Çelik: O eli kırmak bizim namus borcumuz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim elini uzatırsa, o el kimin eli olursa olsun, o eli sizlerle birlikte kırmak bizim namus borcumuz" dedi.

Çelik: O eli kırmak bizim namus borcumuz
Çelik: O eli kırmak bizim namus borcumuz
GİRİŞ 24.03.2014 15:21 GÜNCELLEME 24.03.2014 15:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çelik, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Kızılpınar Vanlılar Derneği'nde düzenlenen programda, AK Parti olarak sadece seçimden seçime vatandaşlara selam veren, seçimden seçime halkın hatırını soran bir ekip olmadıklarını söyledi.

AK Parti'nin kurulduğu ilk günden bu yana kendilerini destekleyenleri utandırmadıklarını belirten Çelik, "Allah'a hamdolsun, ilk günden bugüne kadar, bize bel bağlayan halkımızı hiçbir zaman mahcup etmedik. Onların hiçbir zaman başını önüne eğdirmedik" diye konuştu.

Çelik, her zaman milletin hizmetkarı olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Eskiden siyasetçilerin en büyük problemi şuydu. Bakıyorsunuz siyasetçilerin ağzından bal damlıyor, çok güzel konuşuyor, fakat gözlerine bakıyorsunuz, bu gözler diyor ki, 'Bu adam yalan söylüyor'. Yani sözlerle, gözler birbirini tutmuyor. Bize Musa gibi konuşup, Firavun gibi icraat yapacak adam lazım değil. Musa gibi konuşacak ve Musa gibi icraat yapacak... Sayın Başbakanımız yola çıkarken bir şey daha dedi, 'Biz ne aldatan olacağız. Ne de aldanan olacağız. Halkımızı aldatmayacağız, kimsenin de bizi aldatmasına müsaade etmeyeceğiz. Bir şeyi söyledik mi yapacağız, bir şeyi yapamayacaksak da onu söylemeyeceğiz'. Allah'a hamdolsun, ilk günden bu yana bu böyle oldu. Ne söylediysek onu yaptık."

"Alnımıza kara çaldırmayız"

Çelik, AK Parti hükümetiyle Türkiye ekonomisinin güçlendiğini söyledi. Ekonomideki gelişmeler hakkında bilgi veren Çelik, "Şimdi utanmadan, sıkılmadan bizim hükümetimizi yolsuzlukla suçluyorlar. 23,5 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı sıfırlandı. Merkez Bankası'nın rezervlerinde, kayıtlarında 26,5 milyar dolar vardı, şimdi 130 milyar dolara çıktı" dedi.

Enflasyonun geçmişte yüzde 30'lu rakamlarda olduğunu, şimdi ise tek haneleri rakamlara düştüğünü dile getiren Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dışarıya bir tek kuruş borcu yoktur. Borç dedikleri özel sektörün borcudur" ifadelerini kullandı.

İstanbul merkezli operasyona da değinen Çelik, şöyle devam etti:

"Ben iktidarın bir mensubu, iktidarın bir sözcüsü olarak söylüyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim elini uzatırsa, o el kimin eli olursa olsun, o eli sizlerle birlikte kırmak bizim namus borcumuz. O adı geçen bazı bakan arkadaşlarla ilgili bizim kendi grubumuz bir soruşturma belgesi verdi. Mecliste bir soruşturma komisyonu oluşturalım, incelesin, eğer bir eksik, hata, kusur varsa yüce divana sevk edilsin. Biz, hiçbir zaman için ak olan anlımıza kara çaldırmayız."

Çelik, 17 Aralık operasyonunun, "CHP'nin değirmenine su taşımak için" yapıldığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda sadece operasyondan bahsettiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Eğer bu olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda ne söyleyecekti? Bunların bir başarısı vardı da, halka onu mu anlatacaklardı? Yok. Peki halka ümit verecek bir projeleri mi vardı? O da yok. Ne diyecekti? Hadi, Devlet Bahçeli, bizi ihanet etmekle suçlayacaktı, bizi hıyanetle suçlayacaktı, 'Apo' diyecekti, 'Kandil' diyecekti, 'İmralı' diyecekti idare edecekti. Peki, Bahçeli bunları söyleyecekti, Kılıçdaroğlu ne söyleyecekti? Siz neyseniz, sizin dünyanız neyse karşı tarafı öyle görürsünüz. Bu CHP bütün tarihi boyunca bir şey yapma üzerine değil, politikalarını bir şey bozma, bir şeye engel olma, bir şeye mani olma üzerine kurmuş."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... helal olsun sayın çelik, bu millet sizin gibi namuslu insanlar sayesinde yükselecektir. yetimin hakkı ne pahasına olursa olsun korunmalıdır.
    Cevapla
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... helal olsun sayın çelik, bu millet sizin gibi namuslu insanlar sayesinde yükselecektir. yetimin hakkı ne pahasına olursa olsun korunmalıdır.
    Cevapla
  • naim sorguc 10 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. İnşallah. 30 Mart'ta güven tazeledikten sonra gereken temizlik yapılacaktır.
    Cevapla
  • Serkan Gergin 10 yıl önce Şikayet Et
    karşılık. Ak parti seçmeni sokağa çıkmadı, taş atmadı, kan akıtmadı. ama bunların karşılığında gerekenin yapılmasını kendisine oy verdiği siyasetçilerden bekliyor.
    Cevapla
  • Meram İnan 10 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun . helal olsun başkanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil
Almanya, Fransa ve Hollanda'dan skandal Filistin adımı! Ülkeye girişi yasaklandı