Bağış: Türkiye'nin büyümesi zalimlere kabus oldu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Allah'ın izniyle Türkiye, her geçen gün büyüyor. Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi, zalimlerin kabusu oluyor" dedi.

Bağış: Türkiye'nin büyümesi zalimlere kabus oldu
Bağış: Türkiye'nin büyümesi zalimlere kabus oldu
GİRİŞ 20.07.2013 09:59 GÜNCELLEME 20.07.2013 09:59

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen sahur programına katılan Bağış, konuşmasına başlamadan önce vatandaşlarla selamlaştı.

Bağış, Sultangazililerle birlikte olmaktan ve onlarla aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tutulan orucun ve edilen duaların kabul olması dileyen Bağış, şimdiden vatandaşların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutladığını söyledi.

"Müslüman kardeşlerimizi dualarımızda eksik etmeyelim"

Bağış, Mısır, Suriye, Arakan, Gazze gibi İslam coğrafyasındaki bölgelerde Müslümanların tam olarak ramazanın hazzını yaşayamadığını belirterek, "Oralardaki kardeşlerimizi de dualarımızda eksik etmeyelim" dedi.

Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlediğini anlatan Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Allah'ın izniyle Türkiye, her geçen gün büyüyor. Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi, zalimlerin kabusu oluyor. Avrupa'da işsizlik yüzde 15'i aşmışken Türkiye'de işsizlik oranı düşüyor. Kim oluyor ki o Türkler, herkes borç alırken onlar borç verir oldular? Kim oluyor o Türkler, üçüncü havalimanını ve köprüyü, kanal projesini yapıyor? dediler. Kardeşi kardeşe düşürmek için düğmeye bastılar ancak Ankara'da, Erzurum'da, Kayseri'de ve birçok ilde meydanlarda toplanan vatandaşlarımız bu işe 'yok' dedi."

Bakan Bağış, İstanbul'un dünyanın en güzel şehri, Türkiye'nin de dünyanın en büyük ve güçlü ülkelerinden biri olduğunu kaydetti.

Konuşmasının ardından sahurunu yapan Bağış, bir süre vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sahur programına, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
36 bin sağlık personeli alınacak!