Bakan Elvan: Gerçek milliyetçilik o değil

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Milliyetçilikten dem vuruyorlar. Milliyetçilik lafla olmaz, vatana hizmetle olur. Eğer siz yatırım yapıp bu ülkeyi güçlendiriyorsanız, milliyetçilik budur" dedi.

Bakan Elvan: Gerçek milliyetçilik o değil
Bakan Elvan: Gerçek milliyetçilik o değil
GİRİŞ 22.03.2014 20:30 GÜNCELLEME 22.03.2014 20:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Hüyük ilçesinde partililerle bir araya gelen Elvan, daha sonra Akşehir ilçesine geçti.

Elvan, partisince Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 2002 yılında milli iradenin temsilcisi olabilmek için yola çıktıklarını belirtti.

Geçmişte vesayet anlayışıyla iş yapanların, AK Parti hükümetinden rahatsız olduğunu ve çeşitli darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Elvan, "Hem siyasi hem de ekonomik istikrarın sağlanmasına karşın partimizi kapatma girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bununla da yetinmediler, 27 Nisan'da muhtıra vermeye kalktılar ama hükümetin dik duruşu sayesinde o muhtırayı, bize muhtıra vermek isteyenlere verdik" diye konuştu.

Ülkeyi yönetmenin kolay olmadığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya çıkıp, geminin kaptanlığını üstlendiğini anlatan Elvan, şunları kaydetti:

"Üstlenmeseydi bugün hala eski günlerdeki gibi olacaktık. Küçük Türkiye... Hem bölgesinde, hem dünyada söz sahibi olamayan, 3,5 yılda bir veya birkaç kez yurt dışına çıkabilmiş başbakan, aylarca toplanamayan bakanlar kurulu ve ülkede yatırım namına bir şeyin yapılmadığı dönem... Devlet memuru maaşlarını zor ödendiği dönem. Geçmişte 1 milyar dolara muhtaç bir Türkiye vardı. Bugün biz yılda 2.5 milyar dolar dış ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimize yardım yapıyoruz. O günleri hatırlamadan bu günlerin önemini anlayamayız. Milliyetçilikten dem vuruyorlar. Milliyetçilik lafla olmaz, vatana hizmetle olur. Eğer siz yatırım yapıp bu ülkeyi güçlendiriyorsanız, milliyetçilik budur. Demokrat olmak da kolay değildir. Lafla sosyal demokratlık olmaz. Son 12 yılda demokratikleşme yönünde birçok adım attık. Sosyal demokratız diyenler bu adımların atılmasına cesaret dahi edemediler."

Elvan, hizmet partisi olduklarını, halka hizmet etmek için yola çıktıklarını, bu yolda yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Karlı Zigana Dağları 10 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Sayın Bakanım. Maalesef, Milletimizin Milli Manevi değerlerini istismar eden, aynı zamanda Irkçılık üzerinden, Milliyetçilik görüntüsü altında Milletimizin Muhafazakar bildiği iki yüzlü zihniyet çatısı kendilerini hala milletimize milliyetçi diye yutturmaya çalışıyorlar. Milletimiz, bu iki yüzlü ülkesine ve Milletine zarardan başka hiçbir menfaati olmayan Ülkemizin kaynaklarını yemekle meşgul olan sahtekar milliyetçileri çok iyi tanımalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!