Erdoğan o toplantıya neden katılmıyor?

Mahir Ünal'a göre Başbakan Erdoğan’ın Yargıtay’ın 1 Eylül'de yapılacak adli yıl açılış törenine katılmama kararı kişisel değil ilkesel.

Erdoğan o toplantıya neden katılmıyor?
Erdoğan o toplantıya neden katılmıyor?
GİRİŞ 26.08.2014 10:01 GÜNCELLEME 26.08.2014 13:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP’nin genel başkan adaylığı için toplantılar ve konuşmalar yapan, ana muhalefet partisinin genel başkan adaylığına dönük bir takım sinyaller veren Feyzioğlu’nun, kendisine mikrofon uzatılmasıyla yine hiç de hoş olmayan konuşma yapacağı düşünülerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilkesel olarak katılmak istemediğini ifade etti. 

Mahir Ünal'ın açıklamaları şöyle oldu:
 
FEYZİOĞLU’NUN KONUŞMASI MUHALEFETTEKİ BOŞLUKTAN KAYNAKLI
 
“Ana muhalefette yaşanan boşluk çeşitli semptomlar ortaya çıkarıyor. Sayın Feyzioğlu’nun isminin genel başkan adaylarının arasında geçiyor olması, o günden itibaren gözlenebilir bir şeydi. Danıştay konuşmasından hemen sonra çok net bir şey ortaya çıktı ki; muhalefette oluşan boşluk birçok insanın o boşluğu doldurmak adına bir takım siyasi yatırımlar yaparak ve bu siyasi yatırımlarla çoğu zaman bir siyasi şova dönüştürme hevesi içerisinde olduğu ortaya çıktı. Ve bunun en çarpıcı örneği de Danıştay’da yaşanan örnekti. Yani Metin Feyzioğlu’nun orada bir buçuk saat bütün teamülleri yok sayarak, adeta o eski Türkiye’nin yargısının siyasete parmak sallayan ve ona ayar verme alışkanlığının bir tekrarı mahiyetinde ve muhalefetteki boşluğu doldurmaya dönük de çeşitli işaretler içeren bir konuşmaydı.
 
TOPLANTIYA KATILMAMA SEBEBİ; KİŞİSEL DEĞİL, İLKESEL
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın Yargıtay’daki toplantıya katılmamasını kişisel olarak görmemek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız bu toplantıya kişisel olarak değil, “Baro Başkanı katılacaksa, ben katılmayacağım” demesi tamamen ilkesel bir durumdan kaynaklanıyor, kişisel değil."

Mahir Ünal bu açıklamaları 24 TV'de Melik Yiğitel'in sunduğu 'Siyaset 24' programında yaptı. 

YORUMLAR 5
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    NASIL DURUŞ OLURSA OLSUN,YETERKİ HALKIN BENİMSEDİĞİ DURUŞ OLSUN.DURUŞUNA KURBAN OLURUM ONUN.FEVZİOĞLU VE O GİBİ DÜŞÜNENLER HADDİNİ BİLSİN. AKP nin duruşu R:T:Erdoğanın duruşu halkın çoğunun benimsediği duruştur.Cumhur Başkanı nı seçerkende bunu gösterdi.Duruşuna kurban olurum onun.Kendi bilmez Fevzioğlu ve onun gibi düşünenler haddini bilmeli çizmeyi aşmamalı.Yeniden değişim,yeniden gelişim sen büyüksün TÜRKİYE
    Cevapla
  • acır acırlı 9 yıl önce Şikayet Et
    adli yıl açılışı nedir. düşünün bir ülkede adalet sistemi 1 ay veya 2 ay tatile giriyor. işler yarım yamalak yuruyor. sonrada adli yıl açılışı yapılıyor ve herkes siyasete kinini kusuyor. bence yeni türkiye'nin yapacağı ilk iş bu adli tatili, adli yıl açılışı danıştayın bilmem kaçıncı yıl kuruluş yıl dönumu anayasa mahkemesinin siyaseti dizayn açılışlarını tamamen kaldırmak olmalı. bu konuda yeni cumhurbaşkanımız ve yeni başbakanımıza güveniyoruz.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    o ilkesel de ya siz necisiniz?. Aslinda cokda guzel. herkez safini belli ediyor..O saflara ve hakimlere el atmanin zamani geldide geciyor..
    Cevapla
  • gülay ertabak 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ilkesel duruşunu destekliyoruz........ Ve asla katılmasını istemiyoruz.açıkça siyasi taraf olduğunu beyan etmiş bir insan tarafsız olması gereken yargının içinde bulunamaz.temsil ettiği kurumun sorun ve isteklerinin çok dışına çıkıp siyasi mesajlar veren,devlet erk ine kulağınızı çekerim heee!!!! tarzında saygısız yaklaşımlarda bulunan insanın bu organizasyonda tarafsız yargı mensubu olduğunu düşünmemizi istemeleri ise tamamen halkın zekasını küçümsemek demektir ki onlarında yaptığı en büyük yanlış budur.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Ne farkı var Metin Feyzioğlu ile, içimizdeki İngiliz ve İsrail ajanlarından,,. ,,Metin Feyzioğlu ismi o kadar kirli ve kokuşmuş,ki onu, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın Torunu Osmanlı Payitahtının Velihatı Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan,la kıyaslamak Yeni ve Tam Bağımsız Büyük Türkiye,nin Seçilmiş DEVLET BAŞKANINA hakaret olur, diye düşünüyorum,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak