Erdoğan: 167 vekil listede yok

Başbakan Erdoğan 12 Haziran seçimlerine ilişkin YSK'ya verilen milletvekili listesinin nasıl hazırlandığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: 167 vekil listede yok
Erdoğan: 167 vekil listede yok
GİRİŞ 11.04.2011 18:30 GÜNCELLEME 11.04.2011 18:30
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mevcut 167 milletvekilinin YSK’ya teslim edilen listede bulunmadığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekili listesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Liste hazırlanırken istişare mekanizmasının işletildiğini belirten Erdoğan, alt ve ara komisyonların aday adaylarıyla birebir mülakat yaptığını aktardı. Erdoğan, oluşan listenin son derece hassas bir biçimde, ilgili kesimlerin görüşleri alınarak, hakkaniyet ve liyakat ölçüsü ile belirlendiğini söyledi.

12 Haziran seçimlerinin kritik bir önem arz ettiğini vurgulayan Erdoğan, yeni dönemde AK Parti’nin ustalık dönemini başlatacağını aktardı. Erdoğan, 8 yılı aşan sürede 79 yılda bir çok alanda yapılanların kat kat fazlasının gerçekleştirildiğini belirtti. Erdoğan, seçim sonrasında yeni Türkiye’yi inşa edebilmek için kılı kırk yaran bir hassasiyet ile hareket ettiklerini vurguladı. AK Parti’de mezhep, meşrep ayrımı yapılmayacağını ifade eden Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü kucaklayan bir anlayış göreceksiniz.” dedi.

Kadınların, siyasete katılımını artırmaya büyük önem verdiklerini dile getiren Erdoğan, “Kadınların, 2002’ye kadar yüzde 4 seviyesinde Parlamento’da temsili varken, bu dönemde yüzde 9’lara çıktı. Yeni dönemde Meclis’teki kadın milletvekili sayısını artırmaya özel önem verdik. Listemizde 78 kadın aday bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, 25-30 yaş arasında 24 kişinin milletvekili listesinde yer aldığını kaydederek, engelli aday sayısının ise 11 olduğunu aktardı. Erdoğan, “Adayların 514’ü doktora, lisans üstü ve lisans eğitim almış arkadaşlarımız.” ifadesini kullandı. Erdoğan, mevcut 167 milletvekilin listede bulunmadığını açıkladı. Milletvekili listesinde bulunmamanın, siyaseten silinmek, tahliye edilmek anlamına gelmediğini vurgulayan Erdoğan, “Biz büyük bir aileyiz. Siyaset yapmanın sadece milletvekili olmaktan geçmediğine inanan arkadaşlar, farklı kademelerde görev yapmaya devam edecektir.“ dedi.

Parti tüzüğünün, 3 dönem milletvekilliği yapanların 1 dönem ara vermesini gerektirdiğine dikkat çeken Erdoğan, önümüzdeki dönemde bazı milletvekillerinin de bundan etkileneceğini aktardı.

“Gönlümüzden geçen bir çok isme listelerde yer verememenin içimizde bir burukluk oluşturduğunu söylemek gerekir.” diyen Erdoğan; siyasetin sabır isteyen uzun soluklu bir iş olduğunu söyledi. Erdoğan, tüm aday adaylarının AK Parti’nin farklı kademelerinde görev yapmasından, kendileri ile kader birliği yapmasından büyük memnuniyet duyacağını dile getirdi. Erdoğan, koltuk hırsının AK Parti’nin siyaset anlayışı ile bağdaşmadığını vurguladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 40
  • atillaemir 13 yıl önce Şikayet Et
    Nevşehir. Temayülü niye yaptınız, yüzyüze ve telefonla anketleri niye yaptınız. Nevşehirden sayın AHMET BELADA temayülde ve anketlerde hep birinci çıktı. Neden aday koymadınız, hani nerde akp nin demokrasi anlayışı nerde halkın sesini dinlemek çok yazık oldu çok hiçbir vicdan bunu kabul etmez sayın başbakan
    Cevapla
  • falih aytar 13 yıl önce Şikayet Et
    ŞANLIURFA'DA İHANET-ŞANLIURFA'YA İHANET. 29 Mart 2009'da Şanlıurfa'da Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet edilmiştir.Ceza olarak 2011 Milletvekili listelerine alınmışlardır.29 Mart 2009'da Recep Tayyip Erdoğan'a hizmet edilmiştir.Ödül olarak Milletvekili listesine alınmamışlardır.Falih AYTAR MİLYER Genel Başkanı-AK Parti Milletvekili Aday Adayı
    Cevapla
  • mustafa akan 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık oldu. yazık oldu..ak partinin çöküş yılı 2011 samsunda ne yapmaya çalıştı bilmiyorum halka sormadı samsundan villet vekili seçicez ama samsunsunlu mv adayımız yok 9 tane aday içinden 1 tane var oda 8. sırada seçilemicek yani.. samsunda ilk adımı kaybetti ak parti hala akıllanmadılar gerçekten yazık oldu..şimdiden geçmiş olsun kendi hırslarına yenildiler.eski ak partiliyim ama bu sene vermicem ak partiye oy.. ah başbakanım ahh başınızı çok döveceksiniz..
    Cevapla
  • Aykut KAYA 13 yıl önce Şikayet Et
    tombala kesesi gibi,. bu kadar zorlanmanıza gerek yoktu sayın başbakanım! yorumlara bakılırsa, bütün bölgeler sıkıntılı. ağrıda listesi kabus gibi, halk oldukça tepkili. gelen seçim ve referandumda %100 destek veren seçmenden, 12 haziranda çok birşey beklemeyin. heryer ağrı gibiyse ak parti kendi bindiği dalı kesti.
    Cevapla
  • İSMAİL AYDIN 13 yıl önce Şikayet Et
    doymuşluk hat safada.... 2 dönemdir akpartiye oy veriyorum ama bu dönemki kadar doymuşluk vurdumduymazlık görmedim.Bu nedenle birinci parti kesin çıkar ama oy oranı %34 civarı olur yoksa vay halimize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular