Erdoğan'dan Savcı Öz hakkında suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, savcı Zekeriya Öz'le ilgili olarak avukatlarına talimat verdi.

Erdoğan'dan Savcı Öz hakkında suç duyurusu
Erdoğan'dan Savcı Öz hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 22.07.2014 12:48 GÜNCELLEME 22.07.2014 12:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'daki paylaşımlarıyla kendisine yönelik tehdit, hakaret ve iftira suçlarını işlediği gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) ayrı ayrı şikayette bulundu.

Avukat Ali Özkaya'nın dilekçelerinde, Öz'ün, 16 Temmuz 2014'te, Twitter'daki hesabından açıkça belirtmese de müvekkili Başbakan Erdoğan'a yönelik olduğu anlaşılan tehdit, hakaret ve suç isnat eden paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Öz'ün, şikayete konu paylaşımları aktarılan dilekçede, "Söz konusu açıklamalarla ilgili diğer gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlere bakıldığında şikayet edilen savcının müvekkil Sayın Başbakan'ı kastettiği, hedef aldığı açıktır" ifadesi kullanıldı.

Paylaşımlar üzerine basında çıkan haberlerin linkleri verilen dilekçede, Öz'ün, açıklamalarıyla Erdoğan'ın maddi ve manevi bütünlüğünü hedef alarak şahsiyet haklarına saldırdığı, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak iftira, hakaret ve tehdit içerikli açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

-"Kabul edilemez"

Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Dönem Cumhurbaşkanı adayı olması üzerine, Öz'ün de içinde bulunduğu bazı kesimlerin kendisini yıpratmaya yönelik davranış ve eylemlerini artırdıkları bildirilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti savcısı olan bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hakkında aleni bir şekilde tehdit içerikli açıklamalarda bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. Ülkenin Başbakanı hakkında bu şekilde hakaret, tehdit ve suç isnadı içeren sözler sarf ediyor olması, şüphelinin bağımsız, tarafsız ve hukuk devletine inanan bir meslek mensubu olmadığını göstermektedir. İfade özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiçbir zaman için uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan, kişilerin şeref ve haysiyetinin ihlali aracı olarak kullanılamaz."

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, Öz hakkında tehdit, hakaret ve iftira suçlarından kamu davası açılması, HSYK'ya verilen dilekçede ise 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince hakkında soruşturma yapılarak, cezalandırılması istendi.

YORUMLAR 6
  • Doğan DOĞACAK 9 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçenin ahı aheste aheste . bu adam bir vatan haini ülkemizde futbolu mahfetti şikeci GS ve TS' koruyacağım diye fenere iftira attı
    Cevapla
  • Birol Akyıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesai Saatleri. Üşenmedim Bolu'da görev yapan Savcı Zekeriya Öz'ün twitter daki sayfasına baktım bu savcı gece gündüz 7/24 twitter da bir şeyler paylaşıyor hükümete salya sümük saldırıyor. Bu savcının hiç mi işi gücü yokta sürekli devletin ona tahsis ettiği bilgisayarı devlete düşmanlık için kullanabiliyor. Ben özel sektör çalışanıyım çalıştığım yerde değil şirkete ait bilgisayardan sosyal sitelere girmeyi haber sitelerine bile girmemiz yasak olduğu gibi kendimize ait cep telefonlarını bile kullanmamız kısıtlı. Devletimiz buna da bir çözüm bulmalı kamu çalışanlarının işlerini aksatmaması için mesai saatlerinde internete girişleri kapatılmalı. Yeter artık hem benim verdiğim vergilerle maaşını alacak önüne bilgisayar konulacak hem de sabah akşam bize saldıracak yok öyle yağma...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    dersanelerden gelir kaynakları kesilmeye başlayınca . Pensilvanya şebekesi çıldırdı ve yandaşlarına saldırın talimatı vermişti ! bunların kökü kurutulmadıkça türkiyeye rahat yok biline !
    Cevapla
  • ahmet çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANIM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN. Başbakanım Öyle bi duruşunuz varki, ALIN GELİN O VATAN HAİNİ MELUNU diyor gibisiniz, siz Allahın bu necip millete bir lütfusunuz. Allahım başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki buralar daimi karışık ve iğtişaş (özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir Kaynak, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,,. Bu devlet herkesi affeder amma ASLA VE ASLA VATAN HAİNLERİNİ affetmez, YENİ TÜRKİYE,de çapulcu,gezici,ayyaşl,inançsız İNGİLİZ ve YAHUDİ uşaklarına yer yok, Bre Hasancan, devletin işi görmezden gelmek değildir. Elbet zulmedenler saptanıp cezasını çekecektir.Kanuni Sultan Süleyman Han,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
36 bin sağlık personeli alınacak!