Demirtaş Soma’da madenci aileleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Başkanı Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Manisa’nın Soma ilçesindeki maden şehitliğini ziyaret etti.

Demirtaş Soma’da madenci aileleriyle buluştu
Demirtaş Soma’da madenci aileleriyle buluştu
GİRİŞ 27.07.2014 14:37 GÜNCELLEME 27.07.2014 14:37

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “Roboskili anneler ile Soma’daki kadınların yüreğindeki acı aynı acıdır. İkisinden de çıkışın yolu aynıdır. Emekçiler olarak ezilenler olarak birbirimize sahip çıkarak bu cendereden çıkacağız” dedi. Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Manisa’nın Soma ilçesindeki maden şehitliğini ziyaret etti. Demirtaş, mezarlara karanfil bıraktı. Yapılan duanın ardından vatandaşlarla sohbet eden Demirtaş, kabir ziyaretinin ardından bir basın açıklaması düzenledi.

Arefe günü herkesin bayramı aynı sevinçle karşılayamadığını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu: “Özellikle bugün mezarlıkta dua okuyan hayır dualarını esirgemeyen bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Ölülerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Soma katliamında kaybettiğimiz işçilerimiz başta olmak üzere ölenlerin Allah mekanlarını cennet eylesin. Soma katliamında kaybettiğimiz bütün emekçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün yakınlarına, bütün halkımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum, Allah hepsine sabırlar versin.”

Maden işçilerinin kaderinde ölüm olmadığına dikkat çeken Demirtaş, şunları söyledi: “Hayır bu işin fıtratında yok. Kazandıklarının yüzde onunu güvenliğe harcasalardı, o kuleleri dikeceklerine, lüks hayat yaşayacaklarına, milyarlara biriktirdikleri paralar üzerinde zevk-ü sefa süreceklerine onun yüzde onunu güvenliğe harcasalardı tek bir işçi bile burnu kanamadan iş güvenliği içinde çalışabilirdi.”

Roboskili anneler ile Soma’daki kadınların yüreğindeki acının aynı acı olduğunu anlatan Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “İkisinden de çıkışın yolu aynıdır. Birlik beraberlik içerisinde birbirimize emekçiler olarak ezilenler olarak birbirimize sahip çıkarak bu cendereden çıkacağız.” Demirtaş, basın açıklamasının ardından açık hava toplantısına katılmak üzere Manisa’ya gitti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak