Gizli tanıklara tehdit kelle aldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda görevli 4 polis, Ergenekon davasının 3 gizli tanığını tehdit ederek ifadelerini değiştirmeye zorladı. Savcılık soruşturma, Emniyet inceleme başlattı. Daire başkanı görevden alındı.

Gizli tanıklara tehdit kelle aldı
Gizli tanıklara tehdit kelle aldı
GİRİŞ 01.05.2013 09:01 GÜNCELLEME 01.05.2013 11:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malatya'da görülen Zirve Yayınevi cinayeti davasında hem sanık hem de gizli tanık olan emekli Uzman Çavuş İlker Çınar'a ifadesini değiştirmesi için yapılan baskının bir benzerinin Ergenekon davasında da yaşandığı belirlendi.

Skandalın aynısı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Ergenekon ana davasında ortaya çıktı. Dava kapsamında gizli tanık olarak ifade veren 3 tanığın, Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda görevli 4 personel tarafından ifadelerinin değiştirilmesi konusunda tehditle baskı altına alındıkları belirlendi.

OLAY SAVCILIĞA YANSIDI

Olayın duyulmasının ardından konu ilk önce Ankara Başsavcılığı ardından da davanın görüldüğü İstanbul Başsavcılığı'na ve Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Malatya Başsavcılığı'na yansıdı. Malatya Başsavcılığı da Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçerek söz konusu şahısların eylemlerinin kasıtlı mı yoksa ihmalden mi kaynaklandığını sordu. Şahıslar hakkında soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Gizli tanıklara ifadelerini değiştirmeleri konusunda yapılan baskının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda da inceleme başlatıldı. İncelemede, dört personelin kasıtlı ve bilinçli olarak davanın seyrine etki edecek şekilde ifadelerini değiştirmeleri konusunda gizli tanıklar üzerinde baskı kurdukları tespit edildi.

GÖREVDEN ALINDI

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın talimatı üzerine başlatılan incelemenin ardından tanıkları tehdit ettikleri belirlenen 4 personelin çalıştığı Tanık Koruma Dairesi Başkanı Ali Uzuner görevden alındı. Uzuner'in yerine ise bir dönem Başbakanlık Koruma Müdürü olarak görev yapan Polis Başmüfettişi Musa Çağlar getirildi. Yapılan incelemelerin ardından tanıkları tehdit ettikleri tespit edilen görevli personel hakkında yürütülen soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    KİMİN KİMDEN KELLE ALDIĞINI GÖRMEK İSTİYORUZ. Adalet mülkün temelidir. ipsize sapsıza bakarsak dünyada bize yer yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!