ODTÜ Senatosu'nun operasyon endişesi

ODTÜ Senatosu, Ergenekon soruşturması çevresinde, rektörlerin, akademisyenlerin ve kimi sivil toplum öncülerinin göz altına alınmasından derin kaygı duyduğunu açıkladı.

ODTÜ Senatosu'nun operasyon endişesi
ODTÜ Senatosu'nun operasyon endişesi
GİRİŞ 13.04.2009 20:29 GÜNCELLEME 13.04.2009 20:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ODTÜ Senatosu'nun yaptığı toplantıdan sonra yayınlanan bildiride şöyle denildi:
“Rektörlerin akademisyenlerin ve kimi sivil toplum öncülerinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan son gelişmeler Üniversitemizin her kesiminde giderek derinleşen kaygı ve artan rahatsızlığa yol açmaktadır.

Hukukun üstünlüğüne bağımsız yargı organlarımızın kararlarına ve uygulamalarına duyduğumuz güven ve saygıyı yinelemek isteriz. Ancak hukukun siyasallaşmasının sakıncaları konusunda ülkemizin saygın hukukçularının dile getirdiği görüş ve endişeleri paylaşmadan edemiyoruz. Kaldı ki geciken adaletin adalet olmadığı kamuoyunca iyi bilinmektedir.

Demokrasinin en vazgeçilmez unsurları arasında yer alan evrensel hukuk kurallarına uymanın gerekliliğini, süregelen bazı uygulamaların gelişmiş demokrasilerde kolaylıkla insan hakları ihlallerini olarak algılanabileceğini özellikle belirtmek isteriz. Söz konusu demokrasilerde en son ne zaman bir üniversite rektörünün gözaltına alındığını sormadan edemiyoruz. Kamuoyunu rektörlerin bu şekilde gözaltına alınmasının veya tutuklanmasının demokrasimiz açısından ne anlama geldiğini düşünmeye davet ediyoruz.

Atatürk ilke ve devrimlerinin laik cumhuriyet ve demokrasinin takipçisi ODTÜ’lüler olarak gelişmeleri dikkatle izlemekte olduğumuzu ve bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.“

(ANKA)

YORUMLAR 6
  • bahar ılgaz 15 yıl önce Şikayet Et
    HANGİ EVRENSEL HUKUK!BİZİ HUKUK EŞİTLK İNSAN HAKLRI SAFSATALARIYLA KANDIRANLARIN EVRENSEL HUKUKUMU!!. Dünyanın çeşitli yerlerindeki işgallerden katliamlardan (yapanlar evrensel hukuktan bahseden eli kanlı batıdır!) yaptıkları ölümleri zevkle izleyip göbek atanların hukuklarından mı bahsediyorsunuz HANGİ EVRENSEL HUKUK??Patlayıcılarla çağdaş olmakmı?Orayı burayı bombalamak mı,dış mihraklı derneklerle beslenip emir kulluğu yapmak mı HANGİ EVRENSEL HUKUK!!ODTÜ sabırla izle ve bekle sen bari bulaşma sonuçta ateş olmayan yerden duman da çıkmaz elbet güvendiğiniz hukumuz haklıyı haksızı ayıracaktır
    Cevapla
  • erdal islam 15 yıl önce Şikayet Et
    ..... sayın odtü lü yetkililer ve vb. yetkililer-etkililer; sizin yüzünüzden yıllarca hukuk okumak isteyen çocuklarımız nasılsa yükselemeyeceklerini birilerinin savcı ve hakim olmalarına engel olacağını düşünerek hukuk tercihinde bulunmadılar ve diğer bazı bölümler tabi çekilin bu ülkenin insanının önünden çekin ellerinizi
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ LAİKTİR LAİK KALACAK. ODTÜ laiktir laik kalacak. Örtü düşmanlığı ve masonluk ihya olacak. Çalacak çırpacak laik kalacak.Ergenekon böylece ihya olacak.ODTÜ laiktir laik kalacak.Azgın azınlık daha azacak.
    Cevapla
  • mustafa tansel 15 yıl önce Şikayet Et
    hakikat. bilimsel çalışmada neymiş ne yapmışlar ne icat etmişler bu senatolar ne işe yarar militan yetiştire yetiştire doymadılar bu ülkeye ne kötülük geldiyse böyle senatolar yüzünden geldi diye düşünüyorum arkadaşlar eğri oturp düz konuşma zamanıdır bu ülke bizim ülkemiz bunu unutmayalım bu aranan derneklerin pkk la olan ilişkileri yabana atılacak gibi değil diye düşünüyorum zaman birlik zamanıdır bakın general çocukları ve akrabaları doğuda askerlik yapmamış bunlar utanılacak şeyler bu değerlen yitirildiği
    Cevapla
  • darbelere dur de 15 yıl önce Şikayet Et
    demokrasilerde. rektörler darbecilere şakşakcılık yapmazlar,laikcilik oynamazlar ve sadece bilimsel çalışmalar içerisinde olurlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz