CHP'li milletvekili Youtube için dava açtı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Youtube'a erişimin engellenmesi kararına yönelik yürütme durdurma istemli dava açtı.

CHP'li milletvekili Youtube için dava açtı
CHP'li milletvekili Youtube için dava açtı
GİRİŞ 28.03.2014 14:44 GÜNCELLEME 28.03.2014 14:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tanal, Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na verdiği dilekçede, hiçbir mahkeme kararı olmadan, TİB tarafından Youtube'un yasadışı ve keyfi olarak idari tedbir uygulanarak kapatıldığını savundu.

Tanal, "Youtube'a erişimin engellenmesine yönelik yargı kararı bulunmadığı halde davalılar tarafından fonksiyon gasbı yapılmaktadır" dedi. Tanal, şunları kaydetti:

"Youtube'a erişimin engellenmesi açık ve net bir şekilde, Anayasa'nın 22. Maddesi olan haberleşme hürriyetine aykırılık teşkil etmektedir. Temel hak ve hürriyetlerin kullanılmasının hangi koşullarda ve ne şekilde durdurulacağı Anayasa'nın 15. maddesinde belirtilmektedir. Söz konusu maddeye göre; savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde, milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlal edilmemek kaydıyla, durumun gerektirdiği ölçüde temel hak ve hürriyetlerin kullanılması kısmen veya tamamen durdurulabilir veya bunlar için Anayasada öngörülen güvencelere aykırı tedbirler alınabilir.

Davalıların idari işlemi nedeniyle, Türkiye'de yaşayan herkesin Anayasa'nın 26. Maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. Maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü ihlal edilmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • karaşahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu.... Kafaları asmadan bu memlekete huzur zor gelir.
    Cevapla
  • haan han 10 yıl önce Şikayet Et
    adamların tasasına bak. ulan vatan elden gidiyor ülkenin heryerini vatan hainleri sarmış bunlar nasıl ulusalcı adamların umurlarında değil. youtubu düşünüyor adam buyurun size vatan haini twetır ve youtube için vatanı satanların ta kendileri bunlar.
    Cevapla
  • keskin söz 10 yıl önce Şikayet Et
    Disarida dusman yada hain aramaya gerek yok!. Ataturkun kurdugu parti gecen zaman icinde evrime ugradi ve Turkiye dusmani bir parti durumuna geldi. Birseyin dogrulugunu ögrenmek icin CHPlilerin yaptiginin yada söylediginin tam tersini dusunmeniz yeterlidir.
    Cevapla
  • adamadam 10 yıl önce Şikayet Et
    adam. Hainlik oldumu en önde giderler. Ama vekil olmuş daha ülke güvenliği hakkında dava açamayacağını bilmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak