılar yaptık.. Hedefimiz ilk beş ve bu dereceyi alacağımıza inanıyorum. Parçayı daha anlaşılır yaptık. Biraz Hint ve Türk ezgileri dahil edip dans edilebilecek hale getirdik.'

GÜLSEREN: İLK BEŞE GİRERİZ
Ukrayna'da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Gülseren, 'Rimi Rimi Ley' adlı şarkının klibini TRT Tepebaşı Stüdyoları'nda çekti. Ozan Çolakoğlu'nun yeniden aranje ettiği parçanın klibinde, Gülseren'e Shaman Dans Grubu eşlik etti. Gülseren, Canan Göknil'in hazırladığı Osmanlı motifleriyle süslü kostümle kamera karşısına geçti. Şarkıya çok inandığını ve iyi bir derece alacağını ifade eden Gülseren, şunları söyledi:

'Kilom gayet iyi'
'En mükemmeli yapmaya çalışıyoruz. İlk 5'e gireceğimize inanıyorum. Savaşa gitmiyorum, yarışmaya gidiyorum. Kötü sonuç bekleyeceksek Eurovision'a gitmeyelim. Doğal halimizi, enerjimizi kullanacağız. Eleştiriler beni üzmedi, tam aksine güçlendirdi. Mazhar Alanson, 'O kalçalarla olmaz' diyerek kilomu bile eleştirdi ama ben kilomdan memnunum. Hiçbir şekilde diyet yapmıyorum. İster beğensinler, ister beğenmesinler!' Parçayı düzenleyen Ozan Çolakoğlu da şöyle konuştu:

'İngilizce olmalıydı'
'Şarkının şansını çok yüksek buluyorum. İlk beşe gireceğine inanıyorum. İnşallah birincilik olur. Şarkıya miks yapılıyor. Klip çıktığı zaman şarkının son hali ortaya çıkacak. Parçayı daha anlaşılır bir hale getirdik. Biraz Hint ve Türk ezgileri dahil edip şarkıyı dans edilebilecek hale getirdik. Tek sorun, şarkının Türkçe olması. Ben de İngilizce olmasından yanayım'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti