Kılıçdaroğlu 1 haftada nasıl çark etti?

CHP, Kılıçdaroğlu'nun 6 Haziran'da yaptığı açıklamanın tersine Gezi Parkı için referandum önerisinden çark etti.

Kılıçdaroğlu 1 haftada nasıl çark etti?
Kılıçdaroğlu 1 haftada nasıl çark etti?
GİRİŞ 13.06.2013 17:28 GÜNCELLEME 14.06.2013 10:16
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Topçu Kışlası'nın yapımıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ı referanduma davet etmişti.

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti;

"Halk gidip oyunu kullansın. Madem demokrasi diyoruz halkın doğrudan karar verme mekanizması içinde olmasını istiyoruz. O zaman gelin bunun yasal düzenlemesini yapalım. Halka güvenelim. Halk kentine sahip çıkacak ağacının kesilmesini parkının binaya dönüşmesini istemiyor."

CHP ÇARK ETTİ

Dün Gezi Parkı eylemcilerinden 11 kişilik heyetle görüşen Erdoğan, konuyu referanduma götürme kararı almıştı. Başbakan'ın referandum çıkışının ardından CHP, 6 Haziran'daki fikrinden çark etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Taksim Gezi Parkı'nın herhangi bir şekilde referanduma sunulabilecek bir konu olmadığının altını çizerek, "Bu referandum yapılamaz. Anayasanın 138. maddesi gayet açıktır. Taksim Gezi Parkı ile ilgili olarak 6. İdare Mahkemesinin bir yürütmeyi durdurma kararı mevcut olduğu halde bu konuyu referanduma taşımayı düşünmek anayasayı bilmemektir" dedi.

YORUMLAR 89
  • awengers 10 yıl önce Şikayet Et
    YİNE BİR CHP KLASİĞİ. çark olayı chp zihniyetinin temelini oluşturur. bu zihniyet cumhuriyetle başlamıştır ve devam edecektir. onlar başta Allah'ın işleri de dahil olmak üzere herşeye muhalefetttirler. siz en doğrusunu da yapsanız onlar inanırlar içlerinden ama, dilleri her zamanki gibi inkarcıdır. daha yakın tarihte bu zihniyet binlerce insanı sırf şapka giymiyor diye dar ağaçlarında astılar. bu gün gezi parkında üç tane ağacı önemsiyorlar. insanda utanma arlanma olur. bu ülkede 50 yıl chp iktidarı devam etti. bu 70 yıllık süreçte ve onların içinde olduğu koalisyon hükümeti dönemine bakın bakalım acaba bir tane iyi iş yapmışlar mı? her zaman üç maymunu oynayan şaklabanlar olur. bunlar da mektepli cahiller. herkes çapına göre davranır. adamın cibilliyeti buysa ne laftan anlar ne kuldan utanır ne de Allah'tan. ar perdesi yırtık olmaya görsün. her türlü ahlaksızlık normal olur o zaman.
    Cevapla
  • pharmup 10 yıl önce Şikayet Et
    yolun sonu. bu çarkı bozuk kılıçdaroğlu kağnısını trafikten ve siyasetten dönmemek üzere men etmek lazım
    Cevapla
  • eray özmetin 10 yıl önce Şikayet Et
    çarketmeden çarketmek ( admin yorumum çıkmadı galiba, tekrar ediyorum). ""erdoğanın karızması çizildi nasılda tıpış tıpış sanatcılarla ve o gezı parkında yer alanlarla görüştü karızma gitti erdoğan bey :)"" oktay çıkmaza cevap bir kapı sert ise biraz zorlarsın, çıkmadı mı yağlarsın, çıkmadı mı kırarsın yenisini yaparsın. şimdi erdoğanın ne yapmaya çalıştığını anladın mı? yani belki sen anlarsın da genel başkanın kılıçdaroğlunun bunu anlayacak zekaya sahip olduğunu sanmıyorum.
    Cevapla
  • eray özmetin 10 yıl önce Şikayet Et
    oktay çıkmaza cevap. ""erdoğanın karızması çizildi nasılda tıpış tıpış sanatcılarla ve o gezı parkında yer alanlarla görüştü karızma gitti erdoğan bey :)"" oktay çıkmaz cevap: bir kapı sert ise ve yerinden çıkmıyorsa, önce biraz zorlarsın, çıkmadı mı yağlarsın, çıkmadı mı, o kapıyı kırar yenisini yaparsın. şimdi ERDOĞAN ne yapmaya çalışıyor anladın mı? yani sen belki anlarsın da genel başkanın kılıçdaroğlunun bunu anlayacak zekaya sahip olduğunu sanmıyorum
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    1 hafta .iyi dayanmış. normalde 7 dakika zor dayanırdı çark etmemek için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler