Bartın'da doğaya 2 bin sülün bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bartın Şube Müdürlüğünce Samsun'daki üretim merkezinden getirilen 2 bin sülün, doğaya salındı.

Bartın'da doğaya 2 bin sülün bırakıldı
Bartın'da doğaya 2 bin sülün bırakıldı
GİRİŞ 15.08.2014 16:52 GÜNCELLEME 15.08.2014 16:52

Bartın Orman ve Su İşleri Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gelemen Üretme İstasyonu'ndan getirilen sülünlerin doğaya salınmadan önce adaptasyonları ve kanat gelişimleri için Kaman köyünde adaptasyon kafesi kurduklarını söyledi.

Yaklaşık bir aydır kamp kurulan alanda sülünlerin bölgeye ve iklime uyum göstermesinin sağlandığını ifade eden Ateşoğlu, şöyle konuştu:

"Tabiattaki miktarı azalmış ve nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya kalan doğal türlerimizden sülünün, tekrar tabiata kazandırılması ve popülasyonunun arttırılması amaçlanmaktadır. Sülünlerin doğaya salınma çalışmalarına destek veren İl Jandarma Komutanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile avcı kulüplerine teşekkür ediyoruz. Sülünlerin uyum süreci tamamlanıp tamamen arazilere yayıldıkları tespit edildikten sonra çevre köy muhtarları koruma kontrol faaliyetlerinde bizlere yardımcı olacak."

Ateşoğlu, daha sonra Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz ve kurum çalışanlarıyla sülünleri doğaya bıraktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü