Kürt siyasetinde Barzani krizi çıktı

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine Kürt sanatçı Şivan Perver ile birlikte Diyarbakır'a gelecek olmasına Kürt siyasetinin önde gelen ismi Ahmet Türk tepki gösterdi.

Kürt siyasetinde Barzani krizi çıktı
Kürt siyasetinde Barzani krizi çıktı
GİRİŞ 13.11.2013 14:08 GÜNCELLEME 13.11.2013 15:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

DTK Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Irak Kürdistanı Başkanı Mesud Barzani'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Diyarbakır'a gelmesinin Kürtler arasında tartışmalara neden olacağını ifade etti.

Barzani'nin Kürt halkına vereceği mesajın önemli olduğunu belirten Türk, "Sayın Barzani, Diyarbakır gibi önemli bir kente geldiğinde, aslında her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir. Bizim beklentimiz buydu" dedi.

Ahmet Türk, Barzani'nin Diyarbakır'a Erdoğan'ın daveti üzerine gelmesinin Kürtler arasında tartışmaya neden olacağını söyledi. Türk, "Sayın Barzani, Kürtlerin değer verdiği bir şahsiyet. Kürdistan Federal Devleti'nin de başkanı, bütün Kürtlerin gözü Sayın Barzani'de. Sayın Barzani'yi biz daha önce de Newroz'a davet ettik. Sayın Barzani Amed gibi, Diyarbakır gibi önemli bir kente geldiğinde, aslında her şeyden önce Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir. Bizim beklentimiz buydu ama tabi imkânlar olmadı" dedi.

Barzani'nin gelişinin büyük tartışmalara neden olacağını ifade eden Türk, "Sayın Başbakan'ın daveti üzerine gelmiş olması, Kürtler arasında bir tartışmaya neden olur. Bizim amacımız Sayın Barzani'yi tartışmak değil, tartışılmasını da istemiyoruz. Sayın Barzani'nin bu ziyarette vereceği mesajlar önemlidir. Önümüzde Mart ayında Kürtler Newroz'u yine coşkuyla kutlayacak ve Kürt halkı Sayın Barzani'yi Newroz'da görmek ister. Tabii ki, yapacağı açıklamalar bizi daha net sonuca götürür, daha geniş bir açıklama yapma şansını ortaya koyar" diye konuştu.

BARZANİ'NİN GELİŞİ KÜRTLER İÇİN JEST

Diğer taraftan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Başbakan'ın Diyarbakır ziyareti ve Barzani ile görüşmesini, barış sürecinde hem Barzani'ye, hem de Kürtlere bir jest olarak görülmesi gerektiğini belirtirken "Barzani'nin de gelecek olması, buradaki barış iklimine katkı sağlayacak, pozitif psikolojik bir hava oluşturacaktır. Ayrıca, çözüm sürecini Irak'tan, Suriye'den bağımsız düşünemezsiniz. Türkiye'nin, bütün bu coğrafyadaki Kürtler ile yeniden birlikteliği oluşturması lazım. Bu, onun da adımıdır. Halk artık barışa, çözüme inanıyor. Hiçbir şey ölümün gerekçesi olamaz." dedi.

BERABER GÖRÜNTÜ BİLE ÇOK ÖNEMLİ 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ise Barzani'nin ziyaretini değerlendirirken" Kürt toplumuna mesaj olduğu açıktır. Kürt toplumunca sevilen bir lider olan Barzani'nin, Başbakan ile vereceği görüntü bile önemlidir. Buluşmanın, tarihi önemi olduğunu düşünüyorum. Silahsızlanma sürecini ve Kürt toplumunun temel sorunlarının çözümünü hızlandıracağını umuyorum." dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. başbakanımız çok sitratejik çalışmalar yapıyor elbet bu gelişmeler başbakanımız kurmuş oldugu ekibin başarısıdır elbet başarılı çalışma aksamadı takdirde gelecektede daha güzel günler ümmeti muhammetin birlik beraberlik kardeşlik bağlarını pekişmesi ile rabbimde resulde razı olacagı hoşnur olaçagı bir ümmet olacağız inş. başbakanımızdan mit müsteşarından ve emeyi gecen herkesten rabbim razı olsun
    Cevapla
  • Bumin Kağan 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürt Değilim Ama Sonuna Kadar Müslüman Kürt Kardeşlerimin Yaninda Felanda Degilim!. Herkes ayagini denk alacak , ne kadar nefrette etsem ulkenin basbakani davet etmis , sizemi soracakti nereye davet edecegini kimi davet edecegini ! Turk Irkdaslarimada sunu soyluyorum Muslumanlik ayagina bunlarin oyununa felan gelmeyin ! Bu isin dinle imanla alakasi felan yok ! Oyle olsaydi Osmanli batmazdi ! Kendine Turkum diyip suralarda acayip acayip biz muslamaniz kardesiz hikaylerini anlatanlara kanmayin ! Bilinki bunlarin hicbirinin Turkluk ile en ufak bir alakalari yok ! Sadece aldatmaca !
    Cevapla
  • mehmet ay 10 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başbakanımıza. bir diyarbakırlı olarak sonuna kdar destekliyorum artık bu ortamı kimse bozamaz biz etle tırnak gibiyiz kardeşz. geçmişte acılar yaşandı bunu herkes biliyor ama bugün kucaklaşma vaktidir. kardeşçe yaşyacağız bu ülkede kimse huzurumuzu bozamayacak
    Cevapla
  • mahmut bayrak 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürtleri Değil "BAZI KÜTLERİ" rahatsız eder. Kürtler içinde size aykırı ses çıkmasına neden tahammülünüz yok. Kendinizi bütün kürtleri temsil makamında görme hakkını kimden aldınız da bütün kürtler adına ahkam kesiyorsunuz
    Cevapla
  • Hakan DOĞRU 10 yıl önce Şikayet Et
    Kürt Değilim Ama Sonuna Kadar Müslüman Kürt Kardeşlerimin Yanındayım -3-. Ne olmuş yani Diyarbakır da görüşünce? orası başka toprak mı? ne bu ayrımcılık? illa Ankara da mı görüşmesi lazım? bu ayrımcılıklara bir son verin arkadaşım... Bizler Müslüman insanlarız, Müslümanca düşünüp öyle yaşamamız lazım değil mi? Peygamber Efendimiz böyle mi davrandı Ashabına, ümmetine? Müslüman Türk- Müslüman Kürt- Müslüman Laz- Müslüman Türkmen vs... Hepimiz kardeşiz ve bu hep böyle olacaktır, Allah C.C. birliğimizi, beraberliğimizi ve Müslümanlığımızı bozmasın İnşALLAH... Ve bu yolda Dürüstçe,Yüreklice, Müslümanca, Korkmadan adım atan AK Parti ve R.Tayyip ERDOĞAN' ında Allah Yar ve Yardımcısı Olsun İnşALLAH....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı