Erdoğan: Bülent Arınç yanlış yapmıştır

Başbakan Erdoğan, Milliyet'teki işine son verilen Hasan Cemal konusunda, hiçbir girişimin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, Milliyet'in o metinleri yayınlamasının "gazetecilik başarısı" olduğunu söyleyen Arınç'ın yanlış yaptığını söyledi.

Erdoğan: Bülent Arınç yanlış yapmıştır
Erdoğan: Bülent Arınç yanlış yapmıştır
GİRİŞ 22.03.2013 09:56 GÜNCELLEME 22.03.2013 11:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan Hollanda'dan ayrılmadan önce gazetecilerle bir araya geldi.  Erdoğan, İmralı tutanaklarının 'servis edildiğini' ve diğer gazetelerin de tutanakları yayınlamak istemediğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın Milliyet'in o metinleri yayınlamasının "gazetecilik başarısı" olduğunu söylenmesi üzerine de, "Bülent Bey böyle bir şey söyledi ise yanlış yapmıştır. O süreçte metinler başka gazetelere de servis yapılmak istendi. Kabul etmediler..." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN DEDİKODULARA CEVAP

Gazetenin alım ve satımlarına karıştığına dair dedikodular olduğunu hatırlatan Erdoğan, söylentileri yalanladı.

Erdoğan, Milliyet gazetesindeki işine son verilen Hasan Cemal konusuyla ilgisi olmadığını belirtti. Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

"Arkadaşlar dedikodular bazı köşelerde de yer alıyor. Bizim Demirören ailesine, Başbakan olarak, baskı kurduğumuz söyleniyor.

Bu iki gazetenin alımında da Erdoğan Bey ve oğluna en ufak bir tavsiyem olmadı. İşadamları olarak ister alırlar ister almazlar.

Aydın Bey ile aralarındaki hukuklarını bilirim. Hatta bu nedenle satın aldıklarında 'muvazaa mı var' diyenler oldu.

Satın aldıktan sonra Erdoğan Bey bana 'Kimi tavsiye edersin' diye sordu. O zaman Kanal 24'teyken Akif Bey'i (Beki) tavsiye ettim.

'BU HABERİ YAYINLAMAK İZAH EDİLEMEZ'

Onlar anlaşamadılar. 'Şunu al, bunu al' demedim. Derya Bey atanırken de benim haberim olmadı. Derya Bey kendisi bir yolculukta geldi, sordu. 'Eleştiriler ufkumuzu açar ama hakaret ettirmeyin' dedim.

Şimdi Hasan Cemal'in yazılarına son verilmesini benim istediğime dair ifade beni rencide etmiştir.

Geçenlerde bir olay yaşadık. Ona kırıldım. Tutanak olayında dedim ki 'Terörle mücadelede her türlü desteği vermeye hazırım' deyip, bu haberi yayınlamak izah edilemez.

IRA sürecinde medya bu tür şeyleri yayınlamama konusunda ortak karar almıştı. Hatırlattım. Hasan Cemal olayının benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Geçmişte Uğur Dündar, Emin Çölaşan gibi isimler de gazetelerinden ayrılırken benzer dedikodular çıkarılmıştı. Orada da benim bir dahlim söz konusu olmamıştır.

Kaldı ki gazetesi de 'Hasan Cemal istediği zaman köşesinde yazabilir' diye duyurdu."

YORUMLAR 13
  • yusuf tekil 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Arinç çok hata yapar oldu. Bülent beye bir şeyler oldu,hemen hemen her konuşması Başbakanla ters.
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    bence tutanakları yayımlamaktan kaçanlar "mütareke medyası" gibi davranmışlar!. küçük çıkarlarını milletim menfaatlerine tercih edenler bilsin ki; sorumluluklarının gereğini yapmaktan kaçmakla bu iş bitmiyor.
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    şark usulü yeni demokrasinin olmazsa olmazı "sansür" her yerde!. hesap edin ki hasan cemalin ağzı bağlanıyor; onun yanında bizler ne oluyoruz ki değil mi?
    Cevapla
  • şenol gökmen 11 yıl önce Şikayet Et
    HASAN CEMAL DENEN ADAMA ERMENİLER ÖDÜL VERDİ. Bu islamiyet düşmanı gazetece ye ermenilerin neden ödül verdiklerini biliyorsunuzdur.kendisi ermeni soykırımı diye o tarafa çanak tuttuğundan ve müslümanlara karşı aleni kin kustuğundan veriliyor.yani malum taktikler.ödül alman için bazı şeylere sövmen lazım.gelelim bülent arınç a kendisini bir zamanlar takdir ederdim fakar bu aralar bayağı saçma sapan ipe sapa gelmez şeyler söylemeye başladı,artın kendiinin siyasetden çekilme vakdi geldi bence,kendini daha fazla yıpratmasın.
    Cevapla
  • orhan gazi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    bülent knuşunca valla cinlerim tepeme çıkıyor. çıldırasıya sus bülent.. artık bülent arınça bakınca eskimiş siyasetçiler aklıma geliyor. çağı yakalayamamış, nerde neyi konuşacağını bilmeyen bi siyasetçi oldu çıktı. hayır yani cumhurbaşkanlığı için falan tavır koyuyorsa o görev bülente bayağı bi gömlek fazla gelir. bak abdullah gül'e. twitter da kullanıyor, adam sosyal, canlı. ama bülent ölmüş abi yapack bişey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!